Waffenrock 1949

Švajčiarsko - Vojín - spojař 60. pěšího pluku
Vyobrazenou uniformu včetně všech doplňků, označení jednotky, zbraní a výstroje obdržel přítel od známého, který díky věku v domobraně skončil a v současné době už nežije.


Jde o komplet - zbraň s nábojovými sumkami a bodákem v pochvě, všechno řemení, torba, malá polní atd., rovněž uniforma včetně bot, košile atd.


Bohužel k daru nepřipojil ustrojovací předpis, nebo nějaké podrobnosti, takže jakékoli info - k jednotce, rozlišovacím znakům límcovým i na nárameníku, žlutému rukávovému označení atd. budou vítány.
Waffenrock 1949 - Předpisově (?) zaujatá poloha ke střelbě vleže.

Předpisově (?) zaujatá poloha ke střelbě vleže.
URL : https://www.valka.cz/Waffenrock-1949-t30194#109059 Verze : 0
Podle této stránky www.uniforminsignia.net by se mělo jednat o spojaře (štít s hvězdou na levém rameni) v hodnosti vojína od 60. pěšího (zelené výložky se skříženými puškami) pluku. Co znamená prýmek na rukávu tam nepíšou.
URL : https://www.valka.cz/Waffenrock-1949-t30194#109069 Verze : 0
Táto uniforma, resp. jej horná časť - blúza sa nazýva "Waffenrock 1949". Bola zavedená v roku 1949 a v službe vydržala až do 80-tych rokov. Sumky na opasku sú Patronentaschen 1932. Číslo na náramenníkoch označuje prápor, nie pluk. Chladná zbraň je Dolchbajonett 1918.
Zdroj : klub vojenskej histórie vo Švajčiarsku
URL : https://www.valka.cz/Waffenrock-1949-t30194#176959 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více