Roman Warfare - Adrian Keith Goldsworthy

Diskuse

Goldsworthy, Adrian Keith: Roman Warfare, London (Cassel), 2002, 240 stran.
ISBN: 0-304-36265-4


Roman Warfare od Adriana Goldsworthyho je vynikající úvod do studia římského vojenství pro běžné čtenáře a začátečníky. Autor se zde nezaměřuje podrobněji na konkrétní aspekty římského vojenství, ale podává obecný přehled vývoje římského válečnictví od doby královské až po rozpad římské říše v 5. století našeho letopočtu. Čtenář se dozví o hlavních proměnách římské armády v průběhu času, získá základní přehled o organizaci, výzbroji, taktice i strategii mocných legií a nalezne zde i stručné popisky hlavních tažení a bitev.
Kniha obsahuje velké množství barevných fotografií, obrázků, map a plánků bitev. Na konci najdeme zajímavé dodatky zabývající se většinou strukturou a organizací vojenských jednotek, krátký slovníček pojmů a stručné údaje o hlavních římských vojevůdcích a antických autorech píšících o římském válečnictví.
Nechybí ani stručná výběrová bibliografie, která je členěná podle jednotlivých kapitol, aby tak čtenáři usnadnila orientaci a získávání dalších informací, a samozřejmě index.


Vydání této knihy z roku 2000 si mohou anglicky čtoucí zájemci vypůjčit v Národní knihovně v Praze.
URL : https://www.valka.cz/Roman-Warfare-Adrian-Keith-Goldsworthy-t31224#112516 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více