Pomoc s identifikáciou

Diskuse

Potrebujem zistiť o aké auto ide na tejto fotke-
URL : https://www.valka.cz/Pomoc-s-identifikaciou-t31479#113614 Verze : 0
možná by pomohlo uvést, odkud ta fotka pochází...nebo to taky není známo?
URL : https://www.valka.cz/Pomoc-s-identifikaciou-t31479#143577 Verze : 0
to Chris Amber a jak asi pomůže k identifikaci vozu to že to bylo foceno třeba v létě 1945 ve vesnici xy v severní Francii? Zkus mi to schválně vysvětlit, docela by mne to zajímalo.
URL : https://www.valka.cz/Pomoc-s-identifikaciou-t31479#143590 Verze : 0
Snad by se ještě dalo doplnit, že maník u toho auta bude s nejvyšší pravděpodobností Brit nebo Kanaďan, má na sobě kalhoty od battledressu, boty košili a baret od téhož...
Jen mne poněkud zaráží, že těch hvězd je tam dost málo (zdá se, že jen na dveřích a na motoru) - pokud byla používána trofejní vozidla, hvězdy se objevovaly zpravidla na tolika místech, aby byla vyloučena misidentifikace a nebezpečí "friendly fire" bylo minimální. Tak jsem viděl auto ohvězdované i na blatnících vpředu a vzadu, na motorovém krytu i na víku kufru,... a to byl v podstatě sporťák vyšší třídy (velký Mercedes s dlouhým čumákem, používaný důstojníky štábu velitelství skupiny armád).
Něco podobného jsem viděl na fotografiích ze Západních Čech - Američany "osvobozený" Steyer, pravděpodobně původně dokonce civilní (dřevěná korba, černé blatníky) a spousta bílých hvězd.
URL : https://www.valka.cz/Pomoc-s-identifikaciou-t31479#143643 Verze : 0
2bitaxe : no třeba jestli to bylo na západě, nebo na východě...to může zúžit okruh podezřelých Wink


a přinejmenším jsem tím oživil tému a i se našla odpověď, takže to svým způsobem pomohlo Very Happy
URL : https://www.valka.cz/Pomoc-s-identifikaciou-t31479#143645 Verze : 0
To Chris Amber: "...a když Tě nikdo nepochválí, pochval se sám..." aplikováno v praxi. DÓÓÓST DÓÓÓBRÝ...
URL : https://www.valka.cz/Pomoc-s-identifikaciou-t31479#143670 Verze : 0
to Chris Amber to by tedy nepomohlo, kořistní vozidla se používala stejně na západě jako na východě, a podle stojícího vojáka se dá s úspěchem usuzovat že nejde o východ a podle stojícího SHD že nejde o rok třeba 1943 takže ten kdo o tom něco ví si dokáže spočíst že jde o rok 1945 a že je to někde na západě nejspíš po válce což vysvětluje i nedostatek hvězd. Mimochodem oživení tématu je sice hezké ale k ničemu, ten kdo ho založil zde byl jen jednou, nejspíš už se po té době neobjeví a hlavvně já si tou identifikací nejsem tak jist jako kolegové z axisu . Ony ty výřezy blatníků jsou zcela jiné takže to možná mercedes není.
A pokud si myslíš že "oživování fór" je cílem celé věci asi se budeš divit ale není, už máš jednu žlutou kartu, tedy asi našlápnuto k odchodu za nedodržování pravidel.
URL : https://www.valka.cz/Pomoc-s-identifikaciou-t31479#143702 Verze : 0
ehm...tu žlutou kartu mám, pokud vím, za něco jinýho...nebo se snad mýlím?


i když tohle už je docela OT...
URL : https://www.valka.cz/Pomoc-s-identifikaciou-t31479#143718 Verze : 0
Ode mne ji nemáš, takže nevím, ale pokud něčemu nerozumím je obvykle zvykem, že se k tomu nevyjadřuju (pokud se nechci na něco k věci zeptat) myslet si že "oživením" jsem udělal něco dobrého je stejný nesmysl. Pokud nemáš co říci snaž se to neříkat. Zbytečně totiž zaměstnáváš lidi kteří mohli dělat něco užitečného (třeba plnit fakta do faktografických částí).
URL : https://www.valka.cz/Pomoc-s-identifikaciou-t31479#143723 Verze : 0
no...monžá to někoho naštve...ale když si někdo myslíte, že téma je zbytečný, tak do ni přece nemusíte nic postovat...já bych jí dál nespamoval a zas by upadla v zapomění...
URL : https://www.valka.cz/Pomoc-s-identifikaciou-t31479#143728 Verze : 0
Hoci je pravda,že prispel nezmyselnou otázkou,je tiež pravda,že to niekde túto tému posunulo...
Bruno mal na mňa rovnakú otázku asi v tom istom termíne i súkromne,no keďže sa v autách nijako zvlášť nevyznám,tak to upadlo do zabudnutia.Kontaktoval som ho,posunul link a snáď mu to nejako pomohlo.


Tvoj problém Chris Amber je v tom,že máš viac,než neplodné poznámky i k iným témam.A posledná kvapka trpezlivosti asi už odkvapla.
URL : https://www.valka.cz/Pomoc-s-identifikaciou-t31479#143736 Verze : 0
to Brano já nejsem tak úplně přesvědčen o tom že na fotce je Mercedes 170, blatníky vypadají jinak. Takže identifikací bych si nebyl tak jist. Schválně si je pořádně srovnej s referenční fotkou na Axisu
URL : https://www.valka.cz/Pomoc-s-identifikaciou-t31479#143741 Verze : 0
Áno rozdiely som si všimol,no nie u blatníkov.Tie mi pripadajú rovnaké.Skôr je to rozdiel v kasni za motorovým krytom,dverí,tvar sklopného čelného skla....


No u referenčných fotiek,ktoré tam dali je uvedené,že sa jedná o inú verziu 170 VK...tá na Brunovom obrázku je civilný roadster(?),kdežto na axisáckych vojenská úprava(?).Čo ty na to ?
URL : https://www.valka.cz/Pomoc-s-identifikaciou-t31479#143743 Verze : 0
Nicméně, vidím, že Chris Amber naprosto pregnantně specifikoval svou činnost zde na fóru... "spamuje některá témata"...
Nebude lepší se opravdu zeptat a když se ptát, tak k věci a nebo ještě lépe "fundovaně mlčet"?
URL : https://www.valka.cz/Pomoc-s-identifikaciou-t31479#143745 Verze : 0
Myslím, že pan Chris Amber už nás obtěžovat nebude.SmileSmileSmileSmile
URL : https://www.valka.cz/Pomoc-s-identifikaciou-t31479#143747 Verze : 0
Vážení,
jsem rád, že se rozjela diskuze o rozlišovacích znacích vozidel Mercedes 170. Jediné co mne mrzí je jeden z dříve zaslaných příspěvků. Na který musím také veřejně reagovat níže uvedenými prohlášení a moralizujícími otázkami:


Bitaxi,
promiňte mi moji otevřenost, ale Vaše veřejná reakce na příspěvek do diskuze od kolegy Chrise Ambera, překročila hranice mojí tolerance nekonvenčních příspěvků a hádek mezi diskutéry na Fóru-válka.


Vyhrožovat Chrisovi Amberovi žlutou kartou, za jeho mladické plky typu "oživování tématu", je z mého hlediska dosti neuvážené. Doporučuji, před tím než napíšete jakoukoliv výhružku - hodnou španělského inkvizitora - zvážit všechna pro i proti.


Bitaxi, Marty a další,
nezapomínejte, že toto fórum ač deklaruje, že je rozděleno na několik sekcí, nemá většina sekcí jasně a zřetelně rozlišitelnou hranici mezi faktografií a plkáním! Takže sám těžko rozlišuji sekce faktografické od hospodsky užvaněných. Dle mého názoru se způsoby diskuzí často prolínají a vybočují ze zaměření témat.


Jediné grafické rozlišení jsem zaregistroval u sekce modelářské, tu však nelze stoprocentně přiřadit k sekcím faktografickým. Dle mého názoru, zde mohu očekávat i texty jiné úrovně. Proto na Vás všechny apeluji aby jste si uvědomili, že zcela záleží na toleranci a zlovůli - nás staříků - jak si vysvětlíme znění či dikci daného příspěvku, jehož znění nás uvádí do stavu podrážděného.


Otázky pro Bitaxe,
jaksi mi uniká důvod Vašeho rozhořčení. Nevím proč by kolega Chris Amber a jemu podobní, nemohli oživit takzvaně mrtvý dotaz. Nevím pro by kolega Chris Amber a jemu podobní, nesměli předkládat otázky spojené s nečekanou formulací textu. Nevím pro by kolega Chris Amber a jemu podobní, nesměli použít text, který je bez sprostých slov, urážek a výhružek. Nevím pro by kolega Chris Amber a jemu podobní, nesměli použít ve své odpovědi na Váš dotaz, slova: "... a přinejmenším jsem tím oživil tému a i se našla odpověď, takže to svým způsobem pomohlo ...".


Bitaxi, Marty a další,
uvědomte si, že na původní žádost o určení vozidla nedorazila přes šest měsíců odpověď. Ne my, ale kolega Chris Amber má zásluhu na tom, že se otázka neidentifikovaného vozidla, začala řešit. Ne my, ale kolega Chris Amber má zásluhu na tom, že na toto téma se rozproudila debata.


Takže proč se hrozí někomu, kdo vykonal první krok k nápravě našeho nedostatku a svojí otázkou rozjel vyhledávací mašinérii kolegů Braňa a Paliče.


Stručně řečeno,
obdrží-li Chris Amber za svá slova žlutou kartu (či jinak bude potrestán), žádám aby i moje osoba byla stejně poškozena, protože v jeho výroku nezřím žádného provinění vůči tomuto fóru!


S pozdravem Jiří Tintěra


P.S.
Pro ty co rozhořčil termín "staříci", mám vysvětlení z oblasti mého myšlenkového světa:
- přísluší všem osobám co jsou takzvaně dříve narození,
- přísluší všem osobám s nerudnou povahou,
- přísluší všem osobám s mravokárnou povahou,
- přísluší všem členům FV, kteří dorazili na jeho stránky dříve než já.
URL : https://www.valka.cz/Pomoc-s-identifikaciou-t31479#143750 Verze : 0
Pod plamenná slova JTPDK bych se s klidem podepsal, kdybych si napřed nepřečetl všechny "příspěvky" uživatele Chris Amber.
Vždyť on sám zde nazval svou aktivitu "spamováním některých témat"...
Mimochodem, pokud je JTPDK skutečně rád, že se rozjela diskuse k identifikaci vozidla Mercedes 170VK, nějak mi uniká, v čem je jeho příspěvek pro tuto diskusi rozvíjejícím.
URL : https://www.valka.cz/Pomoc-s-identifikaciou-t31479#143756 Verze : 0
Nejsi sám, komu uniká souvislost s tématem.
URL : https://www.valka.cz/Pomoc-s-identifikaciou-t31479#143757 Verze : 0
Malo by sa riešienie Chrisa presunúť do popravčej čaty.Tam bude priestor na prezentáciu a objasnenie jeho previnení,spolu s priestorom na názory.
URL : https://www.valka.cz/Pomoc-s-identifikaciou-t31479#143759 Verze : 0
já bych s dovolením nasměroval diskusi od hádek zpět k tématu toho proč bylo toto téma založeno (i když nevím jestli to bude mít pro tazatele ještě nějakou cenu):
nejsem sice znalec či dokonce odborník, ale řekl bych, že když budu ignorovat rozdíly v provedení čelního skla u fotek na Axis a tady, tak rozdíl shledávám jen v chybějícím nárazníku (u fotky tady na fóru)
takže bych se taky přikláněl k Mercedesu 170
URL : https://www.valka.cz/Pomoc-s-identifikaciou-t31479#143762 Verze : 0
to Jiří Tinťera poněkud mi ve vašem rozhořčení uniká proč ho adresujete mně, já Amberovi kartou nevyhrožoval, jen jsem ho upozornil že ji už má, a stejně tak jsem mu odpověděl že já mu ji nedal, takže plačete asi na špatném hrobě. A další věc kde s vámi v žádném případě nesouhlasím je že dotyčný má nějakou zásluhu na určení, osobně si nejsem jist zda je určeno, a dále to že posunu fórum nahoru ať už jakkoli (třeba i nesmyslným dotazem nic neřeší, to by největší zásluhou bylo teď jít a začít do každého fóra dávat třeba jen slůvko "posun" a tím jednak získat počet příspěvků a jednak zřejmě i zásluhu ve vašich očích. Témat je tu docela dost takže když to nějaký nadšenec udělá bude to opravdu veselé. Jen pro vaši informaci nedal jsem mu ani druhou žlutou kartu. Jediné co jsem udělal že jsem ho několikrát požádal aby své příspěvky rozvedl (třeba i zde jak pomůže určení místa k identifikaci vozidla) podobně i v dalších tématech. Sice si vašich příspěvků jako velmi kvalitních vážím leč vaše rozhořčení nad tím jak je mladý "nadějný" jedinec zašlapán do bahna nesdílím. Měl jsem možnost být účastníkem fóra kde podobní dostali prostor pro podobné nesmyslné příspěvky a po pravdě nevěřím že pokud se po upozornění nezamyslí, je pro něj cesta k tomu být platným členem. To že pravidla porušil několikrát je fakt, pokud si chce pokecat se sobě podobnými asi najde místo jinde. A hlavně nemohu s vámi souhlasit že části nejsou oddělené, u faktografických fór je to jasně odděleno(ikonou), je pak na moderátorovi aby diskuze a podobné věci netýkající se tématu vyřešil (smazal, přesunul a podobně) Osobně jsem v posledních asi 14 dnech dva nové uživatele kteří v tématu kam to nepatřilo vložili něco špatně upozornil a kupodivu stačilo to aby se začali chovat podle pravidel (zřejmě si je aspoň dodatečně přečetli) Proč to nefungovalo u Ambera je spíš otázka na něj.


to Brano včera byl ještě na axisu snímek i roadsteru (tedy civilní verze) s jinými blatníky, byly tam poměrně velké a typické výřezy. Opravdu si nejsem jist tím je-li to 170V (pokud ano je to zcela jistě civilní verze ne Kübel, chybí jí třeba uchycení pro notek, mohla by to být civilní verze se sklápěcí střechou ale opravdu si nejsem jist. Možná mám doma nějaké fotky na 170V ze setkání veteránů zkusím je najít a srovnat.
URL : https://www.valka.cz/Pomoc-s-identifikaciou-t31479#143818 Verze : 0
hele, co takhle PEACE?


já chybu udělal, na druhou stranu se mnou bylo celkem hnusně zameteno, protože já jsem pouze obhajoval své názory, ostatně o to jsem byl i požádán, a za to jsem byl vyhozen, aniž bych porušil některé ze závazných pravidel, ktéré jsem měl možnost si přečíst při registraci...ale jak říkám, PEACE a už to nechme bejt...
URL : https://www.valka.cz/Pomoc-s-identifikaciou-t31479#143828 Verze : 0
Slíbená fotka 170 V kabrio zkus posoudit jak moc jsou si vozidla podobná, mně to přijde tak 50 na 50 ale třeba je to dáno rokem výroby Smile
URL : https://www.valka.cz/Pomoc-s-identifikaciou-t31479#143910 Verze : 0
Je to 100proc. Mercedes a 98 proc. 170V. Drobné rozdíly jsou nepodstatné, neboť před WWII existovalo velké množství karosáren, které dělaly jak celé karoserie, tak úpravy a přestavby např. z uzavřené na otevřené, dodávky atd. I u nás to byla celkem běžná praxe a dodnes se zachovala auta, která za svůj život vystřídala více karoserií, nebo mají naprosto atypické karoserie.


Možná bych dokázal pomoci i s identifikací toho tančíku vedle Laughing
URL : https://www.valka.cz/Pomoc-s-identifikaciou-t31479#144327 Verze : 0
No vzhledem k tomu, že na stránce, kde byl ten snímek umístěn původně (http://www.ww2incolor.com), je přímo nazván Knocked Out Jagdtiger, tak by to určování bylo myslím vcelku zbytečné... Very Happy Very Happy Very Happy
Zkus třeba něco složitějšího Wink
URL : https://www.valka.cz/Pomoc-s-identifikaciou-t31479#144328 Verze : 0
To bylo myšleno jako vtip
URL : https://www.valka.cz/Pomoc-s-identifikaciou-t31479#144329 Verze : 0
Pánové, sice neposunu debatu ohledně výše zobrazeného vozidla nikam dále, protože ho nedokážu identifikovat, možná ale rozproudím další.


Na internetu jsem narazil na fotografii prezentovanou jako german staff car.
Fotku onoho germánského štábáku přikládám. Nevím ale, kam tohle auto zařadit. Osobně mám dojem, že jde o nějakou předělávku (možná pro účely filmařů...) z šestikolové Dodge WC 62(63).


Co myslíte?
URL : https://www.valka.cz/Pomoc-s-identifikaciou-t31479#159305 Verze : 0
Přiznám se že podle kol to opravdu vypadá spíše na Dodge (třetí náprava může být jen vlečená takže předělávka by mohla být i z běžného dvouosého) velmi vzdáleně se to podobá jedenapůltunce Magirus, ale je to opravdu jen rámcová podoba. Věršina německých aut té doby má chladič více vzadu, ne vysunutý před kola. Může samozřejmě jít o karosovanou verzi nějakého lehkého náklaďáku z kořisti WH (třeba i ten Dodge) z doby války, který dostal po válce jiná kola, ale spíš to bude tak jak napsal Kelby, tedy něco filmařského. Určitě by to chtělo víc fotek případně pokud na dotyčné stránce bylo něco dalšího tak co.
URL : https://www.valka.cz/Pomoc-s-identifikaciou-t31479#159313 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více