Micubiši A7M Reppú [Sam]

Mitsubishi A7M Reppū - přehled verzí
Mitsubishi A7M - přehled verzí


japonský název - 烈風 REPPU Uragán
spojenecké kódové jméno - Sam


Mitsubishi A7M1 11
první vzlet květen 1944, vyrobeny dva prototypy s motorem Nakajima NK9K, nesplnily požadavky 17-Shi ve výkonových parametrech.


Mitsubishi A7M2 22
první vzlet 13.října 1944, vyrobeno sedm prototypů a jeden sériový letoun, motor Mitsubishi MK9A slibně zvýšil výkonové parametry.


Mitsubishi A7M3 23
rozpracovaný prototyp, počítalo se s výškovým motorem MK9C s dvourychlostním třístupňovým kompresorem, křídla byla bez sklopných oblouků.


Mitsubishi A7M3 34
byla dokončená maketa a rozestavěný prototyp, motor měl být MK9A přeplňovaný turbokompresorem, s delším trupem, křídla měla tlustší profil, plánovalo se použití pro pozemní základny.



Podrobný popis: https://www.valka.cz/10674-Mitsubishi-A7M-Reppu-Sam
URL : https://www.valka.cz/Micubisi-A7M-Reppu-Sam-t32179#116106 Verze : 1
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy


Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více