Identifikace jednotky

Diskuse

Narazil jsem na jeden model letadla (v kategorii obříci) a má výsostní znak černý kříž a dále alpskou protěž, zajímalo by mne které jednotky za WWI měly protěž ve znaku. Vím že protěž měli ve znaku Rakouští horští myslivci (a za WWII jen horští myslivci, protože Rakousko jaksi nebylo), ale nevím nic o tom, že by měli i letecké jednotky..Sad podle pomníků v sudetech soudím že černý kříž používali jako znak i rakouské jednotky......
Přikládám foto.
Pozn. podle autora je model Albatrosu postaven podle orginální dokumentace včetně barev....
Identifikace jednotky - Model letounu v kategorii obříci...

Model letounu v kategorii obříci...
URL : https://www.valka.cz/Identifikace-jednotky-t32343#116635 Verze : 0
Nejde o znak jednotky (letadlo je od Jasta 5) ale o osobní marking pilota Paula Baumera (podle té kytky se mu přezdívalo (Blumen Heinrich) esa s celkem 43 sestřely letoun je v téhle verzi z poloviny roku 1917.
URL : https://www.valka.cz/Identifikace-jednotky-t32343#116646 Verze : 0
no a tady máš fotku Baumera (a by mělo mít přehlásku) a jeho stroje)
URL : https://www.valka.cz/Identifikace-jednotky-t32343#116647 Verze : 0
Ostatně trup by měl asi být červený ne černý a protěž má dost jiný tvar a nemá zelené listy ale leží na něčem jako do Y rozloženách větvičkách. Asi ty podklady nebyly až tak dobré, ale model je to pěkný.
Pokud jde o označení jednotky je jím právě ten zelený ocas s červeným lemem.
URL : https://www.valka.cz/Identifikace-jednotky-t32343#116648 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více