In Enemy Hands (V rukách nepřítele)

Diskuse

...to jsem si zase naběh, koupil jsem si ponorkový film o druhé světové natočený podle pravděpodobně nejstupidnějšího scénáře všech dob. Jakýsi Tony Giglio ho natočil zcela nedávno v nebývale prostorných kašírovaných ponorkových trupech za pomoci trochy šedivých počítačových podvodních simulací a s druhořadými herci v zoufale stupidních dialozích. Posuďte sami - po dokumentárním úvodu se ocitmeme na americké ponorce USS Svordfish která pod vedením "tvrdého" kapitána neustále nacvičuje jakési útočné scénáře, když v tom narazí na hned dvě německé ponorky z nichž akce jedné - U 429 krátce kdesi sledujeme - ovšem stane se tak jen krátce po tom, kdy její zdravotník jediným pohledem diagnostikoval podle vyrážky na paži prvního důstojníka (sic?!? v roce 1943) - přítomnost meningokoka na palubě...nakažená posádka americké ponorky prohraje souboj s další (jinou) německou ponorkou, (zkrátka se ocitly nějak tři ponorky na jednom místě) střih a sled akcí je zmatečný, německý kapitán U 429 náhle pláče a my nevíme proč a zbytek amerických námořníků, který přišel u své lodi o hned TŘI motory najednou - opouští chvatně loď aby se střihem ocitl - NAHÝ najednou a přes noc - v U 429. Teď konečně se režie dostala k pomalejšímu ději a nechává hádat všechny účastníky mezi sebou a navzájem a požírat je svorně meningokokem. Aby byla situace komplikovanější jsou na palubě teď již taky poškozené německé U 429 - hodní Němci (ti to chtějí dotáhnout do amerického zajateckého tábora) a zlí Němci (kteří chtějí vyhodit vlastní ponorku do vzduchu). Do toho zmatku připluje americký torpedoborec USS Logan a ještě jedna německá ponorka a všichni si navzájem zašpásují - hodní Němci na U 426 nechtějí střílet na svou ponorku, která chce potopit vlastní ponorku a v celé situaci se správně orientuje jen kapitán torpédoborce, který (salvou z děl - sic!!!) potopí hluboce ponořenou nově se objevivši německou ponorku. Američané na palubě U 429 se spojí z hlubin radiem s kapitánem torpédoborce a poté co ho přemluví aby na U 429 neútočil, podvedou ho a potopí svorně kódy i tajný dešifrovací přístroj Enigma a taky celou U 429, tak aby ti hodní američané z torpédoborce který je zachranuje - nedostali nic do rukou...
Navrhuji vyhlásit tento film nejblbějším filmovým dílem všech dob!!!
Je přesně tak zmatený jako tento popis, který ještě zdaleka nevystihuje vše... je to tak strašně hloupé - že to stojí za zhlédnutí.
Jediná známější tvář "Chief of Boat" Nate Travers - kterého hraje přesvědčivě blbě William H. Macy - který je nám odkudsi už znám a pitoreskní jsou i němečtí kapitáni ponorek špacírující se po ponorkách ve vycházkových stejnokrojích a bílých čepicích. Jediné co se na tomto filmu povedlo - jsou podvodní výbuchy hlubinných bomb.
Klišé nic než klišé - spousta námětů z jiných ponorkových filmů je zde použita - ovšem zcela nevhodně a tak říkajíc - mimo mísu: živé torpédo z mrtvé ponorky, hudba v echolotu, celé dialogy - z "Honu na ponorku" a filmu "Krvavý příliv".
URL : https://www.valka.cz/In-Enemy-Hands-V-rukach-nepritele-t32827#118675 Verze : 0
Škoda že si to sem nedal skôr, ja už som si ho objednal a nedá sa to zrušiť, budem ho musieť zaplatiť Confused . A premýšľať, komu ho pri nejakej vhodnej príležitosti podstrčím ako "darček".
URL : https://www.valka.cz/In-Enemy-Hands-V-rukach-nepritele-t32827#118683 Verze : 0
Bohužiaľ musím s tým názorom súhlasiť neviem si predstaviť že by dôstojník potopil ponorku aj s enigmou a tak by neprispel k ukončeniu vojny v skoršom období. Celý čas sa ani nedal sledovať ten chaos ktorý vkuse vznikal v scenári ale lepšie vidieť a povedať svoj názor ako nevidieť, aspoň si človek urobý prehľad.
URL : https://www.valka.cz/In-Enemy-Hands-V-rukach-nepritele-t32827#118879 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více