flak 88

Diskuse

po studiu fotografií mám chaos v rozpoznávání verzí jak to je? myslel jsem že rozdíl mezi 18 a 36 je šroubovaná hlaveň ale v knize flak 88 je uvedana verze 36 s hlavní jako 18 jak to vlastně je? nevíte někdo
URL : https://www.valka.cz/flak-88-t34145#124459 Verze : 0
Ono je to sice v zásadě pravda, ale těch rozdílů je víc, krom dvodílné hlavňové košile má FlAk 36 i jiný podvozek, no a ta fotka cos našel může být klidně věc která se dělala, tedy starší hlaveň na novější lafetě Smile občas se to dělalo že se v dílnách takhle kompletovaly různé části (celkem to jde protože hlavně jsou navzájem záměné)
Bohužel chaos ve verzích mají i výrobci a pořádná verze 18 je třeba pouze od AFV (Tamiya i Dragon jsou paskvili které bohužel nejde doporučit) ono prostě nestačí jen vyměnit hlaveň a tvářit se že to tak "má být" podvozek verzí 36 a 37 je jiný (odlehčený a má jiné podvozky Anh 201) navíc ani verze jednoho kanonu nebyly stejné existoval třeba asi 50 kusů verze 18 kde bylo ovládání náměru a odměru předěláno pro jednoho muže (ne tedy pro dva jako standardně)
URL : https://www.valka.cz/flak-88-t34145#124461 Verze : 0
Takže ta nová 88 od Dragon je paskvil?Já jsem o něm uvažoval,protože po prohlédnutí AFV sem nezapochyboval ,že výlisky jsou výborné kvality(před pár týdny sem dostavěl Sd.Kfz.251/1 Ausf.D,byl jsem nadchnut) nadruhou stranu se mi Dragon zdál výhodnější díky figurkám již ve stavebnici tak i munice.Tyto věci mi scházeli ve výliscích od AFV.Jak to tedy je?
URL : https://www.valka.cz/flak-88-t34145#124488 Verze : 0
dragon není paskvil je to velmi dobrá stavebnice pouze verze 36 ve stavebnici jsou i díly na verzi 18 která se z této stavebnice nedá postavit v základní verzi ale pouze jako kombinace hlaveň a závěr 18 zbytek verze 36 což asi podle fotek existovalo ale není to klasická 18 ta jde postavit pouze z AFV.stavebnice se dobře staví teď si sní hraji fotky budou v open chalenge na modelforu upce zde je zveřejním po dostavbě pokud tě něco k téhle stavebnici zajímá ptej se jinak ve stavebnici jsou díly na různé variace a pozice tohoto kanonu což člověka potěší
URL : https://www.valka.cz/flak-88-t34145#124491 Verze : 0
No ono to s tím Dragonem není až tak skvělé, verze 18 z toho postavit nejde, ta má jinou lafetu, jiný podvozek, takže hlaveň jde dát na lafetu modelu 36 (což je v podstatě možné a existovalo to) hlaveň od 36 není tak zcela bez chyb (pokud vím tak její "rozšíření" není úplně v pořádku - má mírně jiný tvar a je i trochu jinde, ale to se běžně asi nepozná). Na druhou stranu je určitě lepší než model od Tamiyi (ten je starý a podle toho i vypadá. AFV dělá jen jednu verzi (ony ty dvě v podstatě zkombinovat moc nejdou, liší se moc dílů) zato správně.
URL : https://www.valka.cz/flak-88-t34145#124493 Verze : 0
tak podrobně jsem hlaveň nepoměřoval zdála se mi podle fotek odpovídající .
ještě dumám nad zbarvením podle fotek se mi jeví kanon šedý na něm fleky pískové a celý zaprášený nebo je celý pískovou ata je odraná ?
URL : https://www.valka.cz/flak-88-t34145#124516 Verze : 0
Barva záleží na tom odkud a ze které doby má model být Smile pokud z afriky je to podle období (starší zbraně šly v šedé a byly z části přetřeny dostupnými barvami až na místě (údajně i směsí pracu a pojiva - což asi není moc pravda) později už šly zbraně z Evropy přímo v "pouštní žluté" , pozor jde o jinou barvu než je evropská žlutá, používaná od února 1943.
Ono si s tím moc co se týče hlavně nepomůžeš tenhle model (36) krom Tamiye stejně nikdo nedělá, AFV je čistá a správná 18, takže i pokud je hlaveň nepřesná (měla by mít podle některých recenzentů špatně úhel kužele a tím i jeho nasazení) celkem se s tím moc nenadělá, a myslím že to nebude stejně vidět Smile
URL : https://www.valka.cz/flak-88-t34145#124522 Verze : 0
No já to nemám na ježdění po soutěžích ,ale pro vlastní potěšení ,takže asi zainvestuji do toho Dragona a tyto nepřesnosti přehlédnu.
URL : https://www.valka.cz/flak-88-t34145#124576 Verze : 0
No já nijak nechvátám a počkám jestli AFV neudělá i tuhle verzi, nebo jestli Trumpeter jako obvykle neudělá totéž (a líp) jak je v poslední době zvykem. Smile Ani já nesoutěžím, takže klidně mohu počkat, stejně to budu stavět kdoví kdy Smile a pokud to udělá AFV aspoň to bude od stejného výrobce.
URL : https://www.valka.cz/flak-88-t34145#124603 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více