Samopal Škoda?

Diskuse

Pomôžte mi prosím identifikovať samopal ktorý vo svojich pamätiach na
www.iremember.ru
popisuje rusky delostrelec Sergei V. Abaulin.
Citujem z článku :


The way to Polotsk was now open. The regiment went on fighting through the Baltics liberating Shiauliai, Dvinsk, Daugavpils, and Riga. In one of the unexpected fights, near a village called Vekshniai, our gun crews knocked out a German Panther tank. A little later, at dawn, I observed many big tents behind the wooden glade. We instantly turned the gun and opened fire with canister and fragmentation rounds. A drawn out battle commenced. Together with the infantry we broke the enemy and took much of the Hitlerites' armament. Among the trophies we discovered what appeared to be a newly designed Skoda sub-machine gun with a box magazine, which generated great interest from the command.


Voľný preklad:
....cesta na Polotsk bola teraz voľná. Regiment sa prebojovával Pobaltím, oslobodzujúc Shiauliai, Dvinsk, Daugavpils a Rigu. V jednom nečakanom boji, blízko dediny zvanej Vekshniai, ( približné na polceste medzi Daugavpilsom a Rigou ) zničila obsluha nášho dela ( 76mm delo ) nemecky tank Panter. Trochu neskôr, na svitaní, som spozoroval za rubaniskom (cistinou) množstvo veľkých stanov. Okamžité sme tým smerom zacielili naše delo a zahájili paľbu kartáčovou a trieštivou muníciou. Začal sa zdĺhavý boj. Spoločne s pechotou sme porazili nepriateľa a ukoristili množstvo výzbroje. Medzi trofejami sme objavili aj novovyvinutý samopal Škoda s krabicovým (kazetovým) zásobníkom, ktorý vzbudil na veliteľstve veľký záujem.


Opisovaná udalosť sa stala na sklonku leta 1944.
URL : https://www.valka.cz/Samopal-Skoda-t35173#128382 Verze : 0
Tak som o tom debatoval v bitaxom a ten sudi ze sa jedna s najvacsou pravdepodobnostou o ceskoslovensky samopal ZK 383 (k videniu na tomto linku)
https://www.valka.cz/viewforum.php/f/984
Nechcem s tym uz bitaxa dalej otravovat preto sem len pridam link kde si mozete precita jeho nazor na danu problematiku.
forum.valka.cz
URL : https://www.valka.cz/Samopal-Skoda-t35173#128421 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více