Obtisky na nerovných površích

Diskuse

Zdravííčko pardálové.
Jsem tu o5 s jedním dotazem, i když tak trochu s křížkem po funuse, ale alespoň pro ostatní by to mohlo být přínosem. Tak jdem na to.
Obtisky jsou většinou tisknuté pro rovné plochy, ale jak to řešíte, když má přijít na nerovnou (kulovou) plochu? Bude to asi velice ojedinělý případ.


Já jsem teď lepil pár takových případů ..... /topic/view/35157/ - krunýře Mariňáků. I při použítí Gunze Mark Softeru byly dekálky při okrajích zvlněné z výše uvedeného důvodu - rovný optisk nanášený na kulovitou plochu. Trochu pomohlo, když jsem znova na obtisk nanesl GMS a přes hadřík jej opatrným násilím pořádně přitisknul.
Jde mi o to, zda má někdo z vás lepší řešení? Smile
URL : https://www.valka.cz/Obtisky-na-nerovnych-povrsich-t35225#128748 Verze : 0
Koukal jsem na ty mariňáky, co přesně je na nich obtisk? Jinak pokud je to opravdu nerovná plocha (kužel vrtule, zimmerit) tak nastříkat nebo štěteček.
URL : https://www.valka.cz/Obtisky-na-nerovnych-povrsich-t35225#128753 Verze : 0
Nebo hodně ostrý skalpel/žiletka. Tam, kde se krabatí, proříznout, vyhladit, fixovat.
URL : https://www.valka.cz/Obtisky-na-nerovnych-povrsich-t35225#128755 Verze : 0
To Isek: Very Happy v uvedené odkazu nejsou prozatím žádnéé obtisky.... uvedl jsem jej pro informaci, aby jste se mohli podívat na ty ramenní krunýře Wink .... lepil jsem výsostné znaky jednotek Ultramarines .... bílá Omega.
Nastříkat nebo natřít je také řešení, ale mě jde o případ, že by modelář opravdu použil obtisky Wink


TO Marty ... THX Razz toho jsem se obával Embarassed
URL : https://www.valka.cz/Obtisky-na-nerovnych-povrsich-t35225#128756 Verze : 0
Nemáš čeho. Pokud si dáš práci a pečlivě prořízneš opravdu jenom ty krabatiny, nikdo to nepozná. A když použiješ Gunze zázraky na obtisky, úspěch je téměř jistý. Možná, opakuju, možná, by šlo experimentovat se Setterem, je o dost silnější a při opatrné práci by ti mohl pomoct obtisk místy "natáhnout", ale myslím, že je to dřina neúměrná výsledku. A hlavně hrozí nevratná destrukce obtisku.
URL : https://www.valka.cz/Obtisky-na-nerovnych-povrsich-t35225#128759 Verze : 0
To Marty: No normální obtisky mám už nalepené, ale ve stavebnici jsou ještě nějaké další a krunýřů je tam hafo, takže si to můžu odzkoušet Laughing a také to udělám
URL : https://www.valka.cz/Obtisky-na-nerovnych-povrsich-t35225#128760 Verze : 0
Pak se pochlub.
URL : https://www.valka.cz/Obtisky-na-nerovnych-povrsich-t35225#128765 Verze : 0
Všechny "zázračné" vodičky je třeba vyzkoušet s konkrétními obtisky, jinak ti hrozí že dopadneš jako já s Agamou. Použil jsem ji podle návodu na obtisky od rusů (na BA-6) kde je velký nápis, všechno fungovalo až do bodu kde se obtisky zkrabatí (to udělaly) akorát už se nesrovnaly (nikdy) takže jsem poslal Sv(atého) Rozsypala do pr...e a šel shánět nové (odpověď byla"no ono to na některé obtisky takhle funguje" což mne dojalo až k slzám.
URL : https://www.valka.cz/Obtisky-na-nerovnych-povrsich-t35225#128766 Verze : 0
To Bitaxe: To jsem si odzkoušel jako první, jelikož Games Workshop není zrovna standartní výrobce Laughing a Gunza sám uvádí, pro které obtisky má Softer odzkoušený Razz
Abych se přiznal. Když jsem teď použíl poprvé Softer od Gunze, tak jsem neviděl žádný rozdíl od obvyklého nanášení bez chemie Laughing Všude možně čtu, jak se obtisky různě skrabatí a ono nic Sad Což mě i trochu zaskočilo. Ale přiznám se, že výsledek je na mou amatérštinu dobrý - nejsou vůůůbec znát okraje a o i v tom případě, že povrch byl spíše polomatný než pěkně lesklý.
URL : https://www.valka.cz/Obtisky-na-nerovnych-povrsich-t35225#128771 Verze : 0
Jak mám dát na zimermit obtisky stačí ta vodička na vytahování obtisků
URL : https://www.valka.cz/Obtisky-na-nerovnych-povrsich-t35225#129479 Verze : 0
Zkoušel jsem dávat obtisky na zimmerit (ale ve 1/72) a i v tomto drobném měřítku to nebylo nic moc - 1 vyšel a 1 ne. Na 1/35 nastříkat podle šablony nebo ručně štětcem.
URL : https://www.valka.cz/Obtisky-na-nerovnych-povrsich-t35225#129668 Verze : 0
já jsem zatím používal jen leptaný zimmerit a na ten mi stačily použít usazovací a vypínací přípravky agama.nevím jak by to dopadlo na zimmerit vyrobený z tmele,tam by asi musela nastoupit metoda o které píše isek.
URL : https://www.valka.cz/Obtisky-na-nerovnych-povrsich-t35225#129676 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více