Spartan (Pravidla boje)

Diskuse

SPARTAN


USA, Nemecko 2004
réžia: David Mamet
hrajú: Val Kilmer, Derek Luke, Ed O'Neill, Johnny Messner, Aaron Stanford, William H. Macy, Kristen Bell, Neil Pepe


Dej sa točí okolo unosu dcery vysokopostaveneho americkeho senatora. Maju ju najst špecialne jednotky, ktorych clenom je aj ranger Scott (Val Kilmer). Operacia je vsak nečakane prerušena, ked ju najdu mrtvu. On však patra dalej a zisti, ze vobec nie je mrtva, ale ide o niečo väčšie.


Je to zaujimavy film, pacilo sa mi ze neobsahoval sceny na vysvetlenie deja, ale len to, čo bolo dôlezite. Jedna z veci, co sa mi nepacili, bolo, ze (az na par vynimiek) všetci, naozaj skoro všetci "dobrí zomreli". Po skončeni filmu som si kladol otazku, či si vobec ludia, ktorých zachranili zaslúžili položenie takýchto obetí. Myšlienka filmu je asi taka, ze ak ma niekomu vplyvnemu niečo priniest uspech, tak mu ho prinesie, aj ked to dopadne celkom inak - politika je špinava vec.


Určite som nelutoval, čas straveny pozeranim.
URL : https://www.valka.cz/Spartan-Pravidla-boje-t35402#130278 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více