Odborník na německá civilní vyznamenání - 2. sv. válka

Diskuse

Potřeboval bych radu - konzultaci ohledně Kříže německé matky - Mutterkreuz. Mám podezření že jsem koupil kopii. Pokud by mi někdo mohl pomoci, pošlu foto a přesný dotaz. Odpovědi prosím na e.mail klot@centrum.cz Předem děkuji.
URL : https://www.valka.cz/Odbornik-na-nemecka-civilni-vyznamenani-2-sv-valka-t36156#134733 Verze : 0
pošli fotku na mě a na Fridricha
URL : https://www.valka.cz/Odbornik-na-nemecka-civilni-vyznamenani-2-sv-valka-t36156#134893 Verze : 0



To je on.


Mutterkreuz - ocenenie, ktoré nacistický štát udeľoval matkám so štyrmi a viac deťmi.
URL : https://www.valka.cz/Odbornik-na-nemecka-civilni-vyznamenani-2-sv-valka-t36156#134904 Verze : 0
Zkusím tu fotku hodit sem - vlevo je bronzový, o kterém se domnívám že je pravý, alespoň všechny které znám vypadají takhle. Vpravo je ten pochybný s vyznačenými 2 nejmarkantnějšími odlišnostmi - font písma u M a E, dále pak upozorňuji na jinou vzdálenost písmen T od sebe ve slově Mutter a tím pádem i posunutý konec tohoto slova dál od hrany ramene svastiky. Pokud k tomu má někdo co říct...?
URL : https://www.valka.cz/Odbornik-na-nemecka-civilni-vyznamenani-2-sv-valka-t36156#135126 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více