Dive Bomber (Hloubkový bombardér)

Diskuse

Spektakulární film z oblasti leteckého lékařství...česká nálepka na obalu DVD je velmi zavádějící, lže v tom, že jde o drama z druhé světové války a blábolí o obsahu filmu .."dva důstojníci ..se pokoušejí zabránit propuknutí nemoci mezi námořníky" a na obalu je lživý údaj o českých titulcích... přes tyto handicapy jde o až dokumentárně přesný film z prostředí výcviku námořního letectva - natočený těsně před vstupem USA do války se spoustou hezkých letových záběrů, vynikající jsou úvodní záběry provozu na letadlové lodi USS Enterprise...dobré herecké obsazení - v hlavní roli lékaře letectva, studujícího potíže s tlakem (a podtlakem) a přetížením u pilotů předválečných střemhlavých bombardérů US Navy - Errol Flynn a v roli jeho oponenta - velitele letky - Fred MacMurray - známější u nás z kovbojek a seriálu "Bonanza".
Protože tak poměrně suchopárné téma ztvárnil režisér filmu Casablanca - Michael Curtiz, dá se na film - určený zjevně k propagandistickým důvodům - mobilizaci národa k boji proti fašismu - dívat. Lahůdkou je ovšem pro znalce letecké techniky...
URL : https://www.valka.cz/Dive-Bomber-Hloubkovy-bombarder-t37011#138778 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více