ALAMO

Diskuse

Pevnost Alamo
Režie: John Lee Hancock
Hrají: Billy Bob Thornton (Nejlepší převzatý scénář, Smrtící bumerang, 1996)
Dennis Quaid (Traffic)
Jasonem Patricem (Spáči)
Patrick Wilson
Jason Patric
Emilio Echevarría


V historickém dobrodružném snímku PEVNOST ALAMO se přesuneme do jara roku 1836, kdy se méně než 200 mužů snaží po 13 dní bránit malou texaskou pevnost před více než 5 000 vojáky mexického diktátora. Režisér se snažil maximálně držet historických faktů a podařilo se mu vykreslit přesvědčivý obraz tehdejších událostí.
Film naštěstí nekončí dobytím pevnosti, ale pokračuje i následující bitvou u San Jacinta (doufám, že jsem to jméno nespletl) a tím, co vedlo k osamostatnění Texasu na Mexiku.


Stopáž: 131 minut
URL : https://www.valka.cz/ALAMO-t37302#140290 Verze : 0
Film som videl, ale nijako zvlášť ma nenadchol. Už som videl aj lepšie.
URL : https://www.valka.cz/ALAMO-t37302#140292 Verze : 0
Souhlasím, že už jsem viděl i lepší filmy, ale aspoň tentokrát se z toho američtí filmaři nepokusili udělat romantický doják, jak mají obvykle ve zvyku. A ani neopakovali ty nesmysly z první adaptace kde hrál John Wayne.
URL : https://www.valka.cz/ALAMO-t37302#140547 Verze : 0
Alamo s Waynom som nevidel, ale zato som videl pár vojnových filmov kde hral tak asi viem čo máš na mysli. Smile Neviem, mne to pripadalo také nevýrazné.
URL : https://www.valka.cz/ALAMO-t37302#140602 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více