Pacifik v Plamenech - Miloš Hubáček

Diskuse

Celkem mě překvapilo, když jsem tu právě od M.Hubáčka žádný titul uvedený nenašel. IMHO je to jeden z nejlepších autorů vůbec, alespoň co se týče literatury faktu z období 2.světové války.


První jeho knihou, co se mi dostala do rukou byl právě Pacifik v Plamenech. První díl série se zabývá událostmi, které proběhly na Tichomořském válčišti mezi 7.12.1941 (Pearl Harbor) po 6.6.1942 (Midway).


Kniha je rozdělena do několika kapitol, z nichž každá se komplexně zaobírá jednou z významných fází války. M.Hubáček vždy nejprve nastiňuje vznik dané situace a podmínky a okolnosti, které k vedly k dané operaci. Pak následuje podrobný popis událostí během operace, kde je zabíháno do neuvěřitelných detailů, jako jsou třeba i osudy některých námořníků z potápějících se lodí či pilotů účastnících se toho kterého náletu. Následuje věcné zhodnocení významu, přínosu a následků operace.


Hubáčkův styl je IMHO velmi čtivý a knihu můžu vřele doporučit všem, kdo se zajímají o 2. světovou válku (především tedy o dění na moři).


Moje vydání je už poněkud starší, je docela možné, že od té doby vyšlo i nějaké novější :


Miloš Hubáček
Pacifik v Plamenech
Edice Stopy, Fakta, Svědectví nakladatelství Panorama
Vydáno 1980, náklad 60 000 brožovaných výtisků
URL : https://www.valka.cz/Pacifik-v-Plamenech-Milos-Hubacek-t37944#143576 Verze : 0
Nové vydání Mladé Fronty :


Vydavatel: Mladá fronta
Rozměry: 140 x 210 mm
Počet stran: 440
Vydáno: 2003
Vazba: PEVNÁ S PŘEBALEM LESKLÁ
URL : https://www.valka.cz/Pacifik-v-Plamenech-Milos-Hubacek-t37944#143813 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více