S meči a brilianty - Günter Fraschka

Diskuse

S meči a brilianty
Sedmadvacet portétů německých vojáků,jimž byly za druhé světové války k jejich Rytiřskému kříži uděleny Meče a Brilianty.Autor ve stručných medailónech představujevšechny nositele tohoto vyznamenání.
Originál:
Mit schwerten und brillanten
Vydalo : nakladelství MUSTANG 1996 ISBN 80-7191-130-5
URL : https://www.valka.cz/S-meci-a-brilianty-Guenter-Fraschka-t38617#146068 Verze : 0
Kniha je k dostání v "Levné knize"


Autor sám píše, že bojoval na východní frontě a ač se úzkostlivě snaží, aby nebyl obviněn z propagace fašismu, je kniha vlastně oslavou hrdinsví německých vojáků v boji s obrovskou přesilou Rusů. Ani jeden z nositelů nejvyššího vyznamenání vlastně nebyl fašista, velitelé byli přísní, ale spravedliví a mužstvo je milovalo. Nikdo se nedopustil válečných zločinů a za všechno může jen Hitler...
Ale abych byl objektivní, kniha se čte dobře, je v ní hodne faktů a závěrečný přehled. Je to zase jiný pohled na válku a některé osudy jsou velice zajímavé...
URL : https://www.valka.cz/S-meci-a-brilianty-Guenter-Fraschka-t38617#162760 Verze : 0
Tomu že nikdo z nich nebyl fašista bych klidně věřil, v německu totiž (na rozdíl od Itálie) byl v oblibě nacizmus Smile což je věc značně jiná byť u nás často zaměňovaná. Kniha je opravdu klasická svou snahou ukázat němce jako hrdiny, to že s převahou bojovat nemuseli kdyby nezaútočili se neřeší.
URL : https://www.valka.cz/S-meci-a-brilianty-Guenter-Fraschka-t38617#162792 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více