Heartbreak Ridge (Bojové nasazení)

Diskuse

Pred nejakou dobou jsem videl na ct2 vynikajuci film, rad bych ho sehnal na dvd, ale bohuzel nevim jeho nazev. Byl to film z vojenskeho prostreda kde hral Clint Eastwood nejakeho velitele ve vycvikovem tabore. Utkvela mi v pameti z toho filmu jedna veta : " Vstávej, ať tomu ko...vi neudeláš radost. Co jste to říkal? Říkal jsem vstávej, ať tomu kok...vi neudeláš radost" a potom este ze na Clinta Eastwooda chceli poslat tzv. "švéda" kt. ho mnel zmlatit ale Clint naopak zmlatil jeho.
URL : https://www.valka.cz/Heartbreak-Ridge-Bojove-nasazeni-t39480#149841 Verze : 0
Indi,
toto jsem "vytáhl" z internetu, ráno před odchodem do práce, po zadání Googlu: pokročilé vyhledávání, v češtine, Clin Eastwood. Odpovědí byla nabídka 286 stránek a hned u prvních čtyř narazíte na "Váš" film a toto krásné povídání:
"Popis / Obsah / Info:
Seržant Highway, veterán války v Koreji, má problémy kvůli alkoholu a rvačkám. Voják každým coulem doplácí na neuspořádané soukromí.. Nezbývá, než jej převelet. Highway dostává poslední šanci u pluku, se kterým prožiul nejlepší léta své kariéry v armádě. Cvičí nováčky námořní pěchoty. Šokuje mladé vojáky svojí fyzickou kondicí, nekompromisní tvrdostí i drilem, jaký v osmdesátých letech nečekali. Highway je připravuje na válku. Pošklebují se tomu do chvíle, kdy kromě ostrých nábojů dostanou i rozkaz k bojovému nasazení."


Také elektronické prodejny nabízí DVD za pouhých 233 Kč, pod názvem: Bojové nasazení (1986) (Heartbreak Ridge).


S pozdravy Jiří Tintěra
URL : https://www.valka.cz/Heartbreak-Ridge-Bojove-nasazeni-t39480#149844 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více