CZE - Odolov - Muzeum opevnění v TS-26

Okres Trutnov
Muzeum opevnění v objektu bývalého čs. opevnění TS - 26 v prostoru obce Odolov, okr. Trutnov.
V postupně rekonstruovaném objektu je expozice věnovaná pevnostnímu stavitelství 30. let v tehdejším Československu a čs. prvorepublikové armádě. Dále je zde instalována rozsáhlá sbírka zbraní a munice z let 1866 - 1948 ( jen návštěvní dny).
Objekt je otevřen od května do listopadu každý poslední víkend v měsíci a v červenci a v srpnu každý víkend. Podrobnější informace získáte na www.t-s26.cz
URL : https://www.valka.cz/CZE-Odolov-Muzeum-opevneni-v-TS-26-t40006#152742 Verze : 0
GPS pechotniho srubu jsou: 50°31'57.99"N,16°6'2.88"E. Myslim ze jsem se trefil presne, je na fotkach videt "cosi" co muze byt beton a vedou k nemu stezky. Taky poloha se shoduje s mapkou na oficialnim webu
URL : https://www.valka.cz/CZE-Odolov-Muzeum-opevneni-v-TS-26-t40006#163472 Verze : 0
Při návštěvě T S-26 vřele doporučuji navštívit i sousední T S-27 (taktéž muzeum) - tyto dva objekty tvořily uzávěr silnice vedoucí přes Jestřebí hory. A dále T S-28, který je zajímavý hned několika skutečnostmi. Byl postaven ve 2. stupni odolnosti a přitom měl mít vlevo dělostřelecký pozorovací zvon, dále měl být vybaven radiostanicí a vedle levé zbraně pod betonem je zajímavá ochranná střílna. Ta tam podle mě byla kvůli zajištění kruhové obrany právě proto, že levý zvon byl pozorovací a nemohl být tuidíž pro bezprostřední obranu využit.
URL : https://www.valka.cz/CZE-Odolov-Muzeum-opevneni-v-TS-26-t40006#228362 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více