Předmět: Havarie Ju-86D-1

Pro hledače pokladů
Na adrese /topic/view/6510/ je snímek havarovaného JU -86D-1, který spadl koncem roku 1940 na našem území. To místo dopadu je dost zajímavé a proto jsem si dovolil jej do anotace neuvést a nabídnout kolegům, kteří rádi soutěží a nebo v létě běhají s minohledačkou po vlasti malý rébus. Otázka zní : "Kde ten Junkers spadl?"
Vše potřebné k vyřešení tohoto malého rébusu je na výše uvedené adrese! Fotka byla pořízena asi 2-3 den po havarii. Pokud si nikdo na tuto odpověď netroufne, doplním po 1.6. místo sám, ať si můžete udělat o prázdninách pěkný výlet Very Happy. Pokud mě komp nezradí, pokusím se samozřejmě vaše pokusy o řešení "moderovat".
URL : https://www.valka.cz/Predmet-Havarie-Ju-86D-1-t40754#157022 Verze : 0
Nu vidím, že ten rébus ( Tak to dopadne, když kohout skočí neurvale na slepici) byl asi moc těžký Sad . 1.červen je tady a já tedy upřesňuji místo, kde ten JU-86D-1 "přistál". Bylo to na "Vysokém kameni" - druhém nejvyšším vrchu (865 m) v Soběnovské vrchovině (známé též pod názvem Slepičí hory), která je součástí Novohradských hor. Tento vrch bývá označován i lidovým názvem "Slepice" jako protějšek k nejvyšší hoře známé pod jménem "Kohout". Vrch se prostírá asi 5 km severně od Benešova nad Černou a asi 10 km východoseverovýchodně od Kaplice. Viz : www.jiznicechy.org
Pozor, na té adrese jsou dva kopce se stejným názvem "Vysoký kámen". Podívejte se nalevo pod heslo "Přírodní krásy"
URL : https://www.valka.cz/Predmet-Havarie-Ju-86D-1-t40754#161248 Verze : 0
No, ono toho na té fotce zase moc nebylo, z označení šly přečíst dvě písmena, z okolí je vidět jen hromada smrků, ... Já nevygooglil nic, co by pomohlo.
URL : https://www.valka.cz/Predmet-Havarie-Ju-86D-1-t40754#161291 Verze : 0

Citace - Aubi :

No, ono toho na té fotce zase moc nebylo, z označení šly přečíst dvě písmena, z okolí je vidět jen hromada smrků, ... Já nevygooglil nic, co by pomohlo.

Ten rebus byl v té větě. Stačilo dát do Gooooooooooooooglu heslo "Slepice" nebo i "Kohout" a mít na paměti to zvýrazněné zdůraznění Smile "našeho území" a "zajimavé místo". Jinak si povšimni těch trosek v levém rohu fotky. Jde s největší pravděpodobností o zbytky spodní střelecké gondoly. Myslím, že nějaké zbytky by se tam ještě našli. Stejně tak by se jistě daly dohledat nějaké údaje, když je znám typ, část imatrikulace, čas a místo nehody.
URL : https://www.valka.cz/Predmet-Havarie-Ju-86D-1-t40754#161333 Verze : 0
Určitě, nemůžu to tvrdit s jistotou, ale asi jde o Ju-86 WNr.3028 stamm CO+NL od Luftnachrichtenschulen 4 "posádkou v Českých Budějovicích". Všech 7 členů posádky zahynulo!
Můžu vědět z jakého zdroje fotografie pochází? Na internetu se teď objevila celá řada právě od LNS 4, mimo jiné právě Ju-86 na letišti v Palné u CB, možná jde o stejný zdroj.
Kdyžtak pro podrobnosti ozvi na: jan-vladar@volny.cz
URL : https://www.valka.cz/Predmet-Havarie-Ju-86D-1-t40754#284413 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy


Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více