War of the Worlds (Válka světů)

Diskuse

Famózní remake knihy či scénáře rozhlasové hry či originálního filmu z padesátých let...nic takového to jen zodpovědně-nezodpovědný Tom Cruise (jinak přístavní jeřábník Ray) v roli rozvedeného otce se snaží uchránit své rozmazlené děti na pozadí klasiky - násilné okupace planety Země "Marťany" v tripodech imunních proti jakékoliv technice či taktice..., Tom (Ray) s dětmi na útěku z jedné bezvýchodné situace do druhé. Převaha mimozemšťanů a jejich "filozofie" totálního ničení lidí za účelem jejich užití jako hnojiva je hrůzná o to víc, že si s ní hraje mistr nad mistry - režisér Steven Spielberg. Konec akčního hrdiny jak ho marně čekáme a od Toma Cruise známe - jen bezhlavý útěk až na okolnostmi vynucenou vraždu přítele v nouzi. Perfektní triky, perfektní režie - standartní herecké výkony. Lidé v tváří tvář poslednímu dni světa. Panika, útěk, odhodlání. Končí stejně jako v jeho předlohách - invazní stvůry podcení hygienu...respirační a jsou nakaženy a zničeny běžným prvokem.
Stojí za shlédnutí. Natočeno r. 2005 k dispozici i na DVD.
URL : https://www.valka.cz/War-of-the-Worlds-Valka-svetu-t40772#157137 Verze : 0
No neviem, síce je tam hafo efektov a super scén, ale mne sa celkovo film vôbec nepáčil. Po Minority Report som od dvojice Spielberg-Cruise čakal viac.
URL : https://www.valka.cz/War-of-the-Worlds-Valka-svetu-t40772#157148 Verze : 0
Tiež som z toho filmu nebol moc nadšený. Boli tam síce dobré efekty, ale dejom to bola pekná blbosť. Smile


Napríklad sa mi zdalo čudné, že keď už tí "Marťania" boli tak účastne vyspelí, prečo potom každý dom prehľadávali tím „okom“ (vtedy keď tam vošlo do domu také "oko" na kábli a ich tam hľadalo). No to by som chcel vidieť ako by takým spôsobom prehľadávali celú planétu Smile No a o tom závere filmu už ani nehovorím Mad
URL : https://www.valka.cz/War-of-the-Worlds-Valka-svetu-t40772#157162 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více