Psi ve válce - Blythe Hamerová

Diskuse

Pravdivé příběhy o psí statečnosti v boji
Nakladatelství Ivo Železný-Praha,LP 2005,150 stran


Kniha mapuje používání psů v boji ,důraz je položen na 20 stol.Autorka popisuje různé činnosti psů,od psích sebevrahů až po záchranáře a na příkladech seznamuje s nejslavnějšímy hrdiny.
Důraz je položen na emocionální stránku,především osud psů po skončení války ve Vietnamu.Některé příběhy byly použity v dokumentu Váleční psi a který byl uveden i v ČR.
Mne zaujala zmínka o nasazení myší Rudou armádou.Myši byly vysazeny z letadla a vycvičeny k překousání hadic a kabelů v tancíh Wermachtu.Němci proti myším nasadili kočky a Sověti na oplátku zase psy.
Údajně myš jménem Michail,která byla nalezena uvnitř nepohyblivého tanku dostala zvláštní medaili"Hrdina Sov. svazu". Vot těchnika.
URL : https://www.valka.cz/Psi-ve-valce-Blythe-Hamerova-t40946#157737 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více