Prohlídka ponorky / letadlové lodi

Diskuse

Zdravím,
zajímali by mě tipy na výlet co nejblíže ČR, kde bych si mohl prohlédnou nějakou ponorku, nebo letadlovou loď. Nějaké technické válečné muzeum apod....
Díky za každý odkaz a návrh...
Karel
URL : https://www.valka.cz/Prohlidka-ponorky-letadlove-lodi-t41684#162950 Verze : 0
Ponorka aj s lietadlovou loďou /Intrepid/ je v New Yorku na Manhatane. To ale nebude najbližšie k ČR, co? Very Happy No ale ponorku nájdeš aj v Hamburgu. No a ako Slovak ti odporúčam vojenské múzeum v Piešťanoch. To je pri ČR relativne dosť blízko.
URL : https://www.valka.cz/Prohlidka-ponorky-letadlove-lodi-t41684#163014 Verze : 0
Ponorek je poměrně dost, v německu je několik ponorek k vidění, v Hamburku, kielu a třeba i ve Speyru, další je v Zeebruge, v Gosporthu, Lorientu, St. Nazaire nebo třeba v Cherbourgu atomovou ponorku (ty ostatní jsou dieselové) další más na Baltu, Letadlovka asi v evropě není ale občas se dá navštívit při některých oslavách.
URL : https://www.valka.cz/Prohlidka-ponorky-letadlove-lodi-t41684#163027 Verze : 0
Pokud bys netrval na ponorce či letadlové lodi, tak asi nejatraktivnější loď - muzeum je zakotvena v Londýně na Temži, proti Toweru - slavný válečný křižník HMS Belfast.
URL : https://www.valka.cz/Prohlidka-ponorky-letadlove-lodi-t41684#163049 Verze : 0
Možná nejblíž bude polský přístav Gdynia,kde se nachází Muzeum polského námořnictva jehož součásti je i prohlídka torpedoborce" ORP Błyskawica "z druhé světové války..
URL : https://www.valka.cz/Prohlidka-ponorky-letadlove-lodi-t41684#163064 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více