Suchoj Su-20 [kód NATO: Fitter]

přehled verzí
Suchoj Su-20 - exportné verzie lietadiel typu Su-17

Prehľad verzií:


Su-20 "Fitter-C" (S-32MK) - exportná verzia typu Su-17M so zníženými výkonmi, dodávaná do Afghanistanu, Alžírska, Angoly, Egyptu, Iraku, Poľska, Severnej Kórei, Sýrie a Vietnamu

Su-20R "Fitter-C" - prieskumná verzia modelu Su-20
URL : https://www.valka.cz/Suchoj-Su-20-kod-NATO-Fitter-t41775#163881 Verze : 2

Diskuse

Lze se setkat s údaji o existenci verze Su-20R. Podle ruských a polských pramenů a informací pilotů na ruských a polských diskusních fórech taková varianta přímo z výroby neexistovala. Všechny sériové letouny Su-20, jejichž sériová čísla končila nulou nebo pětkou měly, podobně jako letouny Su-7BM/BKL/BMK, Su-17, Su-17M, za šachtou příďového podvozku další šachtu, ve které byl jeden fotoaparát AFA-39 pro kolmé snímkování. Kontejnery komplexního průzkumu KKR-1 a KKR-2 v různých variantách byly vyvíjeny až pro letouny Su-17M3 a M4 a jejich exportní varianty. Několik letounů Su-20 (asi 8 kusů) dodaných do Polska bylo ve druhé polovině 70. let dodatečně upraveno pro nesení exportní varianty kontejneru komplexního průzkumu KKR-1TE.
URL : https://www.valka.cz/Suchoj-Su-20-kod-NATO-Fitter-t41775#526957 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy


Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více