Noční hlídka - Sergej Vasiljevič Lukjanenko

Diskuse

Noční hlídka
© 1998 by Sergej Vasiljevič Lukjaněnko
Translation © Libor Dvořák, 2005
Cover © Milan Fibiger, 2005
© TRITON 2005


ISBN 80–7254–671–6 (Triton)
ISBN 80–7203–686–6 (Argo)


Nakladatelství Triton, Vykáňská 5, 100 00 Praha 10
www.triton-books.cz
Nakladatelství Argo, Milíčova 13, 130 00 Praha 3
www.argo.cz


Obal (zväčšený):
URL : https://www.valka.cz/Nocni-hlidka-Sergej-Vasiljevic-Lukjanenko-t42379#167101 Verze : 0

Citace :

Úvod knihy: Tento text byl k šíření schválen jakožto napomáhající věci Světla
Noční hlídka
Tento text byl k šíření schválen jakožto napomáhající věci Tmy
Denní hlídka



Kniha v troch príbehoch rozpráva o osudoch bieleho mága Antona Gordeckého, spočiatku radového kancelárskeho pracovníka (programátora) Nočnej hliadky (organizácia Svetlých (tých "dobrých") dozerajúca na činnosť Temných (tých "zlých" v noci)), na konci príbehu už mocného mága, ktorý je ochotný zamiešať karty vo večnom boji Svetla a Tmy.


Na základe knihy bol nakrútený aj film "Noční hlídka".


Voľné pokračovanie knihy je "Denní hlídka" a "Šerá hlídka".


Citace :

Mezi námi žijí Jiní, vyvolená kasta stoupenců sil Světla a Tmy. Legenda vypráví o dávném dnu, kdy jejich armády sváděly krvavý a nelítostný boj. Síly byly vyrovnané a ani jedna strana nedokázala zvítězit. Aby jejich boje nezničily celý svět a rovnováha přitom zůstala zachována, uzavřeli Dohodu. Světlí drží Noční hlídku a bdí nad činy Temných, vojáci temnoty mají Denní hlídku, která dohlíží na činy Světlých. Obě strany se vzájemně respektují a svět je ušetřen nejhorších katastrof.Křehká rovnováha byla udržována po celá staletí, ale starodávné proroctví mluví o příchodu „velkého jiného“, který bude sveden temnou silou, zničí rovnováhu a uvede svět do nové, ještě strašlivější války. Ten čas právě nastává...
URL : https://www.valka.cz/Nocni-hlidka-Sergej-Vasiljevic-Lukjanenko-t42379#167102 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více