VNM - Uniforma Vietcongu

Uniforma Vietcongu
Helma:má tradičnú bambusovú helmu, potiahnutú čierno-modrou látkou.
Zbraň:má poloautomatickú pušku SKS Simonov- 10 nábojov na 1 železnom prúžku.
Oblečenie:má uniformu Black Pajama, nosili ju vojaci vyšších hodností Vietcongu.
URL : https://www.valka.cz/VNM-Uniforma-Vietcongu-t42444#167471 Verze : 0
No popis by snad i ušel, ale ta fotka se vložit nepodařila, tohle rozhodně není ten správný způsob jak vkládat fotografie.
Pokus se prosím tě to opravit, tak aby to bylo správně Smile
URL : https://www.valka.cz/VNM-Uniforma-Vietcongu-t42444#167472 Verze : 0
Zbraň SKS nemá zásobování "10 nábojov na 1 železnom prúžku" ale z normálního zásobníku který je součástí zbraně a je umístěn v její spodní části pod závěrem.
URL : https://www.valka.cz/VNM-Uniforma-Vietcongu-t42444#167500 Verze : 0
vše viz FAQ, popis vkládání obrázků byl doplněn a upřesněn. I přesto bych ti ale rád doporučil, aby jsi se zde nejdříve porozhlédl, prohlédl si důkladně struktůru fora a až po důkladné orientaci zde začal se svou přispěvatelskou činností. Na moderátory se obracej dále prosím jen přes SZ (Soukromá zpráva, viz políčko SZ u každého příspěvku, nebo nahoře na stránce je odkaz Soukromé zprávy, kde můžes zprávy číst i posílat)
URL : https://www.valka.cz/VNM-Uniforma-Vietcongu-t42444#167802 Verze : 0
No já ale stejně nechápu, na co nám je fotka, jež je hnaná přes img tag se zdrojem na jiném serveru (wikipedii). Jakmile tam změní adresu nebo začnou blokovat hotlinky, v ten okamžik je tenhle topik k ničemu ...
URL : https://www.valka.cz/VNM-Uniforma-Vietcongu-t42444#168170 Verze : 0
Celá táto téma je akosi nesprávne položená, pracovný úbor vietnamských rolníkov totiž nieje uniforma. Ale budiž. Za základ sa používal čierny hnedý, pieskový alebo modrý pracovný úbor alebo akékoľvej civilné šaty. Na hlave sa nosily rôzne klobúky, či už tropické, koloniálne, korkové alebo slamenné. Civilné šaty slúžili ako posledná záchrana v boji, keď partizáni odhadzovali zbrane a vydávali sa za civilistov. Preto sa nikdy nenosila ani kompletná výstroj. Pre nás zaujímavý je najmä hrudný pás na nosenie zásobníkov do SKS alebo AK47. Tento je klasického tvaru, plátený svetlozelený, zelený alebo pieskový. Okrem neho sa ešte nosili plátené dvojpúzdra na granáty, opasok s poľnou flašou alebo dodatočnou muníciou. Nosili sa aj americké LC a staršia výstroj. Ako jediný identitfikačný prvok slúžili farebné biele a červené stuhy, pripnuté na blúze ( na ramenách ), ktoré boli zaznamenané napr. počas ofenzívy TET. Celkovo platí pre VC že neexistovali žiadne pravidlá. Tiež je dôležité rozlišovať medzi VC a NVA o ktorých bude samostatná téma.
URL : https://www.valka.cz/VNM-Uniforma-Vietcongu-t42444#175488 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více