Der Ungevartete Attack

Dioráma 1/72

Diskuse

Toto je moje první z větších už déle postavené dioráma v měřítku 1/72. Modely jsou od Hasegawy. Představuje, jak Němci nečekají útok od Američanů. Tak povídejte co si o tom myslíte. Fotky nejsou moc dobré, tak se omlouvám.
URL : https://www.valka.cz/Der-Ungevartete-Attack-t42478#167668 Verze : 0
Můžu se zeptat kdes vzal tu trávu
URL : https://www.valka.cz/Der-Ungevartete-Attack-t42478#167718 Verze : 0
Tu trávu jsem si kupoval v železničním modelářství v Černé růži. Mají tam malé i velké pytlíčky a stojí to asi do 30kč. Jsou tam i rúzné barvy.
URL : https://www.valka.cz/Der-Ungevartete-Attack-t42478#167721 Verze : 0
Dio vypadá dobře jen mě nesedí že by měli být zaskočeni Němci!!! Mají přece proti amíkům tank a početní převahu, tak by měli být zaskočeni spíš Američané! Ale jinak se mě to líbí- máš to dobře zpracované (ten padající nácek vypadá cool). Pokud mě nešálí zrak tak jsi použil figurky Preiser, které mě taky lákají...jak se s nimi pracuje a v jeké jsou kvalitě???
URL : https://www.valka.cz/Der-Ungevartete-Attack-t42478#168998 Verze : 0
Díky za pochvalu. Pokoušel jsem se to udělat tak že, Němci nejsou moc dobře připravení na útok. Američané mají více vojáku, sedí taky v náklaďáku.
Jestly sis všiml tak u pravého horního rohu sedí Američan s bazukou a čeká až mu to druhý konečně nabije. Jestly se strfí jako první američané do Tigeru tak to mají vyhrané, jestly ne tak jsou v p..... Smile
Figurky jsou od Hasegawy, akorát jeden týpek je od Preiseru je schovaný v bunkru a stojí tam jako by nic a jen tak si pokuřuje. Laughing Zatím se mi nepodařilo to vyfotit tak to zkusím.
Jinak díky za menší pochvalu.
URL : https://www.valka.cz/Der-Ungevartete-Attack-t42478#169036 Verze : 0
Tí dvaja maníci na kopci, za MG 34, tí majú zrejme páliť na Jeep, že? Len ma napadlo, že v reále by si zrejme za cieľ vybrali nákladné auto ktoré majú dole a potom by sa tá početná prevaha Američanov mohla dosť rýchlo stratiť...
URL : https://www.valka.cz/Der-Ungevartete-Attack-t42478#169118 Verze : 0
jo ten kulomet míří na jeep.v tom náklaďáku jsou tři vojáci tak by si docela pomohli.
URL : https://www.valka.cz/Der-Ungevartete-Attack-t42478#169160 Verze : 0
to Honza:ještě jsem ti zapoměl napsat o figurkách Preiser.Jsou to hodně kvalitní figurky.Mají tam plno doplňků.Figurky jsou rozdělené na několik částí takže si je můžeš postavit jak chceš.Jsou to zatím nejlepší figurky co jsem měl.Opravdu ti je doporučuji.A ještě jedno:nejsou vůbec drahé. Smile
URL : https://www.valka.cz/Der-Ungevartete-Attack-t42478#169700 Verze : 0
Radku taky to vím.Dneska mi konečně došly 2 sady s německou pěchotou (jsou pro strejdy k narozkám) a jak jsem si je prohlížel tak zatím nejlepší co jsem viděl!!! Jen škoda že nedělají amíky z 2.světové....docela by se mě šilky.
URL : https://www.valka.cz/Der-Ungevartete-Attack-t42478#169750 Verze : 0
Ahoj Měl bych jen drobnou vítku k tomu názvu. je to drobná zkomolenina mezi angličtinou a němčinou. Pakliže to má být v němčině je lepší to pojmenovat "Der unerwartete Angriff" líp se to vyslovuje.
Ale to jenom na okraj
URL : https://www.valka.cz/Der-Ungevartete-Attack-t42478#169784 Verze : 0
Shocked díky moc.ptal jsem se na to učitelky na němčinu a řekla mo tohle.znamená to teda nečekaný útok?
URL : https://www.valka.cz/Der-Ungevartete-Attack-t42478#169794 Verze : 0
Člověk nesmí učitelkám vždycky všechno věřit. Celkem často se ukazuje, že učitelka toho ví jen o kapku více než žák. Smile


Ano zanená.


Tak jak jsi to měl napsaný tak by to nikdy žádný němec neřekl.
Jak jsem již psal "Attack" není německý výraz, ale anglický. Netuším jak bych tohle slovo v němčině mohl skloňovat.
URL : https://www.valka.cz/Der-Ungevartete-Attack-t42478#169811 Verze : 0
Částečně beru zpět, slovo "Attacke" v němčině existuje a dokonce se dá i skloňovat, ale pouze v budoucím čase, pakliže toto slovo použiješ, tak máš špatně člen poněvadž tohle slovo je ženského rodu a ten má v prvním pádu člen "Die" Wink
URL : https://www.valka.cz/Der-Ungevartete-Attack-t42478#169816 Verze : 0
jo díky už to vím,jak si psal "Der unerwartete Angriff" tak jsem si to přeložil a znamená to:nečekyný útok.přesně co jsem potřeboval.díky
URL : https://www.valka.cz/Der-Ungevartete-Attack-t42478#169821 Verze : 0
Ahoj radku jsem zacatecnik a tak nechci aby sis rekl ze delam chytraka a sam to mam blbě ale myslim si o tom asi tohle:rekl bych ze je to NEREALNÉ protože než by tam američani dojeli tak maji rosekanej jeep a naklaďák nacucky od MG dalsi vec proc tam maji ostnac kterej je uplne naprd kdyz je presne uprostred useklej nema to pak smysl nemyslis??? taky se mi nelíbí že tam mas strase umnely tvary ten kopec s MG ten by jeste sel az nato ze pochybuju ze by byl zboku zatravnaten kdyz uz tak to udelam jako skalu ne??? a nebo spon ze je tam hlinenej sraz no a ten druhej kopec u toho zakopu toje jako co to tam delal bagr ???? vzdyt to je tak nerealne useknuty a pochybuju ze by to tak normalne bylo...
URL : https://www.valka.cz/Der-Ungevartete-Attack-t42478#170205 Verze : 0
hm.já už to nehodlám předělávat protože jsem na tom strávil strašnejch dnů a hodin.a mě osobně se to líbí. Exclamation
URL : https://www.valka.cz/Der-Ungevartete-Attack-t42478#170656 Verze : 0
To "RADEK": Ten vykřičník bych si asi nechal v záloze jinak řečeno ho tam nedával. Vím, že to myslíš, tak jak si myslím já Smile, ale "shazuje" pak tu kritiku. Předělávat to nemusíš, ale alespoň ses přiučil, jak a co do další práce...
URL : https://www.valka.cz/Der-Ungevartete-Attack-t42478#170704 Verze : 0
Very Happy já jsem tam ten vykřičník dal protože říkám že se mě to osobně líbí a to je hlavní ne?jinak je to moje první dioráma takže to nemůžu mít špičkové nebo jo?jinak vím o tom že ten jeden kopec u zákopu by tam takhle asi nikdy nevyrostl Laughing nevíte teda jak bych mohl opravit aspon ten s tima kulometčíkama?myslíte nějak zašpinit?
URL : https://www.valka.cz/Der-Ungevartete-Attack-t42478#170717 Verze : 0
Takhle, já bych to nechal...je to první dioráma, tak to je první dioráma, na tom se všechno oťukává Smile Jo, je hlavní aby se to líbilo tobě hlavně! Ty to budeš mít doma Laughing Smile Jak se koukám, tak se koukám, možná že by to nějakou špínu nebo bahno nebo něco jiného Smile možná chtělo...myslím, že by to celkové tu krajinu i oživilo...Ale jinak to máš pěkný!!
URL : https://www.valka.cz/Der-Ungevartete-Attack-t42478#170727 Verze : 0
Samo že se to musí líbit hlavně tobě.Možná bych to zkusil trochu zašpinit třeba pigmenty.Ale chtěl si znát názor ostatních.Mě osobně tam ty kopce taky nepasují jsou opravdu moc pravidelné.Ale je to první diorama a k tomu v 72, to chce pevné nervy.Příště to bude určitě lepší.
URL : https://www.valka.cz/Der-Ungevartete-Attack-t42478#170730 Verze : 0
no nervy to teda chce.teď stavím malé diorámko s tím domem co jsem stavěl a vypadá to slibně. Smile
URL : https://www.valka.cz/Der-Ungevartete-Attack-t42478#170733 Verze : 0
To Jirka: Moje slova..
To "RADEK": Tak hodně zdaru při stavbě Exclamation
URL : https://www.valka.cz/Der-Ungevartete-Attack-t42478#170735 Verze : 0
to ARG:tak díky,asi už to tak nechám.jak si říkal první dioráma je první dioráma.
URL : https://www.valka.cz/Der-Ungevartete-Attack-t42478#170739 Verze : 0
Jo, přesně tak...každým modelem nebo diorámou se učíš! A když děláš další, tak se podíváš na to předtím a řekneš si "Aha, tak takhle ne a tohle musím udělat jinak tohle vylepšit atd. atd. atd. Very Happy nebo tohle si už příště nekoupím Laughing Laughing Laughing )


Nestačí jen číst články jak a co se dělá, ale přímo to zkoušet a tvořit...jdeš tou správnou cestou, jistě mi to všichni potvrdí!
URL : https://www.valka.cz/Der-Ungevartete-Attack-t42478#170754 Verze : 0
Radku nikdo nerika abys to predelával jen si chtel kritiku tak sem ti ji napsal. Z čeho je ta plsachta na nakladaku ??? vypada pekne a jeste 1 otazecka kcemu je tam ten plotek za zakopem?????
URL : https://www.valka.cz/Der-Ungevartete-Attack-t42478#170771 Verze : 0
precetl sem si na tvem webu ze je s pap. kapesniku tak to ti musim pochvalit moc se mi líbí
URL : https://www.valka.cz/Der-Ungevartete-Attack-t42478#170772 Verze : 0
To ARG:Přesně jak píšeš,o tom přece každý koníček je aby ti přinášel uspokojení a aby se člověk neustále zdokonaloval.Mrkni do chlubítka třeba na moje první modely co jsem tady prezentoval(to byla dost hrůza).
To Radek:Už se těším na to další.
URL : https://www.valka.cz/Der-Ungevartete-Attack-t42478#170788 Verze : 0
to Buris:ten plot nebo jak to říct jsem tam prostě dal aby to nebylo tolik prázdné.jinak díky za pochvalu plachty,zkoušel jsem to poprvé a je to docela pěkné.
URL : https://www.valka.cz/Der-Ungevartete-Attack-t42478#170819 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více