kořistní Stuart

prosím o pomoc

Diskuse

Prosím znalce o pomoc při rekonstrukci vzhledu a především kamufláže němci ukořistěných M3A1 stuart, a to hlavně v severní africe. Jde mi především o tank na přiloženém obrázku. Nejsem velký odborník, ale podle mne jde o verzi M3A1 s kulatou věží. Pokud objevíte nějaké změny (nebo o nich prostě víte), dejte pls vědět. Předem díky
URL : https://www.valka.cz/koristni-Stuart-t46079#179633 Verze : 0
Jde M3 Stuart v konfiguraci kulatá věž, dva poklopy, měl by to být M3A1 ale podle Concordu US Light Tanks M3A1 neměl díry na kulomety, takže výběr je pouze na vás. Pod stojícím vojákem v pravo je vidět otvor po vymontovaném kulometu¨což svědčí o tom že jde o M3 ?. Neznám lokaci tohoto snímku ale může jít i o tank ukořistěný v SSSR kam jich byly stovky dodány v rámci Lend-Lease.
Jsou známé fotografie tanků se sovětskou posádkou s US kuklami na hlavách a samopaly Thompson M1928A1 z předhůří Kavkazu.
V polské publikaci Lend-Lease vol II je Stuartů z východu hromada včetně kořistních německých a jednoho maďarského. V Severní Africe pokud je mi známo šlo většinou o tanky ukořistěné na Britech v pískové kamufláži popř tříbarevné.
URL : https://www.valka.cz/koristni-Stuart-t46079#191715 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více