American Soldiers (Krst ohňom), 2005

Diskuse

Réžia: S.J.Furie
Obsadenie: C.Morgan, Z.Calabretta, J.Brown
Výrobca: Hollywood
Dĺžka: 100 min
Dej filmu má zachytiť "jeden deň v Iraku" (to je aj podtitul filmu), konkrétne jeden aprílový deň v r.2003. Americká jednotka sa odniekiaľ presúva niekam (na základňu) cez iracké mesto (neviem či to je Bagdad a je mi to jedno).
Film je podľa mňa absolútnou stratou času. Kto by čakal Čierneho jastraba z Iraku, bude sklamaný a otrávený (neskôr zrejme aj nas...ý ako som bol ja). Exteriéry natáčané v americkom mestečku, či na štrkovisku do ktorého bolo pridaných niekoľko paliem, bojové scény na úrovni treťotriedneho televízneho seriálu. A to nehovorím o dementných dialógoch ("Prihlásil som sa do armády, lebo nemám rád násilie" - jeden za všetky)
Keď som videl Zelené barety s J. Waynom, nevedel som či sa mám smiať alebo plakať. Neskôr som sa na filme dobre zabával. Z tohto filmu sa ale chce len plakať. Nebol natočený dávno, a ako propaganda mohol byť lepšie spracovaný. Zatiaľ najhorší vojnový film aký som kedy videl.
URL : https://www.valka.cz/American-Soldiers-Krst-ohnom-2005-t46332#180542 Verze : 0
Souhlasím s komentářem výše.
Jde o klipovitý střih totálního mišmaše. Hrdinové zažijí "za jeden den" všechno to co co se děje v iráku a podobně. jde o přestřelku s teroristy, útok na policejní stanici, nálož v autě při průjezdu hlídky, drsné mučení Iráčanů američany,.......se až divím, že neosvobodili nějakého novináře v oranžovém oblečku!
Pokud bych chtěl dát hodnocení 2 z 5ti možných pomyslných hvězdiček tak jen do poselní akční scény. Ta už tak nepodařený film deklasuje do "kravinky". Jak je uvedeno výše jde o stupidní scénu US vs. Iráčani v pískovně. Zde pravděpodobně produkci došli prachy a tak se "bojuje" někde za městem a scénarista zde pravděpodobně umřel.
URL : https://www.valka.cz/American-Soldiers-Krst-ohnom-2005-t46332#226870 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více