SOV - APU-60IIM

Adaptér APU-60IIM je zdvojením adaptéru APU-60IM pro nesení dvojice protiletadlových řízených střel s IR naváděním R-60. Adaptér obsahuje odpalovací zařízení pro přímé odpálení střely vyšší rychlostí. Obvykle je podvěšován na letounech MiG-23 (trupové závěsníky), MiG-31 (křídelní závěsníky) a Su-24MR (vnější křídelní závěsníky).
URL : https://www.valka.cz/SOV-APU-60IIM-t46591#182152 Verze : 0
Nekdy se tento adapter take oznacuje jako APU-60-2. Fotografie porizene v muzeu Monino, dve R-60 jsou nesene na zavesniku APU-60-2, ktery umoznuje nest dve strely najednou. Zavesnik neni zamenny, jsou dve verze - leva a prava. Strela umistena na boku zavesniku je vzdy na vnejsi strane (vzdalenejsi od trupu nosice) vzhledem ke strele, ktera je dole. Zavesnik pouzivaly zejmena stroje MiG-31, ale i stroje nekterych verzi rady MiG-21, MiG-23. Na nekterych prehlidkach lze videt, ze ma stroj zavesnik umisteny spatne (strela na boku jde dovnitr k trupu).
URL : https://www.valka.cz/SOV-APU-60IIM-t46591#186663 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více