Rota E a 6. červen 1944

Diskuse

Určitě jste někdy viděli Band of Brothers. V druhém díle (jméno Den všech dnů) je útok na Německá děla. Ovšem už nevím co to bylo za děla, kde to bylo, jakou jednotku nasadili Němci, či ztráty. Moc děkuji, za jakoukoli informaci.
URL : https://www.valka.cz/Rota-E-a-6-cerven-1944-t46625#182410 Verze : 0
myslim ze by bylo dobre trochu ten pocet dotazu omezit, nebavi me dohledavat vse, cos kde cetl Smile


Co se tyce BoB II. dil, tak oficialni popisek pise jen toto


Citace :


Planes carrying thousands of paratroopers cross the English Channel into French airspace, where German flak causes the pilots to drop them in a less than safe and organized fashion.


Lt. WINTERS lands alone in a field, soon joined by a Pvt. JOHN HALL (Andrew Scott) from another company. Having lost his rifle in the jump, Winters leads the anxious Hall off to find their units, carrying only a knife. They link up with a few more Easy Company men and ambush a German horse-drawn supply convoy. In a nearby town, Winters finds Easy's Lt. "BUCK" COMPTON (Neal McDonough), who tells him 90% of the company is unaccounted for, including their commander -- which puts Winters in charge.


Winters is then asked to lead an attack on a cluster of German artillery pieces nearby, which are probably firing onto the seaborne infantry trying to take Utah Beach. Winters deploys his small group on the entrenched enemy positions and eventually takes four artillery pieces in succession, disabling them with TNT. The euphoria is tempered, however, when Winters finds Pvt. Hall dead, killed by machine gun fire. The mission is successful, but Winters has lost his first man as acting company commander.



tedy nepise se tam presne, kde se ta dela nachazela, podle filmu se jednalo nejspise o baterii 88mm del.


kazdopadne je treba si uvedomit, ze vsechny tyto knihy a filmy co zminujes jsou povetsinou beletrii, tedy v lepsim pripade na historii zalozene romany, nikoliv literatura faktu, aby melo cenu se ptat na nejake skutecne jednotky ci jine detaily udalosti v knize popsanych. Nerikam, ze zrovna to co je popsane v Band of Brothers se nestalo, ale neni to dost presne na to, aby se to dalo snadno zjistit.
URL : https://www.valka.cz/Rota-E-a-6-cerven-1944-t46625#182421 Verze : 0
Podle níže uvedené knihy str.110 se jednalo o 9. baterii dělostřelectva 90. pěší divize. A byla to čtyři 105 mm děla.

Winters tu uvádí, že měl 4 mtrvé, 6 raněných, zabili 15 němců a 12 zajali.

Tato knížka je sepsána podle deníku mjr. Winterse a místy se DOST odlišuje od seriálu, to víte HOLLYWOOD Rolling Eyes .

Zdroj: Bratrstvo neohrožených - Velitel - Major Dick Winters
vyd. BARONET ISBN 80-7214-933-4
URL : https://www.valka.cz/Rota-E-a-6-cerven-1944-t46625#182439 Verze : 0
Nepatří náhodou otázka na film do sekce fiilmy? a neměl by si uživatel nejdřív přečíst pravidla než začne něco "plodit" ? Jediný důsledek podobné aktivity je že otráví všechny okolo svými nesmyslnými dotazy typu "už nevím vůbec nic ale řekněte mi co toi bylo" jak je ten nahoře. Nejjednodušší by možná bylo se na dotyčný seriál podívat a zjistit si to tam. Většina lidí má myslím důležitější práci než zodpovídat dotazy na to co kdo viděl ve filmu a nezapamatoval si to. Ostatně filmy jsou jinde a tenhle seriál tam myslím svou sekci má.
URL : https://www.valka.cz/Rota-E-a-6-cerven-1944-t46625#182486 Verze : 0

Citace - bitaxe :

Nepatří náhodou otázka na film do sekce fiilmy? a neměl by si uživatel nejdřív přečíst pravidla než začne něco "plodit" ? Jediný důsledek podobné aktivity je že otráví všechny okolo svými nesmyslnými dotazy typu "už nevím vůbec nic ale řekněte mi co toi bylo" jak je ten nahoře. Nejjednodušší by možná bylo se na dotyčný seriál podívat a zjistit si to tam. Většina lidí má myslím důležitější práci než zodpovídat dotazy na to co kdo viděl ve filmu a nezapamatoval si to. Ostatně filmy jsou jinde a tenhle seriál tam myslím svou sekci má.



Hele Rota E existovala, takže ta otázka na kterou jsem se ptal jsou fakta, takže to nepatří do filmu. Když se bavíš např. o Pearl Harboru, tak taky neřekneš, že to patří do filmu, protože to bylo zfilmovaný.


Děkuji
URL : https://www.valka.cz/Rota-E-a-6-cerven-1944-t46625#182598 Verze : 0
jak říká bitaxe tohle podle mě patří do filmů

Citace :

V druhém díle (jméno Den všech dnů) je útok na Německá děla. Ovšem už nevím co to bylo za děla, kde to bylo, jakou jednotku nasadili Němci, či ztráty. Moc děkuji, za jakoukoli informaci.



Kdyby jsi se zeptal s nějákými fakty a né na to co bylo ve filmu a jedinej fakt je že rota E existovala, uděláš líp.


Neber to jako nějáký peskování, chci jen pomoct.
URL : https://www.valka.cz/Rota-E-a-6-cerven-1944-t46625#182599 Verze : 0

Citace - Jan Kohoutek :

Určitě jste někdy viděli Band of Brothers. V druhém díle (jméno Den všech dnů) je útok na Německá děla. Ovšem už nevím co to bylo za děla, kde to bylo, jakou jednotku nasadili Němci, či ztráty. Moc děkuji, za jakoukoli informaci.


to Jan Kohoutek

Odhliadnuc od tvojej zbytočne podráždenej odpovede na bitaxeho dobre mienený príspevok by ma celkom zaujímalo, načo potrebuješ odpovede na všetky tie tvoje otázky. Predpokladám, že spracúvaš nejaký článok sem na válku a už sa na neho celkom teším. Pretože ak nie, tak tvoje otázky, ktorými si plnil fórum v poslednej dobe, zbytočne zaťažujú ľudí tu na fóre, ktorí majú aj dôležitejšiu robotu, než len odpovedať pre niekoho potešenie.
URL : https://www.valka.cz/Rota-E-a-6-cerven-1944-t46625#182600 Verze : 0
technická poznámka : pokud nechcete odpovídat, neodpovídejte a přenechte to těm, kteří si ten čas najdou...příspěvek "neotravuj s hloupými dotazy" určitě není k tématu, a proto je dle mého skromného názoru v rozporu s jedním bodem pravidel fóra (za jehož porušení jen tak mimochodem právě Jan Kohoutek dostal žluté napomenutí v jiném topicu Very Happy)...nebo jsem sám, kdo to vidí takhle? Embarassed
URL : https://www.valka.cz/Rota-E-a-6-cerven-1944-t46625#182602 Verze : 0
Kdyby mě to otravovalo, tak sem nelezu Smile , ale právě čtu tu knihu, tak jsem jen zalistoval zpátky a bylo. To je špatně Surprised ?
URL : https://www.valka.cz/Rota-E-a-6-cerven-1944-t46625#182621 Verze : 0
JanChvojka: myslím že Chris svojím príspevkom nemyslel teba...... Ty si odpovedal na otázku, ktorá bola položená....

Chris: bohužiaľ musím súhlasiť s Bitaxem, Panzerom a Slaterom
1. táto otázka mala byť vo filme Band of Brothers, pretože priamo odkazuje na dej filmu
2. podobné témy, ešte k tomu keď ich založí v krátkom časovom úseku jeden užívateľ vytáčajú aj mňa, ale včas som zastavil svoju podráždenú reakciu.... (bola podobná ako napísal bitaxe)
3. pokiaľ by podobných užívateľov bolo viac, tak za chvíľu sme zahltení podobnými debatami a nebudeme robiť nič iné, iba moderovať príspevky typu Toto je pravda?, A čo sa stalo vtedy? a na to teda nemám vôbec chuť...

Záver: Myslím že užívateľa Jana Kohoutka jeho otázky za chvíľu prestanú baviť a väčšinu jeho príspevkom, ktoré nemajú žiadnu informačnú hodnotu budeme môcť vymazať - to sa napríklad nemusí týkať tejto témy, pretože na jeho otázku docela kvalitne odpovadal JanChvojka, takže po prečistení sa táto téma môže prilepiť napríkla k filmu Band of Brothers.....
URL : https://www.valka.cz/Rota-E-a-6-cerven-1944-t46625#182629 Verze : 0
to Jan Kohoutek otázka byla jednoznačně na film, na skutečnou rotu E jsi se neptal, tak se laskavě zklidni. a to že fórum zamořuješ nesmyslnými dotazy na nesmyslná témata (třeba tím že se v části věnované válce ptáš na film je prostě nesmysl) a tím jednak zbytečně znepřehledňuješ fórum jako takové a druhak porušuješ pravidla která jsi se při registraci zavázal zachovávat.
Laskavě si uvědom že tohle není fórum pro náctileté na tlachání, ale vážně míněný projekt mapující historii, to není o věku diskutujících ale o tom že hlouposti a věci mimo se mohou řešit jen v přesně vymezených částech fóra ne kde si vzpomeneš. To žes od někoho dostal žlutou kartu po pár dnech svědčí o tom že tvá "aktivita" asi vadí více lidem, pokud se rozumně zeptáš na reálnou věc nikomu to jistě vadit nebude, ale řešit filmovou nesmyslnost (od reality notně vzdálenou) v části věnované válce je hloupost.
URL : https://www.valka.cz/Rota-E-a-6-cerven-1944-t46625#182644 Verze : 0
SoJo, tak sorry hele. Vím pro příště. Dík
URL : https://www.valka.cz/Rota-E-a-6-cerven-1944-t46625#182830 Verze : 0
Jakto, že nemám z původních 35 příspěvků v profilu ani jeden. Děkuji
URL : https://www.valka.cz/Rota-E-a-6-cerven-1944-t46625#183783 Verze : 0
Nyní se ti zobrazujou pouze příspěvky ve faktografických tématech.
Viz -> /topic/view/46952/


popřípadě diskuze -> forum.valka.cz


Kolik máš nefaktografických najdeš ve svém profilu v té bílé tabulce dole.



Jinak přepočet je po půlnoci to znamená, že faktografické příspěvky se ti zobrazí až po půlnoci (někdy kolem 1).


A můžeš si zvolit hodnost, je to teď nový.
URL : https://www.valka.cz/Rota-E-a-6-cerven-1944-t46625#183794 Verze : 0
No keď to tu už bolo načrtnuté neviete, kde by sa dal zistiť bližší popis celého vyššie zmieňovaného útoku ? V záverečných titulkoch sa totiž uvádza, že tento útok je dodnes využívaný ako názorná ukážka taktiky na silne opevný nepriateľský bod. Ale z celého filmu to však vyznieva ako nečakaný útok pechoty na nepriateľa, ktorý jednoducho stratí hlavu a viac menej strieľa na všetko čo sa hýbe ( do vlastných i do protivníkov) pričom súčastne opúšťa svoje pozície. Ale keď sa to prednáša na West Pointe bude tu asi nejaký háčik.
URL : https://www.valka.cz/Rota-E-a-6-cerven-1944-t46625#184076 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více