Návrh vyznamenání hodnostní skupiny USA

- zpracovává se -


Zde je přehled vyznamenání, které může získat člen hodnostní skupiny USA, v pořadí sestupně podle priority :


Všeobecná vyznamenání


Medal of Honor
Navy Cross
Silver Star
Legion of Merit
Navy & Marine Corps Medal
Bronze Star
(Purple Heart)*
Meritorious Service Medal
Combat Action Ribbon
Navy Battle "E" Ribbon


- criteria comming soon Smile


Vyznamenání za odsloužené roky


Navy Good Conduct Medal - za 1 rok členství v hodnostní skupině US NAVY


Vyznamenání za tvorbu


Civil War Medal - za články k tématu Americká občanská válka
World War I Victory Medal - za články k tématu 1.sv.válka
World War II Victory Medal - za články k tématu 2.sv.válka
European/African/Middle Eastern Campaign Medal - za články k tématu US Navy v 2.sv.válce v Evropě, Africe či na Blízkém východě
Asiatic-Pacific Campaign Medal - za články k tématu US Navy v 2.sv.válce v Asii a Pacifiku
Korean Service Medal - za články k tématu Korejská válka
Vietnam Service Medal - za články k tématu Vietnamská válka
Southwest Asia Service Medal - za články k tématu Válka v Zálivu
Kosovo Campaign Medal - za články k tématu US Navy na Balkáně v 90. letech 20. stol
Global War on Terrorism Service Medal - za články k tématu US Navy po 11.9.2001
Humanitarian Service Medal - za články s tématikou US Navy na nebojové téma (pomoc při katastrofách, vědecké projekty atp.)


Navy Expeditionary Medal - za články k jinému tématu souvisejícímu s US Navy, které nemají určené žádné jiné vyznamenání



* - ještě uvidíme za co Smile
URL : https://www.valka.cz/Navrh-vyznamenani-hodnostni-skupiny-USA-t46698#182836 Verze : 0
hezké Smile ... jenom malá poznámka k Legion of merit...je sice hezké, že nápis Válka je po směru hodinových ručiček, ale přece jenom nejsme arabové - stále ještě ne Very Happy, abychom četli zprava doleva, takže by se to asi víc - a čitelněji pro našince - vyjímalo "proti směru" - tzn. přehodit "L" a "K"...řekl bych Wink
URL : https://www.valka.cz/Navrh-vyznamenani-hodnostni-skupiny-USA-t46698#215091 Verze : 0
Chrisi, pokud jsi někdy dělal do medailí apod., měl bys vědět, že takhle se to (i u nás) obvykle píše. To první písmena určují směr čtení, a ten je správný, "evropský", na konci nezáleží.
URL : https://www.valka.cz/Navrh-vyznamenani-hodnostni-skupiny-USA-t46698#215105 Verze : 0
máš částečně pravdu...ale když už se teda píše "po obvodu" a po směru hodinových ručiček, tak by potom měla být všechna písmena směřována svou osou ke středu...jako třeba tady





ne tak, že všechna písmena směřují "odzhora dolů"...tak jsem to ještě neviděl a působí to na moje "estetické oko" extrémě rušivě, nemůžu si pomoct Embarassed
URL : https://www.valka.cz/Navrh-vyznamenani-hodnostni-skupiny-USA-t46698#215112 Verze : 0
Tohle beru- úprava by potom ale měla spočívat v ponechání "ručičkového" směru a umístěním prvního písmena na současnou pozici písmena K, tím by se dosáhlo žádoucí souměrnosti...


....V................L
.A.....A..=>..A.....K
...K..L...........V..A


Sorry za tečky, bez nich by to bylo rozhozené.
URL : https://www.valka.cz/Navrh-vyznamenani-hodnostni-skupiny-USA-t46698#215115 Verze : 0
no já spíš myslel něco jako tohle


(omluvte tu hroznou kvalitu, akorát jsem to narychlo načmáral v malování, abych nastínil představu)
URL : https://www.valka.cz/Navrh-vyznamenani-hodnostni-skupiny-USA-t46698#215179 Verze : 0
Díky za připomínky.
Ten Chrisův návrh L of M je docela dobrej. Vypadá to fakt líp.
URL : https://www.valka.cz/Navrh-vyznamenani-hodnostni-skupiny-USA-t46698#215517 Verze : 0
já opět prosazuju to zkombinovat... Smile pootočená písmena, a ještě podle mého návrhu posunout. No, ale už raději končím s návrhy, přece jenom tahle sekce se mě moc netýká.
URL : https://www.valka.cz/Navrh-vyznamenani-hodnostni-skupiny-USA-t46698#215533 Verze : 0
Mohu-li navrhnout,zkuste obdobně upravit i Medal of Honor,Silver star a Bronze star.Ty nápisy na stužkách se mi moc nelíbí.
URL : https://www.valka.cz/Navrh-vyznamenani-hodnostni-skupiny-USA-t46698#215552 Verze : 0
Zdravím vrchní velení hodnostní skupiny USA !



Na doporučení svého velitele jsem se pokusil zpracovat návrh prvních dvou vyznamenání Vaší hodnostní skupiny. Budou-li Vám vyhovovat, nebyl by problém postupem času zpracovat i další. Uvádím je níže i s patřičnými citacemi. Myslím si, že by asi bylo vhodnější neuvádět přesný počet článku/příspěvku, za které lze dané vyznamenání získat. Řekl bych, že uvedené citace Vám dají větší „volnost“ při jejich udělování. Záleží ale samozřejmě na Vás, jestli zvolíte tuto formu nebo jinou.


S pozdravem ... Greywolf


P.S. Medaile i stužky jsou již v požadované velikosti a formátu.




!!! Prosím vrchní velení hodnostní skupiny USA o konzultaci ... díky !!!
URL : https://www.valka.cz/Navrh-vyznamenani-hodnostni-skupiny-USA-t46698#293447 Verze : 0
Dovolil bych si mírně upravit seznam tak, aby byla vyznamenání použitelná pro všechny složky hodnostní skupiny USA ...


!!! Bude průběžně doplňováno !!!




Všeobecná vyznamenání
(autor Rear Admiral Lower Half Chris Amber)



Medal of Honor (ok)


Nejvyšší vyznamenání USA. Může být uděleno jen příslušníku ozbrojených sil USA, který projeví odvážnou iniciativu při realizaci nějakého hodně velkého a náročného úkolu nebo dlouhodobě podává nadprůměrný výkon.


Legion of Merit (ok)


Vysoké vyznamenání USA. Může být uděleno jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníku cizích ozbrojených sil, který projeví odvážnou iniciativu při realizaci nějakého hodně velkého a náročného úkolu nebo dlouhodobě podává nadprůměrný výkon.


Silver Star (ok)


Silver Star je udělována za vynikající služby. Je nadřazena Bronze Star, ale nedosahuje úrovně nadřazené Legion of Merit. Může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


Bronze Star (ok)


Bronze Star je udělována za vynikající služby. Je nadřazena běžným rezortním vyznamenáním, ale nedosahuje úrovně nadřazené Silver Star. Může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


Navy Cross (ok)


Navy Cross se uděluje za větší množství článků/příspěvků o americkém námořnictvu nebo za déle trvající vynikající práci vztahující se k námořnictvu USA. Kříž může být udělen jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


Navy Medal (ok)


Navy Medal se uděluje za články/příspěvky o americkém námořnictvu nebo za vynikající práci vztahující se k námořnictvu USA. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


Air Force Cross (ok)


Air Force Cross se uděluje za větší množství článků/příspěvků o americkém letectvu nebo za déle trvající vynikající práci vztahující se k letectvu USA. Kříž může být udělen jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


Air Force Medal (ok)


Air Force Medal se uděluje za články/příspěvky o americkém letectvu nebo za vynikající práci vztahující se k letectvu USA. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


Armed Forces Cross (ok)


Armed Forces Cross se uděluje za větší množství článků/příspěvků o amerických pozemních silách nebo za déle trvající vynikající práci vztahující se k tomuto tématu. Kříž může být udělen jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


Armed Forces Medal (ok)


Armed Forces Medal se uděluje za články/příspěvky o amerických pozemních silách nebo za vynikající práci vztahující se k tomuto tématu. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


Military Cross (ok)


Military Cross se uděluje za dlouhodobý přínos v sekci osobnosti USA. Kříž může být udělen jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


Military Medal (ok)


Military Medal se uděluje za přípěvky/články o osobnostech USA. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


Defence Medal (ok)


Defence Medal se uděluje za články/příspěvky týkající se pozemní, námořní a letecké techniky. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


War Medal 1918 (ok)


War Medal 1918 se uděluje za popis konkrétních bitev do 1.sv.války (včetně). Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


War Medal 1945 (ok)


War Medal 1945 se uděluje za popis konkrétních bitev od 1.sv.války do 2. sv.války (včetně). Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


War Medal 1975 (ok)


War Medal 1975 se uděluje za popis konkrétních bitev od 2.sv.války do současnosti. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


Meritorious Service Medal (ok)


Meritorious Service Medal se uděluje příslušníkům hodnostní skupiny USA, kteří se mimořádně vyznamenali v „nebojových“ akcích (např. za zviditelnění hodnostní skupiny USA na fóru, za velení hodnostní skupině USA, za propagaci, za pomoc ostatním hodnostním skupinám apod.).



Vyznamenání za tvorbu (podle období a místa)



Civil War Medal (ok)


Civil War Medal se uděluje za články/příspěvky k tématu Americká občanská válka. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


World War I Victory Medal (ok)


World War I Victory Medal se uděluje za články/příspěvky k tématu 1.sv.válka. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


World War II Victory Medal (ok)


World War II Victory Medal se uděluje za články/příspěvky k tématu 2.sv.válka. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


European/African/Middle Eastern Campaign Medal (ok)


European/African/Middle Eastern Campaign Medal se uděluje za články/příspěvky k tématu USA ve 2.sv.válce v Evropě, Africe či na Blízkém východě. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


Asiatic-Pacific Campaign Medal (ok)


Asiatic-Pacific Campaign Medal se uděluje za články/příspěvky k tématu USA ve 2.sv.válce v Asii a Pacifiku. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


Korean Service Medal (ok)


Korean Service Medal se uděluje za články/příspěvky k tématu Korejská válka. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


Vietnam Service Medal (ok)


Vietnam Service Medal se uděluje za články/příspěvky k tématu Vietnamská válka. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


Southwest Asia Service Medal (ok)


Southwest Asia Service Medal se uděluje za články/příspěvky k tématu Válka v Zálivu. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


Kosovo Campaign Medal (ok)


Kosovo Campaign Medal se uděluje za články/příspěvky k tématu USA na Balkáně v 90. letech 20. století. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


Iraq Campaign Medal (ok)


Iraq Campaign Medal se uděluje za články/příspěvky k tématu USA v Iráku. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


Afghanistan Campaign Medal (ok)


Afghanistan Campaign Medal se uděluje za články/příspěvky k tématu USA v Afghánistánu. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


Global War on Terrorism Service Medal (ok)


Global War on Terrorism Service Medal se uděluje za články/příspěvky k tématu USA po 11.9.2001. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


Humanitarian Service Medal (ok)


Humanitarian Service Medal se uděluje za články/příspěvky s tématu USA - nebojové mise (pomoc při katastrofách, vědecké projekty atp.). Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.



Vyznamenání za odsloužené roky



Purple Heart (ok)


Purple Heart se uděluje (opakovaně) za 1 rok členství v hodnostní skupině USA


(... původně udělováno zpětně za zranění utrpěná v 1. sv.válce. V září 1942 bylo rozhodnuto udělovat toto vyznamenání vojenskému personálu za smrt nebo zranění způsobené nepřítelem. Za války bylo jednotlivci uděleno např. 3 x za tři zranění. Protože zde na valce.cz pro něj nemáme adekvátní využití, navrhoval bych ... udělovat ho za odsloužené roky ...)



Vyznamenání za soutěže Hodnostní skupiny USA



The Competition Star (ok)


The Competition Star se uděluje za opakované vítězství v soutěží Hodnostní skupiny USA. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


Victory Medal (ok)


Victory Medal se uděluje za vítězství v soutěží Hodnostní skupiny USA. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


Commemorative Medal (ok)


Commemorative Medal se uděluje za účast v soutěži Hodnostní skupiny USA. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.
URL : https://www.valka.cz/Navrh-vyznamenani-hodnostni-skupiny-USA-t46698#293599 Verze : 0
Navy Medal


Navy Medal se uděluje za články/příspěvky o americkém námořnictvu nebo za vynikající práci vztahující se k námořnictvu USA. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.
URL : https://www.valka.cz/Navrh-vyznamenani-hodnostni-skupiny-USA-t46698#293449 Verze : 0
Navy Cross


Navy Cross se uděluje za větší množství článků/příspěvků o americkém námořnictvu nebo za déle trvající vynikající práci vztahující se k námořnictvu USA. Kříž může být udělen jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.
URL : https://www.valka.cz/Navrh-vyznamenani-hodnostni-skupiny-USA-t46698#293454 Verze : 0
Legion of Merit


Vysoké vyznamenání USA. Může být uděleno jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníku cizích ozbrojených sil, který projeví odvážnou iniciativu při realizaci nějakého hodně velkého a náročného úkolu nebo dlouhodobě podává nadprůměrný výkon.
URL : https://www.valka.cz/Navrh-vyznamenani-hodnostni-skupiny-USA-t46698#293693 Verze : 0
Medal of Honor


Nejvyšší vyznamenání USA. Může být uděleno jen příslušníku ozbrojených sil USA, který projeví odvážnou iniciativu při realizaci nějakého hodně velkého a náročného úkolu nebo dlouhodobě podává nadprůměrný výkon.
URL : https://www.valka.cz/Navrh-vyznamenani-hodnostni-skupiny-USA-t46698#293701 Verze : 0
Purple Heart


Purple Heart se uděluje (opakovaně) za 1 rok členství v hodnostní skupině USA
URL : https://www.valka.cz/Navrh-vyznamenani-hodnostni-skupiny-USA-t46698#293755 Verze : 0
Silver Star


Silver Star je udělována za vynikající služby. Je nadřazena Bronze Star, ale nedosahuje úrovně nadřazené Legion of Merit. Může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.
URL : https://www.valka.cz/Navrh-vyznamenani-hodnostni-skupiny-USA-t46698#293767 Verze : 0
Bronze Star


Bronze Star je udělována za vynikající služby. Je nadřazena běžným rezortním vyznamenáním, ale nedosahuje úrovně nadřazené Silver Star. Může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.
URL : https://www.valka.cz/Navrh-vyznamenani-hodnostni-skupiny-USA-t46698#293781 Verze : 0
Meritorious Service Medal


Meritorious Service Medal se uděluje příslušníkům hodnostní skupiny USA, kteří se mimořádně vyznamenali v „nebojových“ akcích (např. za zviditelnění hodnostní skupiny USA na fóru, za velení hodnostní skupině USA, za propagaci, za pomoc ostatním hodnostním skupinám apod.).
URL : https://www.valka.cz/Navrh-vyznamenani-hodnostni-skupiny-USA-t46698#293795 Verze : 0
Air Force Medal


Air Force Medal se uděluje za články/příspěvky o americkém letectvu nebo za vynikající práci vztahující se k letectvu USA. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.
URL : https://www.valka.cz/Navrh-vyznamenani-hodnostni-skupiny-USA-t46698#293879 Verze : 0
Air Force Cross


Air Force Cross se uděluje za větší množství článků/příspěvků o americkém letectvu nebo za déle trvající vynikající práci vztahující se k letectvu USA. Kříž může být udělen jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.
URL : https://www.valka.cz/Navrh-vyznamenani-hodnostni-skupiny-USA-t46698#293927 Verze : 0
Armed Forces Medal


Armed Forces Medal se uděluje za články/příspěvky o amerických pozemních silách nebo za vynikající práci vztahující se k tomuto tématu. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.
URL : https://www.valka.cz/Navrh-vyznamenani-hodnostni-skupiny-USA-t46698#293941 Verze : 0
Armed Forces Cross


Armed Forces Cross se uděluje za větší množství článků/příspěvků o amerických pozemních silách nebo za déle trvající vynikající práci vztahující se k tomuto tématu. Kříž může být udělen jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.
URL : https://www.valka.cz/Navrh-vyznamenani-hodnostni-skupiny-USA-t46698#293942 Verze : 0
World War I Victory Medal


World War I Victory Medal se uděluje za články/příspěvky k tématu 1.sv.válka. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.
URL : https://www.valka.cz/Navrh-vyznamenani-hodnostni-skupiny-USA-t46698#293959 Verze : 0
World War II Victory Medal


World War II Victory Medal se uděluje za články/příspěvky k tématu 2.sv.válka. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil
URL : https://www.valka.cz/Navrh-vyznamenani-hodnostni-skupiny-USA-t46698#293960 Verze : 0
Civil War Medal


Civil War Medal se uděluje za články/příspěvky k tématu Americká občanská válka. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.
URL : https://www.valka.cz/Navrh-vyznamenani-hodnostni-skupiny-USA-t46698#293971 Verze : 0
European/African/Middle Eastern Campaign Medal


European/African/Middle Eastern Campaign Medal se uděluje za články/příspěvky k tématu USA ve 2.sv.válce v Evropě, Africe či na Blízkém východě. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.
URL : https://www.valka.cz/Navrh-vyznamenani-hodnostni-skupiny-USA-t46698#294037 Verze : 0
Asiatic-Pacific Campaign Medal


Asiatic-Pacific Campaign Medal se uděluje za články/příspěvky k tématu USA ve 2.sv.válce v Asii a Pacifiku. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.
URL : https://www.valka.cz/Navrh-vyznamenani-hodnostni-skupiny-USA-t46698#294110 Verze : 0
Korean Service Medal


Korean Service Medal se uděluje za články/příspěvky k tématu Korejská válka. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.
URL : https://www.valka.cz/Navrh-vyznamenani-hodnostni-skupiny-USA-t46698#294111 Verze : 0
Vietnam Service Medal


Vietnam Service Medal se uděluje za články/příspěvky k tématu Vietnamská válka. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.
URL : https://www.valka.cz/Navrh-vyznamenani-hodnostni-skupiny-USA-t46698#294135 Verze : 0
Southwest Asia Service Medal


Southwest Asia Service Medal se uděluje za články/příspěvky k tématu Válka v Zálivu. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.
URL : https://www.valka.cz/Navrh-vyznamenani-hodnostni-skupiny-USA-t46698#294136 Verze : 0
Iraq Campaign Medal


Iraq Campaign Medal se uděluje za články/příspěvky k tématu USA v Iráku. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.
URL : https://www.valka.cz/Navrh-vyznamenani-hodnostni-skupiny-USA-t46698#294174 Verze : 0
Afghanistan Campaign Medal


Afghanistan Campaign Medal se uděluje za články/příspěvky k tématu USA v Afghánistánu. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.
URL : https://www.valka.cz/Navrh-vyznamenani-hodnostni-skupiny-USA-t46698#294175 Verze : 0
Kosovo Campaign Medal


Kosovo Campaign Medal se uděluje za články/příspěvky k tématu USA na Balkáně v 90. letech 20. století. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.
URL : https://www.valka.cz/Navrh-vyznamenani-hodnostni-skupiny-USA-t46698#294230 Verze : 0
Global War on Terrorism Service Medal


Global War on Terrorism Service Medal se uděluje za články/příspěvky k tématu USA po 11.9.2001. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.
URL : https://www.valka.cz/Navrh-vyznamenani-hodnostni-skupiny-USA-t46698#294231 Verze : 0
Humanitarian Service Medal


Humanitarian Service Medal se uděluje za články/příspěvky s tématu USA - nebojové mise (pomoc při katastrofách, vědecké projekty atp.). Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.
URL : https://www.valka.cz/Navrh-vyznamenani-hodnostni-skupiny-USA-t46698#294248 Verze : 0
The Competition Star


The Competition Star se uděluje za opakované vítězství v soutěží Hodnostní skupiny USA. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.
URL : https://www.valka.cz/Navrh-vyznamenani-hodnostni-skupiny-USA-t46698#294382 Verze : 0
Victory Medal


Victory Medal se uděluje za vítězství v soutěží Hodnostní skupiny USA. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.
URL : https://www.valka.cz/Navrh-vyznamenani-hodnostni-skupiny-USA-t46698#294383 Verze : 0
Commemorative Medal


Commemorative Medal se uděluje za účast v soutěži Hodnostní skupiny USA. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.
URL : https://www.valka.cz/Navrh-vyznamenani-hodnostni-skupiny-USA-t46698#294393 Verze : 0
Military Cross


Military Cross se uděluje za dlouhodobý přínos v sekci osobnosti USA. Kříž může být udělen jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.
URL : https://www.valka.cz/Navrh-vyznamenani-hodnostni-skupiny-USA-t46698#294674 Verze : 0
Military Medal


Military Medal se uděluje za přípěvky/články o osobnostech USA. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.
URL : https://www.valka.cz/Navrh-vyznamenani-hodnostni-skupiny-USA-t46698#294678 Verze : 0
Defence Medal


Defence Medal se uděluje za články/příspěvky týkající se pozemní, námořní a letecké techniky. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.
URL : https://www.valka.cz/Navrh-vyznamenani-hodnostni-skupiny-USA-t46698#294683 Verze : 0
War Medal 1918


War Medal 1918 se uděluje za popis konkrétních bitev do 1.sv.války (včetně). Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.
URL : https://www.valka.cz/Navrh-vyznamenani-hodnostni-skupiny-USA-t46698#294829 Verze : 0
War Medal 1945


War Medal 1945 se uděluje za popis konkrétních bitev od 1.sv.války do 2. sv.války (včetně). Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.
URL : https://www.valka.cz/Navrh-vyznamenani-hodnostni-skupiny-USA-t46698#294830 Verze : 0
War Medal 1975


War Medal 1975 se uděluje za popis konkrétních bitev od 2.sv.války do současnosti. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.
URL : https://www.valka.cz/Navrh-vyznamenani-hodnostni-skupiny-USA-t46698#294831 Verze : 0
Díky Greywolfovi za návrhy. Připravil jsem to Adminovi ke vložení zde můžete ještě okomentovat navržené, či požádat Admina o případné změny tak jak si to budou vaše hodnostní skupiny přát.


finální návrh který byl zaslán Adminovi k oficiálnímu založení.



Společná vysoká vyznamenání všech hodnostních skupin USA na válce.cz



Medal of Honor (ok)


Nejvyšší vyznamenání USA. Může být uděleno jen příslušníku ozbrojených sil USA, který už obdržel za své zásluhy Legion of Merit a neustal ve svém úsilí pro hodnostní skupinu.


Legion of Merit (ok)


Vysoké vyznamenání hodností skupiny USA. Uděluje se za mimořádné zásluhy na serveru válka.cz podporující úsilí hodnostních skupin USA. Může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil. Podmínkou je předchozí udělení Silver Star. Vyznamenání může být uděleno registrovanému členu války.cz opakovaně a to 1x za každou hodnostní skupinu USA zvlášť.



Silver Star (ok)


Vysoké vyznamenání hodností skupiny USA. Uděluje se za mimořádné zásluhy na serveru válka.cz podporující úsilí hodnostních skupin USA. Může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil. Podmínkou je předchozí udělení Bronze Star. Vyznamenání může být uděleno registrovanému členu války.cz opakovaně a to 1x za každou hodnostní skupinu USA zvlášť.



Bronze Star (ok)


Vysoké vyznamenání hodností skupiny USA. Uděluje se za mimořádné zásluhy na serveru válka.cz podporující úsilí hodnostních skupin USA. Může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil. Podmínkou je předchozí udělení Purple Heart. Vyznamenání může být uděleno registrovanému členu války.cz opakovaně a to 1x za každou hodnostní skupinu USA zvlášť.


Purple Heart (ok)


Vysoké vyznamenání hodností skupiny USA. Uděluje se za mimořádné zásluhy na serveru válka.cz podporující úsilí hodnostních skupin USA. Může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil. Podmínkou je předchozí udělení alespoň jednoho vyznamenání z: Armed Forced Cross, Navy Cross, či Air Force Cross. Vyznamenání může být uděleno registrovanému členu války.cz opakovaně a to 1x za každou hodnostní skupinu USA zvlášť.


resortní vyznamenání hodnostní skupiny US Navy a US Marine Coprs



Navy Cross (ok)


Navy Cross se uděluje za články/příspěvky o americkém námořnictvu/námořní pěchotě nebo za déle trvající vynikající práci vztahující se k námořnictvu/námořní pěchotě USA. Kříž může být udělen jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil. Podmínkou je udělení Navy Medal.


Navy Medal (ok)


Navy Medal se uděluje za články/příspěvky o americkém námořnictvu/námořní pěchotě nebo za déle trvající vynikající práci vztahující se k námořnictvu/námořní pěchotě USA. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.




resortní vyznamenání hodnostní skupiny US Air Force


Air Force Cross (ok)


Air Force Cross se uděluje za články/příspěvky o americkém letectvu nebo za déle trvající vynikající práci vztahující se k letectvu USA. Kříž může být udělen jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil. Podmínkou je udělení Air Force Medal


Air Force Medal (ok)


Air Force Medal se uděluje za články/příspěvky o americkém letectvu nebo za déle trvající vynikající práci vztahující se k letectvu USA. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


resortní vyznamenání hodnostní skupiny US Army


Armed Forces Cross (ok)


Armed Forces Cross se uděluje za články/příspěvky o americké armádě nebo za déle trvající vynikající práci vztahující se k pozemním silám USA. Kříž může být udělen jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil. Podmínkou je udělení Armed Force Medal


Armed Forces Medal (ok)


Armed Forces Medal se uděluje za články/příspěvky o americké armádě nebo za déle trvající vynikající práci vztahující se k armádě USA. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.



specifická vyznamenání hodnostních skupin USA dle sekcí a období


Military Cross (ok)


Military Cross se uděluje za články/příspěvky týkající se osobností USA. Kříž může být udělen jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


Military Medal (ok)


Military Medal se uděluje za články/příspěvky týkající se jednotek USA. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


Defence Medal (ok)


Defence Medal se uděluje za články/příspěvky týkající se pozemní, námořní a letecké techniky. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


War Medal 1918 (ok)


War Medal 1918 se uděluje za popis konkrétních bitev do 1.sv.války (včetně). Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


War Medal 1945 (ok)


War Medal 1945 se uděluje za popis konkrétních bitev od 1.sv.války do 2. sv.války (včetně). Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


War Medal 1975 (ok)


War Medal 1975 se uděluje za popis konkrétních bitev od 2.sv.války do současnosti. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.



Vyznamenání za tvorbu (podle období a místa)


Victory Medal (ok)


Victory Medal se uděluje za články/příspěvky o koloniálních bojích až po válku o Nezávislost (včetně). Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


Commemorative Medal (ok)


Commemorative Medal se uděluje za články/příspěvky o bojích s indiány až do občanské války. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


Civil War Medal (ok)


Civil War Medal se uděluje za články/příspěvky k tématu Americká občanská válka. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


World War I Victory Medal (ok)


World War I Victory Medal se uděluje za články/příspěvky k tématu 1.sv.válka. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


World War II Victory Medal (ok)


World War II Victory Medal se uděluje za články/příspěvky k tématu 2.sv.válka. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


European/African/Middle Eastern Campaign Medal (ok)


European/African/Middle Eastern Campaign Medal se uděluje za články/příspěvky k tématu USA ve 2.sv.válce v Evropě, Africe či na Blízkém východě. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


Asiatic-Pacific Campaign Medal (ok)


Asiatic-Pacific Campaign Medal se uděluje za články/příspěvky k tématu USA ve 2.sv.válce v Asii a Pacifiku. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


Korean Service Medal (ok)


Korean Service Medal se uděluje za články/příspěvky k tématu Korejská válka. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


Vietnam Service Medal (ok)


Vietnam Service Medal se uděluje za články/příspěvky k tématu Vietnamská válka. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


Southwest Asia Service Medal (ok)


Southwest Asia Service Medal se uděluje za články/příspěvky k tématu Válka v Zálivu. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


Kosovo Campaign Medal (ok)


Kosovo Campaign Medal se uděluje za články/příspěvky k tématu USA na Balkáně v 90. letech 20. století. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


Iraq Campaign Medal (ok)


Iraq Campaign Medal se uděluje za články/příspěvky k tématu USA v Iráku. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


Afghanistan Campaign Medal (ok)


Afghanistan Campaign Medal se uděluje za články/příspěvky k tématu USA v Afghánistánu. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


Global War on Terrorism Service Medal (ok)


Global War on Terrorism Service Medal se uděluje za články/příspěvky k tématu USA po 11.9.2001. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.


Humanitarian Service Medal (ok)


Humanitarian Service Medal se uděluje za články/příspěvky s tématu USA - nebojové mise (pomoc při katastrofách, vědecké projekty atp.). Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.



Vyznamenání za odsloužené roky v hodnostních skupinách USA


Meritorious Service Medal (ok)


Meritorious Service Medal se uděluje příslušníkům hodnostní skupiny USA, jsou členy hodnostní skupiny alespoň 1 rok, nebo kteří se mimořádně vyznamenali v „nebojových“ akcích (např. za zviditelnění hodnostní skupiny USA na fóru, za velení hodnostní skupině USA, za propagaci, za pomoc ostatním hodnostním skupinám apod.).



Vyznamenání za soutěže Hodnostní skupiny USA



The Competition Star (ok)


The Competition Star se uděluje za vítězství/účast v soutěžích Hodnostních skupin USA. Podmínky udělení budou vždy specifikovány při zadání konkrétní soutěže. Medaile může být udělena jak členům hodnostní skupiny USA, tak i příslušníkům cizích ozbrojených sil.
URL : https://www.valka.cz/Navrh-vyznamenani-hodnostni-skupiny-USA-t46698#295210 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více