HODNOST - Polská armáda

Polská armáda - Siły Zbrojne Rzeczypospolitej Polskiej

Hodnostní skupiny ozbrojených sil Polska jsou na serveru válka.cz zastoupeny třemi složkami:


Pozemní armáda - Wojsko Lądowe


Válečné námořnictvo - Marynarka Wojenna


Vzdušné sily - Siły Powietrzne

Členové těchto složek nosí odpovídající hodnostní výložky dle příslušnosti k dané složce. Hodnostní skupina Polské armády, jejíž členové jsou v rámci serveru válka.cz nositeli výložek soudobé Polské armády, sdružuje zájem o vojenskou historii Polska. Členové skupiny Polské armády by měli svůj zájem směřovat k tvorbě článků, či příspěvků do fora, jež by se zabývaly právě vojenskými dějinami Polska, která je natolik bohatá, že si zde určitě zaslouží své místo. Předmětem našeho snažení je pravdivé seznámení s životopisy panovníků, významných vojevůdců a dalších osobnosti. Dále s jednotkami včetně výzbroje a jejích účastí ve válečných konfliktech. Po příslušnících skupiny Polské armády se vyžaduje čestné a pravdivé seznamování s historii své armády, bez překrucování faktu a vymyšlení mýtu. Při své práci pamatujte, že jste členy a nositeli odkazu hrdé armády, která vždy věrná své přísaze, statečně plní své rozkazy. Hrdinství vojáků bojujících od Westerplatte přes Narvik, Tobruk, bitvu o Anglii, Arnheim, Lenino, Falaise až po Berlín nechť Vám jsou příkladem.

Závazek své armádě člena naší skupiny nijak neomezuje ve vkládání příspěvků či psaní článků na jakákoliv jiná témata.Nikdo nemůže být omezován nebo trestán za tuto činnost, která je k prospěchu celého forum. Pro každého člena naší skupiny nadále platí pravidla celého forum.valka.cz i jednotlivých sekcí fora.

Zde je seznam řádů a vyznamenání, které lze získat při působení v hodnostních skupinách Polských ozbrojených sil, včetně specifických pro jednotlivé složky.

1)Order Orła Białego
2)Order Wojenny Virtuti Militari
3) Krzyż Walecznych
4)Order Krzyża Grunwaldu
5)Medal Wojska
6)Medal Lotniczy
7)Medal Morski
8)Medal Zasłużony na Polu Chwały

Tato vyznamenání doplňují stávající vyznamenání serveru valka.cz. Vyznamenání mohou získat i příslušníci jiných vojenských svazků za práci odvedenou na témata v sekcích týkajících se dějin Polska.

Způsob udílení a grafické vyobrazení vyznamenání pro hodnostní skupinu Polské armády najdete zde.
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#183081 Verze : 0

Diskuse

Blahopřeji k dobré myšlence, která je podle mne významným krokem vpřed pro celý server.
Zároveň prosím o přijetí do stavu Polské armády - Sił Zbrojnych Rzeczpospolitej Polskiej v sekci Siły Powietrzne. Slavnostně se zavazuji, že budu dodržovat pravidla pro příslušníky skupiny a vždy budu mít na paměti odkaz statečnosti polských vojáků, námořníků i letců v historii nejenom Evropy ale i Světa. Tak mi dopomáhej Bůh.
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#183354 Verze : 0
Sierżant stary je pro své hluboké znalosti historie polského letectvi jmenován velitelem Polskich sił powietrznych a zároveň zástupcem velitele hodnostní skupiny Polské armády.Jelikož byl první přihlášený do Polské armády, může se pyšnit titulem "Pierwszy żołnierz rzeczpospolitej na valce.cz"
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#183924 Verze : 0
Jak Ojczyzna woła, to nie można zwlekać. Zgłaszam się do Polskiej Marynarki Wojennej, bym rozszerzał jej honor na Valce.cz jak i w ostatnich krajach świata!


Když vlast volá, tak nejde otálet. Hlásím se Polského válečného námořnictva, abych šířil její čest na Valce.cz jak i v jiných zemích světa!
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#184637 Verze : 0
Kwango Mbwana: vítám tě v Marynarce wojennej.Jsem rád,že i ze strany moře budem chránění.Teď už jenom zbývá sundat mundur kriegsmarine a v sekci hodnosti Polsko - Námořnictvo (současnost) zmačknout tlačítko [Prihlasit se] a bude s tebe Starszy bosman sztabowy Kwango Mbwana


P.S. - budu rád když mi budeš nápomocen při budování MW na válce.cz.
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#184638 Verze : 0
Nevím, jestli jsem něco nepřehlédl, ale prvním a jediným námořníkem jem prozatím já ;o) Přihlásil jsem se v pátek. Unikla mi informace, že se musí přihlašovat přímo zde do fóra.
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#184650 Verze : 0

Citace - janko :

Nevím, jestli jsem něco nepřehlédl, ale prvním a jediným námořníkem jem prozatím já ;o) Přihlásil jsem se v pátek. Unikla mi informace, že se musí přihlašovat přímo zde do fóra.

Promíň janko nějak jsem tě přehlídl... moje chyba.Samozřejmě,že se nemusíš tady hlásit,všechny formality jsi vyřídil tím že ses v hodnostech přihlásil do PL námořnictva.Já jsem se jenom kouknul na stránku hodnosti a u Pl námořnictva bylo číslo 1 a tím vznikla ta mejlka.
Takže tě vítam a těším se na další spolupráci při rozvíjení naší armády
Pokud máš nějaké návrhy ohledně PL MW tak piš do poradního a koordinačního forum PL námořnictva.
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#184655 Verze : 0
Uniforma převléknuta, hlásím se do služby (akorát, jak tak koukám, se zatím nestihl převléct náš velící důstojník Wink). Na MW jsem už začal svého času pracovat, tak to teď doufám dotáhnu do zdárného konce. Poslední rok jsem byl na štíru s časem. Mám ale jednu otázku, musí být u toho hodnostního označení poznámka současnost? Pokud vím, tak v MW (a snad i v jiných složkách polské armády) se od jejího založení hodnosti neměnily...
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#184671 Verze : 0
Ahoj starszy bosman sztabowy! Velící důstojník je pořad v uniformě v které skládal přísahu věrnosti serveru valka.cz ... Snad jedině vzpoura v mé armádě mě přinutí k převleknutí.Uznávám, že je to trochu nezvyklé ale prozatím je to tak.Ad slovičko současnost : taky se mi táto poznámka nelíbí a zkusím s tím něco udělat.
Pokud máš něco rozdělané o PL MW tak to prosím napiš do poradního forum MW,já jsem taky něco začal tvořit.Proberem to v tom forum abychom nedělali stejnou věc oba.
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#184675 Verze : 0
v administraci si nazev armady muzes zmenit, slo mi jen o to, aby bylo na prvni pohled jasne, k jakemu obdobi se hodnosti vztahuji (jste si jisti, ze treba polske namornictvo v nejakem placnu 17. stoleti melo presne tyto hodnosti ? Very Happy), a aby to byl format shodny pro vsechny armady ...
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#184679 Verze : 0

Citace - Admin :

v administraci si nazev armady muzes zmenit, slo mi jen o to, aby bylo na prvni pohled jasne, k jakemu obdobi se hodnosti vztahuji (jste si jisti, ze treba polske namornictvo v nejakem placnu 17. stoleti melo presne tyto hodnosti ? Very Happy), a aby to byl format shodny pro vsechny armady ...

Asi tady nebudem vést akademické debaty jestli byl bosman v 20.st to samé co bosman v 21st.Šlo mi jen o to,že nepředpokládám vznik nových PL armád,myslím tím hlavně předválečných nebo z období IIs.v. Tím pádem se to slovíčko stává zbytečným a taky si myslím,že pokud někdo bude chtít vstoupít do PL vojsk tak jim asi nebude záležet na tom jestli jsou to výložky současné nebo historické ale hlavně,že jsou polské - viz krásná přihlášení se do služby od stary a Kwango Mbwana... Wink
Takže jsem se rozhodl to slovíčko současný vypustit.
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#184684 Verze : 0
ono to neodlisuje dve armady TADY NA FORU, ale naopak pokud rikame "polsko - namornictvo" a vime ze v historii bylo sest ruznych namornickych sad hodnosti (proto jsem psal, ze treba v 17. stol. mohlo byt poradi hodnosti zcela jine nez ted ...), je treba v nazvu presne uvest, ke KTERE ze se to tato konkretni hodnosti skupina vztahuje
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#184690 Verze : 0
Jde mi taky trochu o estetický dojem při pohledu na hodnost .Určitě to líp vypadá bez toho "současnost" a při tom samém pohledu musí být přece každému jasné že je to hodnost moderní hodnost a ne z období np. plácnu Zygmunta Augusta.Takže pokud tady budou pouze týto tři druhy PL vojska byl bych rád kdyby to mohlo zůstat v té podobě jak to je teď.
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#184699 Verze : 0
I když jsem zaregistrován jako letec, dovolím si souhlasit s názorem Zbycha. Hodnosti se v průběhu doby měnily - názvy i výložky. Jejich různorodost by mohla být matoucí jak pro přispívající tak pro odběratele. Sjednocení hodností do dnešní podoby bude všem srozumitelnější.
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#184705 Verze : 0
Hlásím všem svým vojákům,že jako váš velící důstojník mám na sobě uniformu jejíž čest a slávu nikdy neposkvrním!


Tak mi dopomóż bóg !
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#185044 Verze : 0
Czołem Panie Pułkowniku.
Gratuluji k Vašému rozhodnutí. Jistě nebylo lehké, ale je v tom vidět srdce polského vojáka.
Bóg, Honor i Ojczyzna
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#185127 Verze : 0
Witam na pokładzie Wink
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#188720 Verze : 0
Czołem Panie Plutonowy,
ja również witam na naszym pokładzie !!!
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#188771 Verze : 0
Szeregowy agnes,posílíl řady našeho letectva.Vítám tě v Polské armádě a těším se na spolupráci.
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#189160 Verze : 0
Vítám mezi námi nového příslušníka polského letectva - Starszego chorążego "Standu". Jsem velmi rád z Tvého rozhodnutí a přeji Ti hodně úspěchů.
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#195178 Verze : 0
Taky tě Stando vítám mezi námi!Jak už jsi se ptal v jiném tématu jaké ti přidělím úkoly - tak věz, že žádné speciální úkoly pro tebe nemám, stačí když budeš svědomitě dělat svou prácí pro forum jako teď a tím budeš dál šířít slávu uniformy kterou jsi právě oblékl...
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#195214 Verze : 0
PF 2007

Nowy Rok - to zwykło się mawiać - dobra okazja do tego, by się zmienić.
Ja jednak pragnę Wam życzyć, abyście nadal pozostali sobą.
Nie pozwólcie zniszczyć w sobie tego, co Was wyróżnia w tłumie !!!

Czołem żołnierze ! Smiling Army
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#196551 Verze : 0
Czołem i nawzajem !
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#196699 Verze : 0
pratele, vzhledem k tomu, ze polsti uzivatele tvori ctvrtou nejvetsi skupinu navstevniku serveru valka.cz, rad bych vas pozadal o pomoc s nasledujicim :


navrhoval bych vyrobit banner v polstine, ktery by smeroval na forum.valka.cz, jeho podobu klidne necham na vas, kdyz jste si tak hezky poradili s bannery pro polskou armadu Very Happy, a tento banner bych chtel VYMENNYM systemem oko za oko umistit na nejake polske weby zamerene na vojenstvi a historii - my jim sem zase dame jejich banner a odkaz na jejich web. Ja polsky bohuzel neumim a prijde mi, ze vy se s nimi domluvite primo v jejich vlastnim jazyce, coz by bylo super.


Pomuze mi s tim polska armada ? Smile
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#200239 Verze : 0
Jasně, že pomůže! Na Wojsko Polskie je přece spoleh Wink .Jenom bych chtěl vědět plus minus jak si to představuješ.To znamená : rozměry, velikost a v neposlední řadě bych chtěl znát i tvou představu o celkovém vyznění banneru.Má to byt pouze naše logo, nebo tám chceš mít nějaký krátky slogan?Pokud máš něco konkretního v hlavě tak to sem hoď, já to přeložím a použiju.
Máš už vyhlidnuté nějaké servry?
Ptám se na to všechno abych u toho neproseděl svoje mládí a potom se to nevyššímu nebude pozdávat. Laughing
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#200461 Verze : 0
no, banner ve stylu obecneho, neco jako


"Server o valkach, zbranich, historii"


ci nejaky podobny canc, nekam tam muzes umistit logo, jako je to na mych bannerech na jednotlive sekce fora (napr banner RAF, tanky apod). velikosti jsou uvedeny vyse. Co se tyce webu, nevim, vsiml jsem si jen, ze kdyz das "forum.valka.cz .pl" do google, vypadne par polskych webu kde se o nas pise nebo kde na nas odkazuji, viz napr


www.militarni.pl
forum.1944.pl
www.odkrywca.pl
aw.easyisp.pl
www.ioh.pl
www.historycy.org
www.odkrywca-online.pl
www.piterpanzerwwii.com.pl
iirp.prv.pl


takze na ne bych se zameril Smile


co se tyce grafiky, nechavam to na vas, ale docela rad bych, aby tam bylo neco "polskeho", aby vedeli, ze tady najdou informace i o polacich, jejich jednotkach, zbranich atd, nejen o nemcich jako vsude jinde Smile
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#200480 Verze : 0
Požadované parametry banneru si, Admine, uváděl spíše tady:


forum.valka.cz



Smile


------------------


Když se projdou statistiky toplistu, tak se občas narazí na nějakéto poslké modelářské forum, na kterém je odkaz na válku v nějaké diskusi, kde se někdo na něco ptá a odpovídající ho odesílá k nám Smile Jelikož občas ty statistiky procházím, můžu sem ty odkazy občas hodit, byl-li by zájem Smile .
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#200498 Verze : 0
Takze parametry jsou stejné jako u těch bannerů co jsem tvořil pro PL armádu.
Ještě bych měl jedn dotaz, na PL internetu jsem nenašel něco podobného jako je valka.cz.Pokaždé je ten servr nějak specializován pro určitou skupinu lidi zato valka.cz může uspokojit skoro všechny.Chceš tu reklamu směřovat pro každý servr zvlášť (to znamená,že by byla trochu vyzdvižená určitá oblast na kterou je ten daný servr primárně zaměřen) nebo by byl lepší jeden všeobecný banner pro všechny .
Osobně si myslím, že jeden stejný for all bude lepší - alespoň všude najdou lidé stejnou věc, nebude je to mást a rychlejí si nas zapamatujou a oblíbí... Laughing
Ještě k těm "PL" aspektům - osobně se mi to moc nelíbí, za prvé se mit zdá jako laciná podbízivost a za druhé je to trochu klamné.Mám určity nápad, že by v pozadí mohly byt znaky jednotek a ten PL by byl trochu víc viditelný - to by možná šlo ne?
Zkusím něco vyrobit, na kolik to spěchá???
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#200632 Verze : 0
jo jo, presne tak


jak chces, myslim si, ze jeden banner staci ... podbizivost to samozrejme je, na druhou stranu, cesi a slovaci tu take primarne hledaji informace o svych jednotkach a svych lidech Smile, proc by to u polskych uzivatelu melo byt jine ... dostavam tydne jeden az dva maily ohledne pouziti ci zdroju nektereho z nasich prispevku a clanku, od uzivatelu z polska, a vzdy se jedna o polske osobnostni nebo jednotky. Delat reklamu na to, ze tu najdou jednotky USA mi prijde trochu kontraproduktivni Very Happy Very Happy Very Happy


jinak to samozrejme nespecha o nic vic, nez vsechno ostatni Very Happy, je to napad do budoucna, takze jestli to bude dnes nebo zitra nehraje roli, jen si tim doufam zvysime pocet uzivatelu z polska, kteri budou smerovat prave do vasich polskych sekci Very Happy



btw, to mi tak pripomina, posilal jsem uzivateli Stary dotaz na jednu z fotek, ktere daval sem do fora, resp. na jeji zdroj, protoze se me na ni dotazoval jeden polsky uzivatel, ktery by ji chtel pouzit do knihy vzpominek jeho otce, jedna se o foto z tematu


forum.valka.cz


bylo by to dobre vyresit, takze bych rad znal odpoved Very Happy
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#200638 Verze : 0
Dobrá tedy začnu na tom pracovat, bude to zase něco ve stylu bannerů které jsem dělal pro valku doposud.Zkusím tam začlenit ty "polské" prvky.Možná mi tím pádem přibudou nějaké nové ovečky do mého armadního stádečka Laughing


ad stary: taky jsem mu v poslední době párkrát psal a odpovědi nikde...buď je mimo net, nebo nějaká chřipka...nevím.Budeš muset počkat, snad se ozve.
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#200661 Verze : 0
admin: mám už něco hotové, zítra to dodělám a hodím ke zhodnocení.Jak by se ti zamlouval slogan :
Války-výzbroj-jednotky-velitelé
Vše o válečných dějinách + logo valka.cz
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#200782 Verze : 0
Tak tu dávám ke zhodnocení první nástřel, který je možno dál upravovat, ale jak se říká , první nápad je vždy nejlepší... Laughing
Pár vysvětlivek k tomu co chtěl básník říct:
Nejprve text v CZ překladu:
Války-výzbroj-jednotky-velitelé
Vše o válečných dějinách + logo valka.cz


grafika od leva:
1. znak 303 stíhací perutě (PL akcent) Wink
2. Panther...hlavně, že je to tank
3.řád Virtuti Militari (PL akcent) Wink
4. myslím,že Tirpitz...hlavně, že je to loď
5. znak 3. dyw. strz.Karpackich bojujících u Monte Cassino (PL akcent) Wink
6. Humwee - aby se amíci taky našli Laughing

Tak co ty na to, co s tím dál aby to bylo gut a hlavně aby nás to dobře raprezentovalo před polským národem a vlastně celým světem když vemu v úvahu kolik poláků žije po celém světě.
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#200902 Verze : 0
To mě těší, ale počkej ještě chvíli...zkusím ještě něco provést s písmem, osobně se mi zdá trochu málo čitelné.
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#200905 Verze : 0
Pokud mohu, tak bych taky více zvýraznil text + ikonku války bych udělal o malinko větší.
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#200908 Verze : 0
zkus dat kolem pisma treba zluty stin nebo "glow" efekt (zvyrazneni), mozna by to mohlo pomoci ...
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#200909 Verze : 0
Tak jsem si s tím trochu pohral... Panthera jsem vyměnil za Kingtigra a hlavně jsem změnil písmo ale i text.Teď ten spodní řádek zní takto :

Wszystko o historii konfliktów wojennych - Vše o dějinách válečných konfliktů.

URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#200932 Verze : 0
No a stejná varianta písma, ale s původním textem... Wink osobně se mi zdá ta kratší varianta lepší.


P.S škoda, že jsi Radku na to nevypsál oficiální výběrové řízení.Mohl jsem si přivydělat na ty trika co jsem si objednal... Laughing Laughing Laughing
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#200933 Verze : 0
No a do třetice abys to měl jak se říká v Polsku : Do wyboru i koloru... Smiling Army
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#200934 Verze : 0
neboj, za tohle mas u me to triko zdarma ! Smile
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#200936 Verze : 0

Citace - Admin :

neboj, za tohle mas u me to triko zdarma ! Smile

To tedy beru šéfe!!! díky - ale vážně, mám si s tím dál hrát, nebo je některá varianta schůdná?Jestli budeš u té výměny bannerů potřebovat přeložit nějaký průvodní mail, tak mi ten text pošli já ho zkusím nějak rozumně přeložit( v některých věcech co se týče netu jsem poloanalfabet).Můžů ti vlastně dělat takového styčného důstojníka pro PL region.
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#200938 Verze : 0
Tak se hlásím do služby po skoro měsíční nedobrovolné odmlce. Nevím jak daleko jste se Zbychovým bannerem, ale zdá se mi moc dobrý. Snad pouze v jeho poslední verzi text moc překrývá symbol 303.perutě, jenž by měl výrazně upozornit na zájem "války" o polské příznivce historie.
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#203717 Verze : 0
Ještě jeden banner pro polsko s trochu míň "ozdobným" písmem.
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#208664 Verze : 0
pro admina:tohle jsou reklamní bannery www.konflikty.pl s kterým jsem dohodl vzájemnou výměnu.Vyber si který ti nejvíc vyhovuje a dej ho prosím na válku.Díky.
banner4 je animovaný.
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#208667 Verze : 0
Fajn, teď si počkám jak dlouho jim bude trvat než umistí ten náš.Mimochodem je to docela zajímavý web.
P.S. který z těch tří jsi vybral.
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#208697 Verze : 0
mel bych prosbu, muzes prosim s majitelem vykomunikovat drobnou zmenu velikosti banneru ? nase velikost je totiz "klasicka" 468x60, zatimco vyse uvedeny banner je jen 400x50. vzhledem k tomu, ze ve strance je to definovane natvrdo, tedy je presne uveden rozmer banneru, pokud by byl banner mensi, stranka by ho automaticky roztahla a zvetsila, a to by nevypadalo hezky. Takze prosim, at doda banner 468x60 pixelu, a ja ho sem obratem zaradim Smile
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#211788 Verze : 0
Upravil jsem baner "Myśliwcy" na tebou požadovaný rozměr.myslím, že to z grafikou moc nezacloumalo a je tudíž schopen prezentace.
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#211955 Verze : 0
Witam plutonowego M-i w szeregach WP na valka.cz !!!
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#221975 Verze : 0
Také já vítám M-I mezi námi a přeji hodně hodnotných příspěvků a vyznamenání.
Czołem Panie Plutonowy - witam i pozdrawiam.
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#221976 Verze : 0
Vítám nového strážce moře - marynarza Tars.
Zdravím a těším se na spolupráci.
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#248315 Verze : 0
Radku prosím o zařazení do našeho koloběhu bannerů, reklamu na web : www.modelwork.pl . Náš "polský" banner valka.cz už u ních svítí v pravem, dolním rohu... Wink
THX Z.
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#252639 Verze : 0
No to z małym problemem ale dotarłem... Skromnie witam wszystkich...
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#253783 Verze : 0

Citace - Grzegorz :

No to z małym problemem ale dotarłem... Skromnie witam wszystkich...

Co by to było za życie, gdyby nie było problemów... Cool witaj w naszym gronie Grzegorz !
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#253792 Verze : 0
Dziękuję za zaproszenie...



No teraz to największym problemem jest jak wstawić do was kilka tysięcy zdjęć... #Beer Very Happy
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#253798 Verze : 0
stary,agnes : Omlouvám se svým statečným letcům... mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa.
Bohužel moje zaneprázdněnost v posledním čase mi zabránila sdělit vám tuto novinku :
- zajiste jste si kolegové všimli, že nad vaším avatarem už asi týden svítí nápis [Moderátor]... je to ocenění vaší píle a dobré práce pro valka.cz. Získali jste tímto přístup do částí a debat o kterých jsme vždy pouze jenom hovořili (většinou se starym u pívečka Smile ). Takže se nestyďte a pokud vám leží na srdci nějaké problémy tak se o ně podělte s ostatními moderátory v diskusích které najdete v sekci Redakční rada.
Abych nebyl neskromný tak vám musím říct, že z toho mám obrovskou radost, neboť to není jenom ocenění vaše, ale i skvělá vizitka Wojska Polskiego na valka.cz !
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#256700 Verze : 0
Ku chwale Ojczyzny !
Do této problematiky se ale zahloubím asi až od září.
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#256707 Verze : 0
Buďte zdrávi, synové Rzeczypospolitej. Hlásím se do služby. Nejsem sice voják, ale armáda potřebuje dle mého i odborníky různých profesí - já jsem student 2.roč. historie na VŠ (specializace: 1.pol 20.stol ve střední a východní Evropě)


mám schválené téma bakalářky 2SV na Baltu a její odraz v literatuře, tak snad budou mé poznatky prospěšné (a doufám že i naopak Smile )
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#256946 Verze : 0
Vítáme Tě mezi sebou ypres.bass !!! Zajímavé téma nejenom v souvislosti s polským námořnictvem. Přeji hodně kvalitních příspěvků.
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#256951 Verze : 0
Witamy!!!
To je zajímavé téma , které Ti docela závidímVery Happy
Snad tady najdeš i pár věcí, které Ti pomohou.
Hodně štěstíRazz
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#256959 Verze : 0
Witam szeregowego ypres.bass w szeregach W.P. na valka.cz !!!Zdravím a těším se na spolupráci.
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#256969 Verze : 0
Gratulace k prvnímu povýšení panie starszy marynarz Janko !!! Laughing
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#259921 Verze : 0
Uff, povysen za nepritomnost, asi někdo pise za mne prispevky Wink . Zamestnavatel se rozhod, ze pracovat 10 hodin je malo, tak zvysujeme na 12, Jen co provarime nekolik optickych spojek, tak snad zacnu byt pro valku.cz cinny.
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#260213 Verze : 0
ne ne, jen se zmenila klasifikace nekterych sekci z nefaktografickych na faktograficke (a obcas i obracene) Very Happy i tak gratuluji k povyseni a jsem rad, ze jeste zijes, uz jsme si rikali, ze jsme te nejak dlouho nevideli Very Happy
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#260216 Verze : 0
Kolegové, prosím o trošku spolupráce - hlavně ty kteří mají na svém kontě články o polských osobnostech.
Momentálně dodělávám téma Virtuti Militari , v rámci toho jsem v PL vyznamenáních roztřídíl téma Medal Zasłużonym na Polu Chwały které bylo mýlně nazváno Virtuti Militari a na něj bylo vše mylně nalinkováno. Pokud ve svých článcích vzpomináte právě VM (kteroukoliv třídu) tak to prosim přelinkujte na "nové" Virtuti Militari . V něm bude pojatá celá historie VM (podobně jako Železný kříž ).
Díky - snad si to řád VM zaslouží...
P.S. s některými linky už jsem začal.
HOTOVO:
Dobrzański, Henryk
Berling, Zygmunt
Rutkowski, Kazimierz
Gabszewicz, Aleksander
Żymierski, Michał
Świerczewski, Karol
Agalcov, Filipp Alexandrovič
Bortnowski, Władysław
Bór-Komorowski, Tadeusz
Drecki, Władysław
Skalski, Stanisław
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#260925 Verze : 0
to Zbycho: Upravil jsem zatím linky na VM u "svých" osobností - Zumbach, Król a Rolski. Na zbytek se podívám později a dám vědět.
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#260948 Verze : 0
agnes: díky, záměrně jsem vynechal tvoje a Tarsovy články ať se taky můžete realizovat ... Smile THX
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#260971 Verze : 0
Já se na to vrhnu, během dneška to bude hotové Smile
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#261006 Verze : 0
Díky chlapci, další hotovi:
Wünsche, Kazimierz
Knoll-Kownacki, Edmund Stanisław
Krukowicz-Przedrzymirski, Emil Karol
Bołtuć, Mikołaj


Tars : prolinkoval jsem i tvého Grudzińskigo - neb ho zmiňují v připravovaném článku (snad už brzy spatří světlo světa) a omylem jsem udělal i Gorazdowskigo Very HappyCoolVery Happy
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#261113 Verze : 0
tak to už mi toho moc nezbývá, jen Unrug a Pławski pokud se nepletu Smile
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#261120 Verze : 0
Tars: ORP Orzeł a ORP Wilk = hotovo.
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#261131 Verze : 0
Zbycho: Unrug a Pławski hotovo, v jiných svých přípěvcích jsem zmínku o VM nenašel
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#261165 Verze : 0
Pozdě, ale přece, chtěl bych konečně uregulovat systém udělování vyznamenání naši hodnostní skupiny. Nejednou mi vytýkali, že jsme poněkud jiná armáda Shocked takže se toho budu držet a termíny udělování si taky určím dle sebe.
Na rozdíl od valka.cz kde jsou vyznamenání udělována čtvrtletně, my budeme odměňovat pětkrát do roka a to ke konkrétním výročím.
Seznam dat jsem umístil v tématu: Vyznamenání hodnostní skupiny Polské armády. Jak je vidno v seznamu na PL řády se můžete těšit pouze od června do listopadu Very Happy .
Tímto bych vás (nejen své zástupce v jednotlivých druzích PL vojsk) chtěl poprosit, aby jste k uvedeným datům psali v sekci - Návrhy na vyznamenání v polských hodnostních skupinách, své nominace na vyznamenání.
Díky.
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#263066 Verze : 0
Hezky jsi to udělal, je to přehledné a svázané se svátky, takže každý ví, na kdy se těšit Smile
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#263075 Verze : 0
Jiná armáda Very Happy
To bych možná bral spíš jako kompliment Very HappyVery Happy
Souhlasím s Kwangem, dobrý systém, který má logiku a odvolává se na tradice.
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#263082 Verze : 0

Citace - Kwango Mbwana :

takže každý ví, na kdy se těšit Smile

Very Happy jedná věc je těšit se a druhá věc je zasloužit si je - což u naších příslušníků není problém Wink


Citace - Tars :

Jiná armáda Very Happy
To bych možná bral spíš jako kompliment Very HappyVery Happy



Tak, tak, beru to taky jako kompliment Cool
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#263094 Verze : 0
Vítám nového strážce moře - marynarza ding. Dále nového letce szeregowy Sierżant.
Zdravím vás a těším se na spolupráci.
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#275319 Verze : 0
Hurá!!!
Po dlouhém výpadku se konečně opět hlásím do služby a od zítřka se už zapojím více.
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#282608 Verze : 0
Vitám tě zpátky ztracený synu Very Happy. Už bylo na čase !
Čeká nás práce s finišem příprav OV srazu a o naší výpravě štábu W.P.valka.cz do Varšavy už ani nemluvím...Very Happy.
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#282653 Verze : 0
Zdravím Polské jednotky,
lidi mám na Vás prosbu. Můžete se pokusit na základě příspěvků o Krakově a Deblinu sestavit nějaký jednoduší slovníček podle kterého by se mi dařilo sestavovat příspěvky pro geosekci, jde mi hlavně o část pamětihodnosti. Další věc, prosím pokuste se najít na polském netu stránku obdobnou této naší portal.gov.cz, kde když zadám jméno obce a dvakrát prokliknu na mě vypadne takováto informace portal.gov.cz protože například v případě Deblina se mi nedaří najít podrobnější členění města. Za váš čas předem děkuji Smiling Army . Případně je na polském netu nějaká obdoba našeho seznamu či podobný portál google je pro některé věci bohužel nepoužitelnej.
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#306347 Verze : 0
Ahoj Dav-e,
tak jsem to zkusil. Bohužel jsem na polském netu podobné stránky nenašel, ale budu se snažit dál. Pokud najdu, dám Ti vědět. Je zřejmé, že jde o polskou obec Dęblin, která se podle anglosaské transkrice snad píše Deblin, ale podle našich transliteračních pravidel, které jsem se učil ve škole, se polské písmeno ę transliteruje na české en nebo em. Tak tedy Dęblin by měl znít česky Demblin. Stránka o Demblinu je třeba zde:
www.rootsweb.ancestry.com
Je jasné, že pokud někdo nenajde něco vhodnějšího, bude třeba hledat údaje v polském netu po jednotlivých obcích a městech.
Se slovníkem budu určitě něco dělat. Ale chce to čas. Pokud mi napíšeš o co konkrétně jde tak to zkusím urychlit.
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#306376 Verze : 0
S tím přepisem si moc jistý nejsem, ale uvidíme, právě tvar Deblin se v české literatuře (hlavně letecké např. http://cs-letci.wz.cz/ww2/pol/letadla/S328.htm ) hojně vyskytuje i Poláci jej uvádějí jako jeden ze starších názvů města.


Add slovník: nejdůležitější pro mě asi budou výrazy:
pevnost
tvrz (středověká)
tvrz (pevnost, např. obdoba Dobrošova)
hrad
zámek
zámeček
katedrála
kostel
kaple
pomník
památník
sloup
kašna
radnice
budova


No snad jsem v rychlosti na nic nezapomněl něco s toho vím, ale bude dobré mít to pohromadě.
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#306383 Verze : 0
Stary mapy se ale pokud vím v takovýchto publikacích dost často nepřekládají. Schválně zadej Deblin do některého českého vyhledávače a najdeš i Dęblin.
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#306411 Verze : 0
Tak jsem se ještě jednou podíval do mnou uvedené mapy a jsou tam:
Varšava, Tarnov, Krakov, Kališ, Bydhošť, Vilno, Stanislav, Rovno, Sandoměř, ale také Dęblin, Nowogródek, Białystok, Chełm atd. Je pravdou, že na jiné mapě v této knize je nějaký patvar - Dęmblin Laughing
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#306413 Verze : 0
Ahoj všichni z WP,
psal mi Radek, právě kotví v Brazílii. Mám vás od něj všechny pozdravovat.


Takže - pozdravuje vás Tars! Smile Plaví se teď na nějaké fungl nové lodi, je z ní ale na rozpacích. Postavili ji v Číně a na kvalitě je to prý znát. Teď pluje do Evropy, měl by pak být na netu trochu více (budou pendlovat mezi přístavy). Konec hlášení.


Kw.
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#348497 Verze : 0

Citace - Kwango Mbwana :

Ahoj všichni z WP,
psal mi Radek, právě kotví v Brazílii. Mám vás od něj všechny pozdravovat.




Díky, díky, díky !!!Very Happy
Ale pendlování mezi evropskými přístavy může být nebezpečnější než plavba u Somálska.Very Happy
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#348500 Verze : 0
Díky za vyřízení pozdravu kwango. Taky zdravím pana porucznika a hodně vody pod kýlem!
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#348513 Verze : 0
Ahoj všichni,
z mlh nad Atlantikem a Středomořím se opět vynořil Tars a všechny vás pozdravuje. Má teď mnoho práce, pořád řeší nějaké problémy s lodí. Aktuálně jedou nakládat sůl do Egypta a potom hybaj s ní do Ameriky. Tolik k aktuálnímu stavu našeho jediného opravdového námořníka v WP Smile


Kw.
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#352079 Verze : 0
rozumim tomu tak, ze tyto pozdravy nejsou urceny zbytku redakce, ale pouze a vylucne polske sekci ? Smile
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#352083 Verze : 0
Oops, nedodržel jsem přesně instrukce. Měl jsem pozdravovat všechny, zejména pak kluky z WP. Patří to tedy všem, červenám se a stydím Smile
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#352089 Verze : 0
Vážení kolegové a kamarádi,
nemaje doma internet ani televizi, dozvěděl jsem se o smolenské tragédii až dnes. Velmi mne to zasáhlo, nejde pouze o ztrátu čelních politických či vojenských představitelů, ale také o mnoho osobností spolkového života. Pro Polsko je to velká rána, doufám, že jej tato událost spíše stmelí a nepovede k chaosu.


S ohledem na naše kořeny a vazby bych rád nějakým vhodným způsobem vyjádřil naši účast, bohužel mám v hlavě prázdno a nic mne nenapadá. Zkusme dát něco dohromady. Já vím, že žádného praktického významu to nemá, ale chtěl bych aspoň symbolicky něco vykonat.


Kw.
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#354518 Verze : 0
Ahoj Lukáši.
No nevím co bychom mohli více podniknout...Radek "vyvěsil" polskou vlajku + doprovodný text.


Já jsem se s kamarády zúčastnil symbolických dvou minut ticha v Cieszynie. Zapálil jsem kahan i za www.valka.cz


Dál jsem to do aktualit, ale zřejmě to zaniklo v jiných debatách... 11.04.2010 - Polsko na chvíli utichlo
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#354522 Verze : 0
Já jsem Kwangovi poslal tuto SZ:


Ahoj Lukáši,
nevím jestli Ti kolegové už něco odpověděli, ale Tvůj návrh se mi zdá rozumný. Navrhuji text:
"W tych godzinach i dniach łączymy się ze smutkiem i bólem rodzin ofiar katastrofy lotniczej pod Smoleńskiem. Wyrazy współczucia całemu Społeczeństwu Polskiemu składają członkowie Stowarzyszenia Obywatelskiego www.valka.cz"
nebo:
"V těchto hodinách a dnech soucítíme s žalem a bolestí rodin obětí letecké katastrofy u Smolenska. Kondolenci celému Polskému Národu zasílají členové Občanského sdružení www.valka.cz"
Jak už budeš u velvyslanectví tak by se to snad dalo zapsat i do vystavené kondolenční knihy. To nechám na Tobě.
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#354567 Verze : 0
Necham na kazdem, at se s tim vyrovna jak to bude pro neho nejlepsi - pokud chcete vyjadrit nasim jmenem kondolenci, tak to urcite udelejte. Ja za sebe upravil toto forum do cernobile podoby (alespon jeho uvodni stranku) a jak psal Zbysek, vyvesil polskou vlajku - mozna jen symbolicke gesto, ale myslim si, ze "modri uz vedi" a chapou.
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#354571 Verze : 0
Ahoj kamarádi a kolegové,
omlouvám se za delší dobu nepřítomnosti, ale mělo to celou řadu příčin. Na Válku.cz jsem samozřejmě nezanevřel, jenom jsem se musel věnovat "jiným" věcem. Zatím jsem sice ani nezasadil strom (pokud se nepočítá brigáda v Jizerských horách, tam jsem jich zasadil asi 200), ani nepostavil dům (podle mého projektu ale v Sedlčanech postavili překládací stanici odpadů), ani nezplodil potomka (od minulého roku s námi bydlí malé, na silnici opuštěné kotě - teď už kočičí slečna), stihl jsem ale jiné tři zásadní činy:


- přestěhoval jsem se do jiné části Prahy, uvažovali jsme sice i o Ostravě, Mbwana ale uspěla v konkurzu na učitelku na PORGu, které si vždy přála, tak jsme zůstali. Bydlíme teď 3 min. od Břevnovského kláštera, kdybyste měli cestu kolem...


- vzepjal jsem se a udělal přijímačky na dálkové studium FF UHK, obor historie-archivnictví (teď se těšte, budu chytrý jak rádio a skoro tak chytrý, jako Jirka Fidler Smile)


- třetí bod jsem vlastně ještě nestihl, viz příloha.


V srpnu pojedeme s Mbwanou do Szczecina a na Wolin, až ale přijedeme zpět, rád bych se zase vrátil k činnosti zde a také bych se s vámi se všemi viděl někde u piva v Ostravě či Karviné. Mějte se krásně a užijte prázdnin.


Váš Kwango
HODNOST  - Polská armáda - ...

...
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#368726 Verze : 0
prijemnou zabavu Kwango (zejmena v bodu jedna a dva, o bodu tri mas jeste pomerne dost casu premyslet, mohu ti jako zaslouzili hlu... ehm manzel dat obsahlou sadu pomerne jednoznacnych doporuceni Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy) a hodne stesti, doufam, ze bude aspon par fotek !
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#368729 Verze : 0
Já budu mít ženu samozřejmě hodnou, milou a ve všem nápomocnou, takže je to správné a rozumné rozhodnutí Smile Fotky budou, tedy pokud je někdo udělá. Obvykle vše fotím já, tak snad to tentokrát za mně někdo vezme Smile
URL : https://www.valka.cz/HODNOST-Polska-armada-t46742#368791 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více