Konvoj do Murmanska - Alister MacLean

Diskuse

první vydání v Odeonu, r.1973, originální název H.M.S. Ulysses...na velmi dramatických a vypjatých osudech osádky torpédoborce doprovázejícího konvoje v severním Atlantiku je velmi čtivě a velmi poutavě popsána vražedně pekelná služba britského námořnictva za druhé světové války na této Rusy a komunistickou ideologií opomíjené "druhé frontě" zásobující jejich zemi vším potřebným pro vedení války. Zimní bouře, chlad, led, německé ponorky, bombardéry ale i hladinové lodě - to vše postupně ohlodává řídnoucí eskortu až "na kost". Dramatický děj bez hluchých míst nabitý akcí za akcí - kniha kterou lze přečíst jen jediným dechem. Absolutně nejlepší akční drama z válečného moře a druhé světové - jaké jsem kdy četl. Vřele doporučuji sehnat kdekoliv a přečíst, je s podivem, že jsem neslyšel o dalších vydáních...byl by to trhák!
URL : https://www.valka.cz/Konvoj-do-Murmanska-Alister-MacLean-t46754#183134 Verze : 0
Jen takovou poznámku.Nejmenovala se ta loď náhodou HMS Odesseus (mělo jít o křižník)?Takhle je to v mé verzi ODEON 1973.
URL : https://www.valka.cz/Konvoj-do-Murmanska-Alister-MacLean-t46754#183143 Verze : 0
...ano samořejmě - Odysseus je v knize popisován jako lehký křižník, anglickým překladem slova Odysseus je Ulysses...
URL : https://www.valka.cz/Konvoj-do-Murmanska-Alister-MacLean-t46754#183165 Verze : 0
Pre tých, ktorí sa ju chystajú čítať, odporúčam usadiť sa niekde v teple, alebo si knihu nechať na leto. Tej zimy a chladu je tam skutočne veľa a podvedomie s tým má problém.
URL : https://www.valka.cz/Konvoj-do-Murmanska-Alister-MacLean-t46754#235343 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více