Zvezda (The Star, 1949)

Diskuse

Звезда (Zvezda; The Star)
1949
režie: Alexander Ivanov
hrají: Nikolaj Krjučkov, Vasilij Merkurjev, Oleg Žakov, Anatólii Verbickij, Aleksej Pokrovskij, Irina Radčenko, Lidia Sucharevskaja, Alexander Chlopotov, Monsun Sanani





Asi většina sklalních příznivců válečných filmů viděla ruský válečný film Zvezda z roku 2002 podle povídky E. Kazakeviče. Ne každý už ale ví, že ani sovětské kinematografii není cizí pojem remake (ремейк Smile) a tento film měl svůj předobraz ve stejnojmenném filmu natočeném roku 1949. Na plátnech kin se však ukázal až roku 1953. Tragický závěr filmu totiž jaksi neodpovídal představě vítězného národa panující v poválečném umění, takže si na své uvedení počkal až na určité vystřízlivění po Stalinově smrti.


Ještě jsem to neviděl celé, ale podle mého obvyklého letmého prohlížení hop sem hop tam je dějová linie opravdu velmi podobná novému filmu a zřejmě i povídce, kterou jsem neměl tu čest číst.


Film je v prodeji na DVD ze série věnované 60. výročí vítězství za poměrně lidovou cenu 99 rublů, což je cca 85 Kč
URL : https://www.valka.cz/Zvezda-The-Star-1949-t47453#185389 Verze : 0
pro začátek pár screenshotů, další až zítra, odtud z práce se mi to sem sázet po jednom nechce
URL : https://www.valka.cz/Zvezda-The-Star-1949-t47453#185390 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více