Curtiss Hawk H.75 A-3, letec Georges Lemare

1:72, SMĚR :)))))))))))

Diskuse

Jsouc vyhecován Martym rozhodl jsem se tedy poprvé uveřejnit fotky ze svojí stavby modelu. Jedná se o letadlo H.75.


Omluvám se za kvalitu fotek, ale vzhledem k tomu, že můj foťák nemá makro (viz. první foto Smile) tak sem musel fotit přes lupu ...


Jinak jak můžete vidět na fotkách jedná se ještě o část po tmelení - křídla jsem prodlužoval na jedné straně asi o 3 mm a na druhé o 1 mm. Již při přeměřování jsem totiž zjistil, že jedno křídlo je větší o 2 mm než druhé a navíc křídla nemají dostatečný poměr vůči hlavní části. To je to první masivní tmelení v prostředku křídla.


Dále díky tomu, že jsem vyřízl klín v křídlech a po náležitém dodržení vzepětí křídel, tak se vytvořil mezi trupem a křídlem asi 2 mm schod. Tj. tedy tmelení zespodu trupu. Třetí masivní tmelení je zeshora křídel, kde mezi trupem a křídlem byla asi 3 mm díra na obou stranách.


Jinak takový ten přístroj na boku kabiny, netuším co to je možná otáčkoměr, možná tlak paliva - polní úprava alá Senegal Smile Původně jsem totiž měl dělat stroj, kterému vyhořela část přístrojů a sedačka, ale nenašel jsem na něj obtisky. Pak jsem objevil Tally-ho s Lemarovým letadlem z BoF, takže ta po menších úpravách půjde. Tudíž vnitřek kabiny je spíše jako u D520, ze které byly přístroje a sedačka přebrány.


Na dotazy, proč jsem nevzal radši AML je odpověď jednoduchá - potřeboval jsem na P-36 pozitivní nýtování, které je na trupu velmi masivní na letadlo Smile) A to bohužel moderní modely letounů neumožňují.


Jinak tu AMl koupím a hodlám dělat hned po dokončení Filipínce Smile) Takže pokud někdo víte, kde se dají koupit obtisky tak díky za info ...
URL : https://www.valka.cz/Curtiss-Hawk-H-75-A-3-letec-Georges-Lemare-t47658#186594 Verze : 0
Jo ještě na spodní zadní části křídla, tam kde budou brzdící štíty, tak tam není binec nebo nečistota, ale průhledná plastová destička, takže to žluté je lepidlo, kterým byly obě destičky přilepené na křídlo ...
URL : https://www.valka.cz/Curtiss-Hawk-H-75-A-3-letec-Georges-Lemare-t47658#186595 Verze : 0
Co že to je za firmu? Mám hrozné tušení... Jinak dobrá práce, vidím to a mám lepicí absťák.
URL : https://www.valka.cz/Curtiss-Hawk-H-75-A-3-letec-Georges-Lemare-t47658#186600 Verze : 0
AUbi v nadpisu Smile) je to SMĚR, hrozná stavebnice - díry, nulovej kokpit, atd ...


Radší asi kup AML nebo tak nějak, tam sou i planžety i resiny ...
URL : https://www.valka.cz/Curtiss-Hawk-H-75-A-3-letec-Georges-Lemare-t47658#186601 Verze : 0
Právě že jsem to nikde neviděl napsané- ale stačilo si přečíst popis, a bylo mi to jasné... Už ho dávno mám, asi ve čtrnácti jsem z něho udělal diorámu, havárii- jemně jsem ho zapustil do krabice, přelepené papírem a popalované temperami. Kvalitě modelu to odpovídalo. Na AML se už dlouho chystám ale raději teď skoro nechodím do krámů, bo na kolejích lepit nemůžu (protože bych u toho moc zamrzal, a co času mi sebere jen ten počítač) a doma skoro nejsem. řekněme za dva, tři ročky, až budu mít po škole a kariéru rozjetou Smile, tak začnu zase pořádně shánět, ale do té doby mám i bohaté zásoby současné (a asi tři čtyři věci dlouhodobě rozdělané).
URL : https://www.valka.cz/Curtiss-Hawk-H-75-A-3-letec-Georges-Lemare-t47658#186603 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více