Identifikace lafetace na kulomet

Diskuse

Tuhle věc jsem v shnilém stavu vyhrabal na jednom vrakovišti - byla údajně nasazená na ještě shnilejší M151A1. Základová a zelená barva pocházejí ode mě - do rámečku na nábojový kastlík se skoro perfektně vejde standardní kastlík na 7,62 NATO náboje. Na celé záležitosti není žádné označení. Podle fotografií M151 které jsem našel na webu i podle operačního manuálu ovšem standardně do M151 patří mírně jiná montáž - pouze s jedním upevňovacím bodem pro kulomet, bez lapače vystřelených nábojnic - a s přídavnou dvounožkou k hlavní noze. Zatim je kromě M60 mým jediným kandidátem kulomet M1919.
Budu moc rád za jakoukoliv pomoc při identifikaci.
s.
URL : https://www.valka.cz/Identifikace-lafetace-na-kulomet-t50516#194060 Verze : 0
podle mně sis odpověděl sám a bude to pro 1919
URL : https://www.valka.cz/Identifikace-lafetace-na-kulomet-t50516#228617 Verze : 0
ještě teda proč si myslím, že to je pro 1919- na 1919 jsou v přední a zadní části spodku pouzdra závěru otvory pro čepy- a poloha čepů na tvé lafetě tomu odpovídá
URL : https://www.valka.cz/Identifikace-lafetace-na-kulomet-t50516#228618 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více