SVK - Mlynica - Múzeum historických vozidiel

Malé muzeum veteránů, které sídlí v nevyužívaném kostele v obci Mlynica u Popradu. Bohužel nevím jaký je jeho přesný název,...jestli Múzeum historických vozidiel nebo Auto-Moto Múzeum Mlynica. Doufám, že to nebude nějakým jablkem sváru! Podle autoklubu.cz provozujemuzeum Veteran car club Poprad.
Narazil jsem na něj náhodou. Já jezdil trasu Velká Lomnica - Poprad a zpět. Směrem z Vel.Lomnice do Popradu je to odbočka po pravé straně cca 1,5 kilometru za Vel.Lomnicí. Já jsem muzeum navšívil, když v něm seděla obsluha. Vstupné nízké.


Co si pamatuji tak se tam nacházelo cca 15-20 aut a stejný počet motorek. Většina krásně zrestaurovaných. Některé ve stavu čekání. Technika je umístěna jak dole v hlavní lodi kostela tak na "kůru" nahoře. Nahoře jde ale logicky pouze o menší motorky.


Technika :
Vozidla Tatra (nejsem znalec) typ.12,30,57,87,Taraplán,...i mě známá 603
Motorky zahraniční i československé výroby. BMW, Harley, Jawa
Stojí za to vidět!!


Otevřeno (podle jednoho u netodkazů):
Ut-Ne/Tu-Su 10.00 - 17.00.
Pravděpodobně celý rok




Na netu jsem našel tento:
http://motoride.sk/?ID=466
http://www.sedlar.sk/muzeum.html
www.autoklub.cz
www.muzeum.sk
URL : https://www.valka.cz/SVK-Mlynica-Muzeum-historickych-vozidiel-t53178#198375 Verze : 0
Ještě nějaké fota,...omluvte kvalitu. Foceno nějakým dost strašným kompaktem. Sad(( Po obrazové a fotografické stránce (kompozice a podobně) je to děs! Ale lepší nemám. Tehdy jsem ještě nebyl fotograf.
Fotografie - Dolin


Ohledně focení v muzeu. Nevzpomínám si , že by se nemohlo fotit. Příplatek za použití foťáku jsem neplatil. Světelné podmínky ve dne docela dobré. Chce to ale blesk.
URL : https://www.valka.cz/SVK-Mlynica-Muzeum-historickych-vozidiel-t53178#198382 Verze : 0
Podle ministerstva kultury SR a podle portálu Muzeum.sk, jeho název zní: Múzeum historickych vozidiel Mlynica (anglicky: Museum of historical vehicles Mlynica).


Veteran Car Club Poprad


předseda
Ing. Peter Sedlák
Lidická 60
Poprad - Matejovce
SK-05801


mobil: 00421-903 608 171


zástupce
Ladislav Samol
Staré ihrisko 19/818
Poprad
SK-05801


telefon: 00421-52-776 40 57
URL : https://www.valka.cz/SVK-Mlynica-Muzeum-historickych-vozidiel-t53178#198384 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více