Dragouni, huláni, husaři...aneb druhy vojsk

Prosba o informace

Diskuse

Vážení znalci armádní historie, prosím o informaci kde bych nalezl knihy, texty, články, fotky, obrázky a jiné materiály o různých druzích vojenských jednotek novověku (cca 1700 - 1900), tzn. velmi mě zajímají třeba dragouni, huláni, husaři, švališeři, granátníci.....aj., jaké bylo jejich určení, co prováděli, jaký byl jejich charakter a vlastnosti atd. Předem moc děkuji za nějakou informaci či odkaz.
URL : https://www.valka.cz/Dragouni-hulani-husari-aneb-druhy-vojsk-t56383#205535 Verze : 0
Nedávno jsem jednu takovou knihu viděl, myslím že se jmenovala bojové technologie novověku. Výborný popis těchto jednotek v době napoleonských válek najdeš v pětidílné sérii knih napoleonova tažení od Jiřího Kovaříka. Je tam sice popis Napoleonových tažení, ale nakonci máš popis jednotlivých jednotek, formace, používání atd. Popisuje používání ve francouzské armádě, ruské armádě, pruské, rakouské i v jednotlivých menších zemích Evropy. Je to opravdu moc pěkně popsané (připadne aspoň mně) a určitě ti to hodně dá. Wink Wink
URL : https://www.valka.cz/Dragouni-hulani-husari-aneb-druhy-vojsk-t56383#216091 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více