13.05.2007 SAAB snižuje povolenou váhu pilotů u nové verze GRIPENa

Dnes probleskla médii zpráva, že SAAB snižuje max. povolenou váhu pilotů u letadla GRIPEN nové verze. Vše zřejmě souvisí s vyšetřováním nedávné havárie tohoto typu, díky níž byly letadla uzemněna a je zákaz překročit 3G zatížení pilota při letu.
Různé spekulace o tom, že závada je banální se nepotvrdily a zřejmě to vypadá na závažnější konstrukční vadu koptitu resp. se zabudováním nového sedadla.
Byl publikován rozhovor s pilotem, které mu to nevadí ale trvdí, že bude muset zhubnout. No alespoň budou naši piloti štíhlí šviháci (Surprised))
URL : https://www.valka.cz/13-05-2007-SAAB-snizuje-povolenou-vahu-pilotu-u-nove-verze-GRIPENa-t61058#220030 Verze : 0
zajímavé je že sedadlo je pokud vím americké (Martin-Baker) Smile
URL : https://www.valka.cz/13-05-2007-SAAB-snizuje-povolenou-vahu-pilotu-u-nove-verze-GRIPENa-t61058#220032 Verze : 0
Martin Baker je jestli se nepletu tak verze Mk.10L, ale není to náhodou britská firma?
Nějak si matně vzpomínám, že dělali za války i letadla.
Není to divné, protože je to asi největší výrobce na světě, a jestli se nepletu, tak států, které dokázaly postavit vlastní "hot seat" je asi jen 6
URL : https://www.valka.cz/13-05-2007-SAAB-snizuje-povolenou-vahu-pilotu-u-nove-verze-GRIPENa-t61058#220040 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více