21.06.2007 - V.I.Lenin bude zrejme pochovaný v roku 2008

V.I.Lenin bude zrejme pochovaný v roku 2008




Zo zdroja v Komunistickej strane Ruskej federácie bola získaná zatiaľ oficiálne nepotvrdená informácia, že medzi kremeľskou administratívou a Komunistickou stranou RF bola dosiahnutá dohoda o pochovaní tela vodcu proletárskej revolúcie.


Balzamované telo V.I.Lenina, ktoré je od jeho smrti 21. januára 1924 vystavené v Mauzóleu na moskovskom Červenom námestí, by malo byť pochované na jednom z moskovských cintorínov 21.1.2008.


Výmenou za súhlas s pochovaním Leninovho tela mali ruskí komunisti získať od Putinovej administratívy súhlas vykonať pri príležitosti 90-teho výročia VOSR predvolebné "turné" s truhlou so zabalzamovaným Leninovým telom po všetkých mestách Ruskej federácie. Cieľom tohto turné má byť danie možnosti všetkým Rusom uctiť si pamiatku vodcu revolúcie a odprevadiť ho na poslednej ceste.


Podľa neoficiálnych informácií, ak bude telo V.I.Lenina pochované, v mauzóleu bude zriadené jeho múzeum.



zdroj:
http://www.mn.ru/news.php#56459 [rus]
URL : https://www.valka.cz/21-06-2007-V-I-Lenin-bude-zrejme-pochovany-v-roku-2008-t63123#225332 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více