Medaile za Hrdinství

The Medal of Heroism
MEDAILE ZA HRDINSTVÍ


THE MEDAL OF HEROISM (POLICE HEROISM ORDER)



Medaile za Hrdinství byla schválena podle Zákona o Vyznamenáních Izraelské Policie s Vezeňské Služby v roce 1972. Je udělována za vrcholně hrdinský čin při plnění povinností, s nasazením vlastního života.


Provedení
Medaile, vyrobená z kovu, je kruhového tvaru do jehož popředí vystupuje "trojúhelníkovitý" obrazec. Ten připomíná 4 navzájem do sebe vložená písmena V. Obrazec symbolizuje velký sedmiramenný rozvětvený židovský svícen - Menorah (Chanukia). Ve špici je vyvedena malá Davidova hvězda a pod ní jsou 2 olivové větévky, kopírující zakřivení medaile. Přezka je z pochromovaného kovu.


Stužka
Je 2-barevná, podélně (vertikálně) rozdělena na 3 třetiny. Vnitřní má modrou barvu, vnejší pak mají barvu červenou (rudou).



Informace (jakož i níže uvedené obrázky) byly (jsou) čerpány z - http://www.yairmalachi.org/ ; faculty.winthrop.edu ;
URL : https://www.valka.cz/Medaile-za-Hrdinstvi-t63313#226084 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více