Dvacet pět let v boji s SAS - Peter Ratcliffe, Noel Botham, Brian Hitchen

Diskuse

Dvacet pět let v boji s SAS
Peter Ratcliffe, Noel Botham, Brian Hitchen




Rok vydání: 9/2004
Počet stran: 306 stran
Rozměr: 165 x 237 mm
Vydání: 1.
Název originálu: Eye of the storm. Twenty-five years in action with the SAS
Nakladatelství: DEUS
ISBN: 80-86215-59-8

Anotace:
Kniha popisuje kariéru Petera Ratclifa. V roce 1970 stal výsadkářem a v roce 1972 prošel výběrovým řízením do SAS. V SAS pak působil dvacet pět let a se svým plukem se podílel na operacích v Ománu, Severním Irsku, na Falklandech, na Středním východě i ve Velké Británii. Důstojníkem se stal v roce 1992 a v roce 1997 odešel z armády v hodnosti majora.

Knihu doporučuji číst zejména v kontextu s knihami Andyho McNaba - Konečná stanice Bagdád a Chrise Ryana - Jediný unikl. Tyto knihy pojednávají o misi hlídky SAS Bravo Two Zero nasazené během operace Desert Storm v iráckém týlu a jejím zajetí. Kniha Petera Ratcliffa vám popíše ony události z perspektivy "jak to bylo doopravdy".
URL : https://www.valka.cz/Dvacet-pet-let-v-boji-s-SAS-Peter-Ratcliffe-Noel-Botham-Brian-Hitchen-t63328#226154 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více