Kočka bez pruhů

Tiger I Ausf. E

Diskuse

Dostala jse mi do rukou stavebnice od firmy AFV Club. Rámečky ve stavebnici vypadají dobře,mají ostré detaily a plast se dobře opracovává. Mezi základní vybavení tohodle vozu patří i leptané mřížky a zaměřovač na protiletadlový kulomet.Pásy jsou gumové,ale nějak si s nima už poradím,nádherná je kovová hlaveň, se kterou se plastové nemůžou měřit. Stavební návod nás v 19 bodech zdárně provede stavbou (snad). Našel jsem v něm ,,zatím" jednu chybu. Díl E9 (poklop velitelské věžičky) je v návodu zmíněn dvakrát ( naši thajwanští kolegové nejsou neomylní).


Stavba
1) Kanón- pohodová záležitost,přilepení spřaženého kulometu vyžadovalo trochu násilí.
2) Boční průlez- Hrůza!!! Zajímalo by mě,kdo vymyslel,že na oblý díl věže bude pasovat rovný průlez, díl jsem nakonec po 15 minutách boje jakž takž vytvaroval (chtěl jsem se vyhnout tmelení)
3)Spoj věže- v zadu mi vznikla menší mezera,naštěstí nebude díky koši vidět Smile
Zítra mám v plánu skompletovat podvozek a dolepit páv maličkostí a pak ji hodit do Surfu....
Kamo nemám zatím vybranou, nejspíš bude 3barevná z Normandie,ale kdoví? Pokud byste nějakou pěknou našli,hoďte to sem,díky:)
Jo a samozřejmě konstruktivní kritiku beru Smile (i když zatím není moc co hodnotit)
Kočka bez pruhů - To je on....mého srdce šampion...

To je on....mého srdce šampion...
Kočka bez pruhů - Skalpel prosím,tady to uřežeme...

Skalpel prosím,tady to uřežeme...
URL : https://www.valka.cz/Kocka-bez-pruhu-t63733#227372 Verze : 0
Stavba pokračuje rychle, přetmelená a odmaštěná věž je v surfu, na korbě jsou instalovány poklopy a leptané síťky(mimochodem neuvěřitelně tvrdé). Podvozku už nechybí torzní tyče a kola se připravují na kamufláž.Nakonec po prolistování literaturyy jsem na žádné pěkné kamo nenarazil Sad,takže to bude to tříbarevné z návodu. Fotky budou večer (snad).
URL : https://www.valka.cz/Kocka-bez-pruhu-t63733#227418 Verze : 0
Další progres.Podvozek je už pohromadě,usazení a poloha torzních tyčí je vyřešeno velmi pěkně.Kola jsou už nastříkaná.Korba je už taky v surfu a čeká na kamufláž. Zítra se do ní pustím,tak mi držte palce Smile. Ocelová lana jsou barvena tmavě hnědou a kovovou podobu jim dodal grafit. Přidávám pár fotek.
URL : https://www.valka.cz/Kocka-bez-pruhu-t63733#227443 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více