Protitanková puška?

Diskuse

Čo je toto za zbraň?
Napadá ma jedine švajčiarska protitanková puška Solothurn S-18-100, ale to by zbraň mala vyzerať trochu inak...


Vozidlá v okolí naznačujú, že fotka vznikla počas 2.sv. vojny alebo niekedy po nej, najneskôr však do začiatku 60. rokov.
URL : https://www.valka.cz/Protitankova-puska-t65174#232168 Verze : 0
S vysokou pravděpodobností jde o pušku S18-1000 dodanou přímo ze Švýcarska pro italskou armádu. ta jich objednala neznámý počet a použila je v severní africe odkud je i tahle fotka (je známá Smile ) v pozadí je italský tank M 13/40. Amíci to asi kvůli německým nápisům původně považovali za německou zbraň, ale je to švýcarský solothurn. ony se dělaly různé verze které se trochu liší, jednak to byl vývoj a jednak asi i přání zákazníka, takže se někdy dá těžko určit který model to je.
URL : https://www.valka.cz/Protitankova-puska-t65174#232173 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více