KOTRA vs. PPT

či cokoliv podobného

Diskuse

Vážení,
má někdo povědomí o poválečných kombinovaných traktorech (tahačích) na území ČSR? Během svého hledání informací o vzniku kolových transportérů jsem narazil na několik údajů o nepancéřované technice, která zkoušela armáda na začátku padesátých let:


- kořistní technika: DB 10, KMn 11 a SWS
- projekty a prototypy: KoTra 8t a PPT 8t


K mému podivení, ale ani slovo o kolopásu Tatra 809. Takže se táži, má někdo z vás v svých sbírkách nějaké písemné poznámky, náčrtky a fotografie neopancéřovaných polopásových automobilů, traktorů, či tahačů?
URL : https://www.valka.cz/KOTRA-vs-PPT-t67274#237861 Verze : 0
Tiež ma táto téma zaujíma, ale nemám žiadne infá okrem známych publikovaných...


Zaujímali by ma infá k pripojeným vozidlám. Viem, že je to nejaká modifikácia s použitím motorov Tatra. Zaujímala by ma i takéto "upgrady" pôvodných Sd.Kfz.250/251 na D-7p/Hkl6p (?).
URL : https://www.valka.cz/KOTRA-vs-PPT-t67274#237913 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více