06.03.2008 - teroristický útok v Jerusalému

Dva palestinští teroristé zavraždili osm osob v jerusalémské rabínské škole Merkaz Harav Ješiva. Další studenti jsou zraněni, někteří těžce.



info např. zde:
www.jpost.com




RB OSN se neshodla na odsouzení tohoto činu, neboť ne všichni členové ho považují za teroristický !
URL : https://www.valka.cz/06-03-2008-teroristicky-utok-v-Jerusalemu-t70033#246609 Verze : 0
k odpovednosti za tento utok se prihlasila teroristicka organizace Hamas
URL : https://www.valka.cz/06-03-2008-teroristicky-utok-v-Jerusalemu-t70033#246625 Verze : 0
Terorista byl jen jeden, zastaven byl současným studentem vyzbrojeným pistolí a bývalým studentem vyzbrojeným M-16.
URL : https://www.valka.cz/06-03-2008-teroristicky-utok-v-Jerusalemu-t70033#246626 Verze : 0
Kromě Hamásu se přihlásila jakási malá organizace, pojmenovaná podle nedávno zabitého člena Hizballáhu (ta byla první), Izraelci ale soudí, že šlo o čin jednotlivce - hizballáhisté i Hamás by spíš použili výbušného sebevraha, ne střelce.
URL : https://www.valka.cz/06-03-2008-teroristicky-utok-v-Jerusalemu-t70033#246635 Verze : 0
Myslím že je úplně jedno jestli byl terorista jeden nebo dva a jestli byl osamělec nebo patřil k nějaké organizaci. Co je opravdu důležité, je to že OSN se nedokázalo postavit jasně a zřetelně (respektive jeho orgán kterým je RB) k tomuto jednoznačně teroristickému činu. Bláboly o tom že "to zablokovala Lybie" nejsou myslím moc reálné, ve skutečnosti má právo veta (tedy možnost něco blokovat) jen pět stálých členů. Opět to jen ukazuje že OSN je organizace o ničem (jiné je jen z pohledu příživníků v něm pracující) Přiznám se že nějak nevidím jeho schopnost cokoli řešit (krom utrácení peněz) a jeho "postoje" jsou natolik tristní že se mi z nich chce zvracet, především proto, že byť nedobrovolně, na něj přispívám. Pokud se oraganizace která se tváří že je světovým arbiterem nedokáže ani dohodnout na tom, že když nějaký šmejd se zbraní postřílí řadu lidí, má být nazýván teroristou, nevím k čemu ji platit. Uvolněné prostředky by jistě šly využít lépe a vyschnutí prostředků pro různé teroristické organizace (třeba právě pro Hamas) by asi taky lecčemu pomohlo.
To co se stalo v Jeruzalému je určitě hrozné, byť do určité míry pochopitelné, ale jednání OSN je myslím neomluvitelné. A pokud tohle je to, k čemu někteří "humanisté" vzhlíží, mohou mi s takovým "humanizmem" políbit ta místa kde se záda mění v nohy.
URL : https://www.valka.cz/06-03-2008-teroristicky-utok-v-Jerusalemu-t70033#246707 Verze : 0
Organizace spojených národů již dlouho připomíná staré Spojené národy, a bude trvat hodně dlouho, než dojde k nějaké reformě, která nebude jen kosmetická - jestli vůbec.
URL : https://www.valka.cz/06-03-2008-teroristicky-utok-v-Jerusalemu-t70033#246711 Verze : 0
Náhodou, vždyť OSN trvalo jen pár desítek let než loni přišli na to že si z mírových sil v Africe které smějí používat zbraně jen v sebeobraně (a i to kdoví jestli aby se nedotkly něčího cítění) nikdo nic nedělá a začalo se jednat o tom jestli by se nemělo začít jednat o jednáních která povedou k dalším jednáním o možné změně pravidel působení ...
URL : https://www.valka.cz/06-03-2008-teroristicky-utok-v-Jerusalemu-t70033#246719 Verze : 0
a to je prave ono ... predpokladam, ze za Hamas se postavila nejaka lidumilska spolecnost typu Cina nebo Rusko, protoze zbyvajici tri cleny z toho muzeme jasne vyloucit, dva z nich do Hamasu cpou prachy horem dolem formou EU humanitarni pomoci a treti stoji jasne na starne Izraele ... je zcela nepochybne, ze toto se melo odsoudit, az uz jsou vztahy a legitimita boju jakakoliv, tohle je utok na studenty ve skole, tedy neco, co velmi pripomina nas 17. listopad (ten druhovalecny, nikoliv plysak), a na tom preci neni co schvalovat ! ja porad rikam, at si vezmou zbrane palestinci, at si vezmou zbrane izraelci, at se potkaj za usvitu nekde v pousti na Sinaji, a at si tam roztriskaj drzky navzajem, ale zabijet studenty ve skolach, deti v autobusech nebo je posilat s vybusninama na kontrolni stanoviste, to je trochu moc.
URL : https://www.valka.cz/06-03-2008-teroristicky-utok-v-Jerusalemu-t70033#246728 Verze : 0
Podle novin zablokovala schválení toho "terorismu" Lybie (ani Čína ani Rusko k tomu nemají celkem důvod) což je buď nesmysl, nebo (což je ještě horší) ukázka že teroristický stát jakým Lybie do značné míry je může ovlivňovat OSN do té míry že nejlepší by bylo z něj vystoupit (a nechat ty šmejdy ať si ho platí sami)
Po pravdě neznám žádnou operaci "modrých přileb" která by měla jiný scénář než že umožnila lepší vyzbrojení a následné obnovení konfliktu (obvykle "horké") stačí vzpomenout třeba na Kypr, kde ani po desítkách let není dosaženo změny, o méně vyspělých oblastech je zbytečné mluvit, tam je to obvykle ještě horší. Poslední solidní akce byla válka v Koreji, ale tam to nevedlo OSN ale američané, takže i to by se dalo počítat jen tak napolo. Jinak všechny ty "mírové" akce jsou zcela nesmyslné a jsou jen mrháním prostředky, ti co se do té doby vraždili mačetami si pořídí kalašnikovi a pak se do toho dají znovu. No a bezzubost blábolu OSN o teroristickém útoku ve škole, jen dokresluje že je to prostě nesmyslná organizace. Na rozdíl od Aubiho nevěřím že jde tu bandu lemplů reformovat k něčemu užitečnému (leda je poslat jako potravinovou pomoc do Afriky). Ideální by bylo odejít a nechat to na těch kdo "rozhodují" tedy rozvojových zemích typu Lybie, Syrie nebo Írán a založit normální organizaci která se stará o své členy (možná na základě G7, ne něco co se snaží spasit svět bez nějakého výsledku.
URL : https://www.valka.cz/06-03-2008-teroristicky-utok-v-Jerusalemu-t70033#246729 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více