CZE - Mladá Boleslav - Muzeum automobilky Škoda, Hrad s muzeem a Templ

Pakliže zavítáte do Mladé Boleslavi určitě si nenechte ujít prohlídku města zvláště jeho centrum a hrad který je přístupný spíše jako muzeum a sídlo dalších institucí. Určitě si nenechte ujít návštěvu muzea Škody Auto - je zde řada nádherných kousků od těch nejstatrších pro vozy nedávno minule- osobní vozy vojenské, politické elity jakož i prostého lidu ovšem i různé závodní speciály nehledě na lahůdku (alespoň pro mě) Ferat - čili skodovku speciálně vyrobenou pro film Upír z Feratu. Dále doporučuji navštívit dům Templ, který je jeden s nejstarších ve městě a navíc je asi i historicky nejzachovalejší najdete tu muzeum jednak historickou, jednak archeologickou (ze zaměřením na Mladoboleslavsko) a jednak snad i přírodovědnou (ale tak nemůžeme vidět vše) pakliže vám zbyde dostatek času nedaleko se nachází krásná zřícenina s překrásným výhledem - Michalovice.
URL : https://www.valka.cz/CZE-Mlada-Boleslav-Muzeum-automobilky-Skoda-Hrad-s-muzeem-a-Templ-t70034#246610 Verze : 0
No Stando Škodovka použitá ve filmu Upír z Feratu nebyla speciálně vyrobena pro tento film, ale řízením osudu to nakonec bylo jediné použití tohoto modelu, proč to nechám na uvážení každého zvlášť. Tovární označení tohoto modelu je Škoda 724 – Škoda Super Sport. Ono vznik auta a vznik filmu dělí 10 let.
URL : https://www.valka.cz/CZE-Mlada-Boleslav-Muzeum-automobilky-Skoda-Hrad-s-muzeem-a-Templ-t70034#250277 Verze : 0
přesně tak, tato škodovka byla prototyp a na "upíra" se proměnila mimo jiné přidáním zadního křídla, které původní prototyp neměl.
URL : https://www.valka.cz/CZE-Mlada-Boleslav-Muzeum-automobilky-Skoda-Hrad-s-muzeem-a-Templ-t70034#250279 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více