USA - W91

W91



Takticko-Technická Data


Rozměry
- délka :
- průměr :


Hmotnost
- 140,6 kg


Mohutnost
- modulovaná, 10 a 100 kt


Počet hlavic
- objednáno : 0 ks (ZRUŠENO)


Nosič
- řízená střela : AGM-131B SRAM-T



Historie
Bojová termonukleární hlavice W91 byla navržena speciálně pro střely SRAM-T. Vývojem a výrobou byly pověřeny laboratoře LASL (Los Alamos Scientific Laboratory). Projekt nosiče a následně i vývoj hlavice byly z důvodů konce "studené války" v září 1991 prezidentem Georgem H. W. Bushem zrušeny.


Popis
W91 je dvoustupňová termonukleární hlavice 2. generace.
Hlavicí W91 měly být vybaveny protizemní řízené střely odpalované ze vzduchu AGM-131B SRAM-T (Short Range Attack Missile - Tactical), speciálně vyvinuté k používání na letounu F-15E Strike Eagle.




Informace, jakož i níže uvedené obrázky byly (jsou) čerpány z internetových stránek - http://nuclearweaponarchive.org/ ; http://www.wikipedia.org/ ; http://www.globalsecurity.org/ ; http://www.atomicarchive.com/ ;
URL : https://www.valka.cz/USA-W91-t70879#249634 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více