USA - W67

W67



Takticko-Technická Data


Rozměry
- délka :
- průměr :


Hmotnost
- návratového modulu :


Mohutnost
- 150 kt


Počet hlavic
- vyrobených : 0 ks (ZRUŠENO)


Nosič
- mezikontinentální balistické řízené střely : LGM-30G Minuteman III a UGM-73A Poseidon C-3



Historie
Bojová jaderná hlavice W67 byla vyvíjena v laboratořích LANL v Los Alamos (Los Alamos National Laboratory). Výzkum probíhal v 60. letech 20. století a byl zrušen v prosinci 1967. Přednost byla dána termonukleárním hlavicím W62 a W68.


Popis
Přestože se nedostala bojová termonukleární hlavice W67 do služby (neexistoval ani návratový modul - RV), byla navržena pro umístění na mezikontinentální balistické řízené střely odpalované ze zodolněných úkrytů (podzemních sil) LGM-30G Minuteman III a pro mezikontinentální balistické řízené střely odpalované z ponorek UGM-73A Poseidon C-3. Avšak pro ty toto střely byly upřednostněny hlavice W62 v případě střel Minuteman III, resp. W68 v případě střel Poseidon.




Informace, jakož i níže uvedené obrázky byly (jsou) čerpány z internetových stránek - http://nuclearweaponarchive.org/ ; http://www.wikipedia.org/ ; http://www.globalsecurity.org/ ; http://www.atomicarchive.com/ ;
URL : https://www.valka.cz/USA-W67-t71844#253069 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více