04.06.2008 - Barak Obama vyhrál volby demokratického kandidáta na presidenta USA

V úterním volebním klání, které s definitivní platností rozhodlo do poslední chvíle napínavé soupeření demokratických kandidátů zvítězil Barak Obama, Hillary Clintonová nepřímo uznala jeho vítězství, ale neodstoupila z volebního boje, taktizuje se s jejími voliteli, výměnou za jejich podporu se možná bude snažit získat některé ústupky / body programu na Obamovi. Clintonová se vyslovila pro jednotnou podporu demokratické strany Baraku Obamovi, na oplátku je jednou z možných kandidátů na funkci vicepresidenta.


Barak Obama se postaví v presidentských volbách republikánskému kandidátu McCainovi, který zcela jasně vyhrál republikánské volby.


Zdroj : idnes.cz


Více : zpravy.idnes.cz
URL : https://www.valka.cz/04-06-2008-Barak-Obama-vyhral-volby-demokratickeho-kandidata-na-presidenta-USA-t72504#256674 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více