13.06.2008 - Irové odmítli Lisabonskou smlouvu

podle I-Hned : zahranicni.ihned.cz
irové v referendu odmítli smlouvu která měla nahradit rovněž zamítnutou "ústavu EU" . Rozdíl byl více než 6%. Přes to že by toto odmítnutí mělo poslat "smlouvu" do zapomění vyzívají někteří EU politici k dalšímu schvalování, což je poněkud v rozporu s dřívějšími prohlášeními.


zdroj : ihned.cz
URL : https://www.valka.cz/13-06-2008-Irove-odmitli-Lisabonskou-smlouvu-t72779#258022 Verze : 0
Vyzerá to tak, že aj napriek Írskemu nie ostatne štáty zmluvu schvália a začne sa riešiť aky štatút dostane Írsko...
URL : https://www.valka.cz/13-06-2008-Irove-odmitli-Lisabonskou-smlouvu-t72779#258032 Verze : 0
To ovšem poněkud popírá "jednotnost" a navíc Barroso se vyjádřil dost netakticky (je asi dost křupan) že "irští představitelé budou muset tohle vysvětlit" což docela zapáchá tím že podle tohohle ouředníka (nic více totiž není) to bylo schváleno předem a někdo mu tu představu pokazil. Po minulých zkušenostech kdy to v referendu odmítli francouzi a holanďané se v tomhle kole už referendum koná jen v Irsku. Pokud jsem měl možnost a čas číst "Lisabonskou smlouvu" nijak se neliší od té zamítnuté ústavy (vypadli jen nepodstatné věci typu hymna, a prezident, posílení ouředníků tam je nadále).
URL : https://www.valka.cz/13-06-2008-Irove-odmitli-Lisabonskou-smlouvu-t72779#258043 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více